Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
TOP cele mai vândute cărți Corint la Bookfest 2024 - Biblioteca lui Liviu

TOP cele mai vândute cărți Corint la Bookfest 2024

Publicat pe De Liviu Szoke

Editura Corint împlinește în acest an 30 de ani de pasiune pentru carte. Iar pentru ediția 2024 de la BOOKFEST a lansat 12 titluri, dintre care cinci noutăți în colecțiile de istorie. „Este pentru prima dată când reușim să lansăm, la un târg de carte, cinci titluri care marchează un important punct de referință în colecțiile de istorie”, a declarat Cristian Greșanu, directorul Corint. Două dintre aceste titluri, Războiul Sfânt al României, semnat de istoricul american Grant T. Harward, și traducerea în limba română a volumului Oppenheimer. Un prometeu american, de Kai Bird și Martin J. Sherwin, s-au numărat printre cele mai bine vândute cărți la Bookfest 2024.

Mii de cititori s-au bucurat de peste 1.000 de titluri publicate de Grupul Editorial Corint de-a lungul ultimilor ani, de tombolele și concursurile organizate la standul editurii, dar și de evenimentele de lansare pe care le-am organizat, evenimente la care ne-am bucurat de prezența unor istorici și oameni de cultură de excepție. Ar trebui menționate lansarea volumului Istorie și Istorii. Simona Preda în dialog cu Matei Cazacu, eveniment în cadrul căruia ne-am bucurat de prezența excepționalului medievist Matei Cazacu și de cea a istoricului Simona Preda, de data aceasta, în calitate de autoare. O altă lansare care s-a bucurat de prezența unui public numeros a fost cea dedicată volumului Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul. Autorul, Grant Harward, alături de Adrian Cioflâncă, directorul Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, istoricul Silviu Moldovan, șeful Serviciului Cercetare, Editare al C.N.S.A.S., și scriitorul și diplomatul Oleg Serebrian, din Republica Moldova, au explicat inedita perspectivă pe care cartea o abordează cu privire la participarea armatei române la campaniile Frontului de Est (1941-1944) și asupra abuzurilor și crimelor comise de unii militari români în această perioadă, prin prisma documentelor din arhivele militare. Printre cele mai așteptate evenimente însă au fost cele dedicate lansării titlului apărut în Corint Istorie – Oppenheimer. Un prometeu american și a cărții pentru copii Traian Vuia și pasărea de metal, primul volum al seriei Români de succes. Invitații la evenimentul de lansare a titlului Oppenheimer. Un prometeu american au analizat bine-cunoscutul personaj din două perspective: cea a biopic-ului premiat cu numeroase premii Oscar și Golden Globe, dar și cea construită de autorii acestei cărți. Comparativ cu personajul lui Cristopher Nolan, istoricul Andrei Pogăciaș a explicat construcția monumentalului volum, o carte pe care autorii, Kai Bird și Martin J. Sherwin, au definitivat-o după 25 de ani de cercetări ale unor arhive private și numeroase întâlniri cu rude, prieteni și colegi de-ai lui Oppenheimer.

Pentru cei mici, ziua de 1 iunie a fost un motiv de bucurie și ocazie de participare la un concurs inedit: construirea unui avion din hârtie, carton, lemn sau orice alte materiale avute la îndemână. Marele premiu, o călătorie cu balonul cu aer cald, a fost acordat în timpul lansării volumului Traian Vuia și pasărea de metal, pentru cea mai inspirată și realistă machetă construită de participanții la concurs. Am râs, ne-am distrat, am desenat și colorat unul dintre personajele principale ale acestui volum, motanul Oscar, și am aflat o mulțime de lucruri despre istoria aviației românești, informații împărtășite celor mici de Sorin Turturică, autorul acestui prim volum al seriei Români de succes.

Cea de a XVII-a ediție a Salonului International de Carte Bookfest ne-a mai oferit un prilej de bucurie, o creștere a vânzărilor cu 32% față de ediția precedentă, creștere măsurată nu doar în valoarea vânzărilor totale, ci și, cel mai important, în numărul de exemplare vândute.

TOP 10 cele mai vândute titluri Corint la Bookfest 2024:

1 Oppenheimer: un prometeu american Kai Bird, Martin J. Sherwin
2 Reapariția lui Rachel Price Holly Jackson
3 Traian Vuia și pasărea de metal Sorin Turturică
4 Ştiinţă cu sare şi piper. Chimia pe care nu o înveţi la şcoală Dan Cristian Vodnar
5 Războiul Sfânt al României. Militarii, motivația și Holocaustul Grant T. Harward
6 Întunericul lui Romeo Parker S. Huntington, L.J. Shen
7 Istorie și istorii. Simona Preda în dialog cu istoricul Matei Cazacu Simona Preda, Matei Cazacu
8 Partea lor de adevăr Lavinia Betea
9 Paisprezece zile. Roman colectiv Roman colectiv coordonat de Margaret Atwood și Douglas Preston (36 autori)
10 Scrisori fermecate Vol. 2 Jurăminte nemiloase Rebecca Ross

Top CORINT ISTORIE:

1 OPPENHEIMER. UN PROMETEU AMERICAN Kai Bird, Martin J. Sherwin
2 RAZBOIUL SFANT AL ROMANIEI. MILITARII, MOTIVATIA SI HOLOCAUSTUL Grant T. Harward
3 ISTORIE SI ISTORII. SIMONA PREDA IN DIALOG CU ISTORICUL MATEI CAZACU Simona Preda, Matei Cazacu
4 PARTEA LOR DE ADEVAR (ed. II revizuita si adaugita) Lavinia Betea
5 IN MISIUNE IN ROMANIA. ANECDOTE DE RAZBOI SI MORAVURI ROMANESTI Paul Bléry

Top LEDA BAZAAR și LEDA EDGE:

1 REAPARITIA LUI RACHEL PRICE Holly Jackson  
2 INTUNERICUL LUI ROMEO Parker S. Huntington, L.J. Shen
3 SCRISORI FERMECATE VOL. 2 JURAMINTE NEMILOASE Rebecca Ross
4 MOASA DIN BERLIN Anna Stuart
5 NU MA UITA Julie Soto

Top CORINT FICTION:

1 PAISPREZECE ZILE. UN ROMAN COLECTIV Roman colectiv coordonat de Margaret Atwood și Douglas Preston (36 autori)
2 UN TREN SPRE MOSCOVA Elena Gorokhova  
3 DINCOLO NU E NIMENI Stelian Tănase  
4 SECRETUL BIBLIOTECAREI Marie Benedict, Victoria Christopher Murray  
5 SECRETUL FETELOR DIN POD Marius Gabriel  

Top CORINT CLASICI AI LITERATURII:

1 FOAMEA Knut Hamsun
2 PORTRETUL UNEI DOAMNE Henry James
3 FANTOMA DE LA OPERA Gaston Leroux
4 MANDRIE SI PREJUDECATA Jane Austen
5 JANE EYRE Charlotte Bronte

Top CORINT JUNIOR:

1 TRAIAN VUIA ȘI PASĂREA DE METAL Sorin Turturică
2 STIINTA CU SARE SI PIPER. CHIMIA PE CARE NU O INVETI LA SCOALA Dan Cristian Vodnar
3 BASME SI POVESTI ROMANESTI. IVAN TURBINCA SI ALTI VITEJI Ilustrații Diana Tivu
4 CEL MAI DESTEPT PUSTI DIN UNIVERS. TABARA DE GENII Chris Grabenstein
5 SECRETUL BANILOR. EDUCATIA FINANCIARA PE CARE NU O INVETI LA SCOALA Irina Chițu, Denisa Dascalu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *