Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Semnal editorial 664: Guillermo Arriaga - Salvarea focului & Ființe stranii, la Bookzone - Biblioteca lui Liviu

Semnal editorial 664: Guillermo Arriaga – Salvarea focului & Ființe stranii, la Bookzone

Publicat pe De Liviu Szoke

Premiul Alfaguara pentru roman 2020

Într-o lume care se împarte între cei care sunt motivați de frică și cei motivați de furie: José Cuauhtémoc a ales definitiv furia. A fost condamnat la 50 de ani de închisoare pentru omucidere multiplă și își ispășește sentința.

Însă atunci când Marina îl întâlnește și îl ascultă citindu-și textele la atelierul de lectură al închisorii, se îndrăgostește de el fulgerător. Povestea lui José Cuauhtémoc este mai tulburătoare și mai întunecată decât ar fi putut bănui vreodată, iar iubirea lor este flacăra care va sfârși prin a arde din temelii tot ceea ce credea că știe despre lume.

Descoperă o poveste despre violență și izbăvire, nedreptate și acceptare, iubire și compasiune, care te invită să privești o latură ascunsă a realității și să asculți poveștile celor care nu au avut până acum o voce.

Flacăra unui chibrit durează doar câteva secunde, dar este în stare să incendieze o pădure

Viața Marinei se scurge liniștit alături de soțul ei și cei trei copii. Este o coregrafă respectată care trăiește în lumea artei, departe de realitatea crudă pe care o întruchipează José Cuauhtémoc. El este un criminal condamnat la cincizeci de ani de închisoare, un leu în cușcă, mereu amenințător și gata să atace.

Însă când cei doi se întâlnesc la un atelier de dans organizat în închisoare, între ei se naște o relație improbabilă. Astfel, treptat, ea pătrunde într-o realitate necunoscută și brutală, până când ajunge chiar în mijlocul focului, într-o lume a cartelurilor, a crimelor și a răzbunării.

Deși provin din lumi diferite Marina și José găsesc unul în celălalt iubirea și salvarea pe care o caută. Frustrată de lipsa de emoție din arta și din viața sa, Marina este atrasă de trăirile intense și de sinceritatea lui José, în timp ce el vede în Marina o cale de a se reconecta cu umanitatea sa pierdută.

Cartea lui Guillermo Arriaga împletește diferite planuri și puncte de vedere pentru a construi un tablou amplu și tulburător al unei țări divizate. O poveste despre dragoste, violență, iertare, sacrificiu și speranță, acest roman al contrastelor te surprinde prin profunzimea cu care analizează societatea contemporană, dar și complexitatea iubirii.

„Trăiesc emoțiile fiecărui personaj, mă răscolesc geloziile, mă macină furia, mă înduioșează mesajele de dragoste, mă seduc mângâierile, mă cutremură săruturile și mă arde tot ceea ce nu pot menționa. Mă dor și trădările, mă întristează singurătatea, abandonul și mă înspăimântă gloanțele, morții. Dar mai presus de toate, mă îndrăgostesc de felul în care Guillermo Arriaga spune ceea ce spune. Devorez fiecare cuvânt.” – Milli

 • Format: 135×200
 • Număr pagini: 688
 • Editura: Bookzone
 • Autor: Guillermo Arriaga
 • Anul publicării: 2024
 • Traducător: Anca Coman Doicin
 • ISBN: 9786303052526

În secolul al XVIII-lea, orice abatere de la normalitate îți putea transforma viața într-un adevărat calvar.

Noua carte a lui Guillermo Arriaga spune poveștile celor marginalizați, dar și ale celor care și-au dedicat viețile înțelegerii și salvării lor.

„Ființe stranii” ne invită să privim acolo unde societatea nu ar vrea să privim și să descoperim speranță și omenie, acolo unde societatea ne spune că vom găsi doar disperare și cruzime.

„Nu era un animal, poate nici chiar o ființă umană. Arăta ca un înger frânt, pierdut, ignorat.”

În Anglia anului 1781, William Burton, un tânăr nobil, trăiește o întâlnire stranie a cărei intensitate îi va marca și schimba viața. Hotărât să aducă alinare celor pe care lumea nu îi considera ființe umane, William pornește într-o călătorie dificilă pentru a studia și a dobândi cunoștințele medicale de care avea nevoie pentru a-i ajuta pe cei renegați de societate: oameni-lup, albinoși, femei cu două capete.

Prietenia, dragostea și hotărârea vor deveni aliații săi împotriva unei lumi bizare și crude, unde adevărata diformitate se ascunde adesea în gândurile și inimile unor oameni în aparență normali.

O poveste despre putere, frică și umanitate, și despre cât de înfricoșătoare poate fi uneori normalitatea, acest roman ne invită să descoperim povestea neștiută a ființelor stranii și să îi privim cu mai multă empatie pe cei marginalizați și diferiți.

„O narațiune superbă… captivantă și plină de profunzime. Guillermo Arriaga poate provoca orice, dar nu indiferență. Un portret minunat.” – Roxi

 • Format: 135×200
 • Număr pagini: 496
 • Editura: Bookzone
 • Autor: Guillermo Arriaga
 • Anul publicării: 2024
 • Traducător: Anca Coman Doicin
 • ISBN: 9786303052489

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *