Masina timpului si EDITURA TREI

Dupa superbul volum lansat la editura MILLENNIUM BOOKS  scris marele maestru MIRCEA OPRITA – H.G.WELLS UTOPIA MODERNA

si o antologie de numa, numa cu autori unul si unul ,antologie editata de catre prietenul nostru drag ADRIAN CRACIUN

Iata ca EDITURA TREI vine cu un roman revolutionar aflat la granita tuturor genurilor si care in mod sigur va face furori pe plaiurile autohtone

FELIX J. PALMA

HARTA TIMPULUI

V-aţi gândit cu adevărat să faceţi o călătorie în timp?
Contactaţi, vă rugăm, compania Murray Time Travel!

UN AMESTEC – EXCEPŢIONAL DOZAT – DE FICŢIUNE ISTORICĂ, SF, FANTASY ISTORIC, STEAMPUNK, ROMAN DE DRAGOSTE, METAFICŢIUNE, THRILLER ŞI BIOGRAFIE.

Londra, 1896. Nenumăratele invenţii din epocă îl fac pe om să creadă că ştiinţa este în stare să atingă imposibilul, aşa cum demonstrează apariţia companiei Murray Time Travel, capabilă să transforme în realitate visul oricărui muritor: călătoria în timp. H.G. Wells trezise deja această dorinţă în conştiinţa societăţii victoriene, în urmă cu un an, prin publicarea romanului său  Maşina Timpului. Dintr-odată, omul secolului al XIX-lea are posibilitatea de a călători în alte vremuri, aşa cum face Claire Haggerty, o tânără înstărită, dar veşnic nemulţumită, convinsă că niciunul dintre pretendenţii ei nu-i poate oferi iubirea adevărată. Starea ei constantă de insatisfacţie o va face să călătorească în anul 2000, unde îşi va găsi sufletul pereche. Dar nu toată lumea îşi doreşte să cunoască viitorul. Andrew Harrington, de pildă, vrea să se sinucidă atunci când înţelege că nimic nu-i va putea alina durerea provocată de moartea iubitei sale, ultima victimă a fiorosului Jack Spintecătorul. Tânărul renunţă la ideea sinuciderii în momentul în care i se oferă posibilitatea de a călători în trecut pentru a o salva chiar el de la moarte pe adorata lui Mary.
H.G. Wells va cunoaşte primejdiile unei călătorii în timp atunci când un şarlatan venit din viitor încearcă să-l omoare pentru a-i fura identitatea scriitoricească. Ca să se salveze de acest misterios călător în timp, Wells e silit să plece într-o palpitantă călătorie de-a lungul secolelor.
Romanul Harta timpului (El mapa del tiempo) de Félix J. Palma este un roman de excepţie, la graniţa mai multor genuri literare. Este emoţionant, ameţitor, vijelios, cu un fir epic complex ce combină răsturnările de situaţie, descoperirile şi aventurile uimitoare, toate într-un ritm care-l lasă pe cititor fără respiraţie.

Cartea este incitantă, plină de dragoste şi aventuri, care vorbeşte despre modul în care imaginaţia poate salva vieţi, descriind o epocă fascinantă şi provocatoare, aşa cum este cea victoriană. Félix J. Palma reuşeşte să construiască un roman în care intriga ameţitoare şi psihologia personajelor devin deopotrivă elemente de rafinament literar şi ingrediente ale unei cărţi de succes.
Rezultat al unui proces de elaborare îndelungat şi intens, romanul este, de asemenea, un omagiu personal al lui Félix J. Palma, adus scriitorului H.G. Wells, autorul titlului clasic al literaturii science-fiction, Maşina Timpului. Wells însuşi devine personaj în Harta timpului, alături de alte figuri celebre ca Jack Spintecătorul, Bram Stoker sau Elephant Man.

«O minune de la început până la sfârşit, un exerciţiu sublim de stil care depăşeşte multe romane fantasy cu subiect victorian de pe piaţa anglo-saxonă. O capodoperă.» – Qué Leer

«700 de pagini de acţiune trepidantă, într-o proză de mare calitate şi rafinament: un bestseller pe care un profesor de literatură nu s-ar jena să-l citească.» – El Público

Félix J. Palma (1968, Sanlúcar de Barrameda) este scriitor, jurnalist şi critic literar; de asemenea, ţine ateliere de scriere creativă şi, ocazional, e consultant editorial. Povestirile lui au apărut în numeroase publicaţii, câştigând premii importante precum Gabriel Aresti, Alberto Lista, Miguel de Unamuno sau Premiul Tiflos de Libro de Cuento. A debutat ca romancier cu o carte pentru adolescenţ i – La Hormiga que quiso ser Astronauta (2001), urmat de Las corrientes oceánicas (recompensat cu Premiul pentru roman Luis Berenguer, în 2005) şi El mapa del tiempo (2008).
Romanul Harta timpului a câştigat prestigiosul Premiu Ateneo de Sevilla, în 2008.


Autor: Félix J. Palma
ISBN: 978-973-707-475-1
Nr. de pagini: 704
Colecţia: Fiction Connection

Titlul original: El mapa del tiempo

Limba originală: spaniolă
Traducere şi note de: Ana-Maria Tamaş
Anul apariţiei: 2011

Nu cred ca veti ezita in achizitiona acest roman cu adevarat incintator pe care il puteti gasi aici la un pret special.

posted by voicunike

You might also like

16 Comments

 1. avatar
  Valmon says:

  O observatie terminologica: fictiune istorica este si Cei trei muschetari, aici este vorba de istorie alternativa. Uitandu-ma la prezentarea ta, cartea mi se pare minunata, exact pe gustul meu! Merci pentru semnal!

 2. avatar
  Oana says:

  Tare interesanta „Harta Timpului”, la urmatorul targ de carte mi-o cumpar (cei de la Trei au reduceri mari la targuri). De la ei am toate romanele politiste pe care le-au publicat, sunt grozave.

  1. avatar
   voicunike says:

   Seria lui Stieg Larsson a spart piata si este nemaipomenita. Eu zic sa nu eziti sa-o cumperi acum ,uneori pe mine ma omoara asteptarea asta sa citesc o carte, chiar devin irascibil rau citeodata.

 3. avatar
  I.Cosmin says:

  Din cate vad ,cartea asta pare excelenta ,la urmatorul targ mi-o voi procura.
  P.S. Domnule Nicu ,ai mai auzit ceva de Strugatki? sau de Brussolo?

 4. avatar
  Oana says:

  Am cumparat Harta Timpului de pe elefant.ro cu 35% reducere (am auzit o reclama la Radio Guerilla, daca treci „eliberadio” la cupon primesti 35% reducere la orice comanda). Acum sunt curioasa cate zile dureaza livrarea comenzii.

   1. avatar
    Oana says:

    Or fi cei de la Elefant rapizi dar am in comanda o carte pe care trebuie sa o achizitioneze si ei de la Rao, care se misca tare greu. Am mai cumparat acum vreo 2 ani carti Rao de la alta librarie online si mi-au fost livrate dupa 3-4 saptamani, cei de la Rao pur si simplu nu le trimiteau cartile, erau prea ocupati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *