Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Serial Sf:Episodul 1 Amintiri dupa revolutie - Biblioteca lui Liviu

Serial Sf:Episodul 1 Amintiri dupa revolutie

Publicat pe De Liviu Szoke

Inceputul anului 1990,eram tinar si nu-mi pasa de nimic ,lumea se schimbase si toti eram fericiti ca in sfirsit dictatura comunista era k.o si nici numaratoarea arbitrului nu o mai putea ridica de la podea.Terminasem armata si incepusem deja munca in primavara ,job care mai tirziu mi-adus multe satisfactii,si reluasem cu spor si rivna cititul,eram abonat vechi la Biblioteca Judeteana si insetat de cunoastere.Citeam cam doua -trei carti pe saptamina,asta in afara de cartile pe care le cumparam,desi in ’90 sefeul era cam sarac,dar piata deja incepuse sa fie invadata de Dumas ,Zevaco,Hassel,si bineinteles celebra Sandra Brown,nu! nu va ginditi la o invazie,inca eram cu toti zapaciti de neasteptata libertate si nu stiam ce sa facem cu ea,In perioada aia umblam pe la toate tonetele , chioscurile si tarabele in cautarea cartilor sf,asa am gasit Planetarium a lui C.T.Popescu si cartea care ma fermecase si impresionase pina la lacrimi Ferma Oamenilor de Piatra=Barbulescu R.si Anania G. o carte pe care o recomand cu caldura oricui ii place literatura de calitate.Tot pe tarabe am gasit si almanahul Anticipatia 1990,iar ca bonus o antologie care chiar mi-a placut Artele Martiale Moderne-Molia Lunii si Alte Povestiri.Cam atit despre despre cumparaturi,pentru ca deja ma consideram un cunoscator si multe carti nu le-am cumparat la vremea respectiva urmind ca mai apoi sa umblu disperat dupa ele si sa le gasesc cu greu,nu vreau sa va mai spun ca nu am cumparat la vremea respectiva CPSFA desi puteam .Deh minte de copil plus ca la vremea aia tot ce zbura se minca,asa sunt valurile tineretii cind crezi ca le stii pe toate.
Iata o lista scurta cu ce a aparut in 1990;
Almanah Anticipatia 1990
Barbulescu R.si AnaniaG.=Ferma oamenilor de piatra editura Porto Franco
Neamtu L.=Deodata inevitabilul editura Albatros
Ursula K.Le Guinn=Lumea lui Rocanon editura Orion
Doyle A.C.=O lume disparuta editura I.Creanga carte citita de cel putin trei ori si necumparata atunci!
Tatar D.=Prioritate Zero editura Porto Franco merita citita
si ar mai fi dar o lista completa cred ca o va face Bebe.
Si uite asa a trecut anul 1990 si am trecut in anul 1991 in care aveam sa am multe surprize dar si realizari!
va urma!

P.S. Astept completari la aparitii de reviste si carti!
Posted by Nicu

5 comentarii la „Serial Sf:Episodul 1 Amintiri dupa revolutie

 1. dar cum sa mai intoarcem timpul?
  Eram tineri amandoi
  raul curge tot la vale
  Cum sa-l faci s-o ia inapoi?

 2. Din tot ce-a fost ne-a mai rămas o searbădă poveste
  cu mincinos urcuş pe creste
  şi-un hău mascat la orice pas.
  Dar din mâlul viselor celeste, azi ştiu şi cum şi cât
  mi-e lumea dată sau nedată.
  Oho, ce luptă înverşunată! Pentru o ciosvârtă,
  căci apoi…a fost ca niciodată.

 3. @BalinFeri-ce frumoasa ar fi viata daca nu ar mai exista batrinetea! 🙂
  @Omul cu caruta-As mai vrea eu sa fiu tinar dar nu se poate! 😀

 4. Din 1990 am una dintre cele mai frumoase amintiri legate de s.f. In anul acela, baiatul unor prieteni de familie a dat Romania pe Canada si cu ocazia asta, in vacanta de vara am primit de la partintii lui o geanta mare, cu imprumut pentru o luna. Inauntru, o adevarata comoara de care sa ma bucur timp de patru saptamani cu fiecare zi libera: o colectie de brosurici… poate le cataloghez gresit… o colectie in format mic, cu literatura s.f. Nu mai tin minte cum se numeau, dar erau de prin ’50-’60, cu seriale si texte scurte. A fost o luna de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *