
“Un thriller nemaivăzut de la Millenium încoace.” – L’Obs
La Universitatea din Salamanca, un grup de studenți la Criminologie descoperă existența unui ucigaș care era sub radar de câteva decenii și care își pune în scenă victimele inspirându-se din picturile renascentiste. La Madrid, anchetatoarea Lucia Guerrero își găsește partenerul răstignit pe un Calvar și pornește pe urmele bărbatului supranumit „ucigașul cu lipici“.
Toți se vor confrunta cu propriul trecut, cu cele mai profunde frici și cu un adevăr mai abominabil decât toate legendele și miturile.
Un festin literar pe care-l veți savura pe nerăsuflate și care are teama, misterul, teroarea și angoasa ca feluri principale. Pictura barocă este aperitivul incitant, iar mitologia — desertul opulent.
“Lucia Guerrero are aceeași hotărâre de războinică obstinată ca și Lisbeth Salander a lui Stieg Larsson.” – L’Obs
“Legende tulburătoare, picture baroce, Metamorfozele lui Ovidiu, spirite tulburate: toate se aliniază într-o poveste complexă… și absolut terifiantă.” – Le Journal de Quebec
“Cititorii se vor bucura de noua călătorie oferită de acest maestru al thrillerului și cu siguranță se vor atașa de Lucia, puțina lumina dintr-o lume tenebroasă.” – Le Figaro
“Cred că, odată ce cititorii o vor cunoaște, o vor iubi pe Lucia la fel cum îl iubesc pe Martin Servaz. Nu se preface nici în acțiuni, nici cu emoțiile ei. Le trăiește pur și simplu, este autentică.” – Bernard Minier
Bernard Minier s-a născut în 1960 la Béziers. A lucrat mulți ani ca inspector vamal înainte să debuteze, în 2011, cu romanul Înghețat (Trei, 2019), care s-a bucurat de un mare succes de public și de critică, obținând Prix Polar la Festival de Cognac (2011), Découverte Polars Pourpres (2012) și Prix de l’Embouchure (2012). Romanul a fost ecranizat sub forma unui serial de Gaumont și M6, fiind disponibil pe Netflix.
Lucia s-a vândut în peste 200 000 de exemplare în Franța.
În zece ani, Bernard Minier a vândut peste 4,8 milioane de exemplare ale romanelor sale. În 2020, a intrat în Top 10 cei mai citiți autori francezi din Franța și a urcat pe locul 6 în 2021. Cărțile lui Bernard Minier sunt traduse în 25 de limbi.
În prezent, locuiește în Essonne, la sud de Paris. Îl puteți urmări pe www.bernard-minier.com.
De același autor, la Editura Trei au mai apărut romanele Înghețat (2019), Cercul (2020) și Noaptea (2022).
Autor: Bernard Minier
Nr. de pagini: 384
ISBN: 978-606-40-1884-7
Titlul original: Lucia
Limba originală: franceză
Traducere de: Alunița Voiculescu
Anul apariţiei: 2023
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Cel mai citit autor francez al ultimului deceniu
Chiar și îngerii au demonii lor…
Paris, Crăciunul anului 2021
După un atac de cord, Mathias Taillefer se trezește într-un salon de spital. O fată necunoscută stă la căpătâiul lui. Este Louise Collange, o studentă venită voluntar să le cânte la violoncel pacienților.
Din vorbă în vorbă, ea află că Mathias este polițist și îi cere să redeschidă un caz mai ciudat. La început reticent, el acceptă în cele din urmă să o ajute. Din acest moment, amândoi sunt prinși într-un angrenaj mortal.
Intens, neașteptat, captivant, un labirint de emoții în care certitudinile de pe o pagină nu sunt niciodată și cele de pe pagina următoare.
„Maestrul suspansului.” – The New York Times
„Un romancier ieșit din comun.” – France Info
„Regele romanului negru european.” – La Reppublica
„Un fenomen.” – El Mundo
Născut în 1974 în Antibes, pe Riviera Franceză, Guillaume Musso s-a îndrăgostit de literatură de la o vârstă fragedă. Mare parte din timpul liber și-l petrecea citind cărți de la biblioteca unde lucra mama lui, iar concursul de povestiri la care a participat în gimnaziu l-a ajutat să descopere plăcerea scrisului, care nu l-a mai părăsit de atunci.
La 19 ani, a plecat în Statele Unite, unde a petrecut câteva luni la New York și în New Jersey, vânzând înghețată și locuind împreună cu muncitori din diverse țări. Cu mintea doldora de povești, s-a întors în Franța, și-a luat licența în științe economice și a fost o vreme profesor.
Cu cărți traduse în 44 de limbi și vândute în peste 11 milioane de exemplare în întreaga lume, Musso este unul dintre cei mai apreciați autori francezi de thrillere.
La Editura Trei, de același autor au apărut romanele Fata şi noaptea, Viața secretă a scriitorilor, Viața e un roman și Necunoscuta din Sena.
Autor: Guillaume Musso
Nr. de pagini: 256
ISBN: 978-606-40-1879-3
Titlul original:
Limba originală: franceză
Traducere de: Liliana Urian
Anul apariţiei: 2023
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
De generații întregi, furtuni cumplite fac ravagii în ținutul natal al Minei. Poporul crede că Zeul Mării, cândva protectorul său, l-a condamnat la moarte. Ca să-l îmblânzească, în fiecare an o fecioară este aruncată în apele mării pentru a fi mireasa zeului, punând astfel capăt urgiilor.
Lumea spune că Shim Cheong, cea mai frumoasă fată din sat – și iubita lui Joon, fratele Minei –, i-ar putea fi mireasă. Dar în noaptea când Cheong urmează să fie sacrificată, Joon pornește pe urmele ei, chiar dacă știe că asta îl va costa viața. Ca să-și salveze fratele, Mina se aruncă în apele mării în locul lui Cheong.
Ajunsă pe Tărâmul Spiritelor, Mina îl caută pe Zeul Mării și îl găsește cufundat într-un somn vrăjit. Cu ajutorul unui tânăr misterios pe nume Shin, Mina se luptă să-l trezească și să oprească odată pentru totdeauna furtunile ucigașe.
Dar trebuie să se grăbească, pentru că pe Tărâmul Spiritelor, zilele îi sunt numărate…
„O poveste fantastică plină de inspirație despre cum să-ți construiești propriul destin.” – The New York Times
„Axie Oh țese o poveste deosebit de captivantă. Este tărâmul ideal în care vrei să te pierzi.” – Kirkus Reviews
„O carte magică, absolut minunată.” – Buzzfeed
„Splendid scrisă, cartea lui Axie Oh are farmecul poveștilor nemuritoare.” – Forever Young Adult
Axie Oh provine dintr-o familie de emigranți coreeni în Statele Unite. S-a născut la New York și a crescut în New Jersey. A studiat istoria Coreei și scriere creativă la University of California San Diego și deține un master în scriere creativă pentru tineri la Lesley University. Printre pasiunile sale se numără K-pop, benzile desenate japoneze și ceaiul cu lapte.
Locuiește în Las Vegas, Nevada, împreună cu Toro, cățelul ei.
Este autoarea seriei Rebel Soul și a romanului XOXO, bestselleruri New York Times.
Fata care a căzut în adâncurile mării pornește de la basmul coreean Povestea lui Shim Cheong, pe care îl reinterpretează în cheie feministă.
Este bestseller New York Times, ABA Indie și Publishers Weekly și a fost nominalizată la Goodreads Choice Award.
Autor: Axie OhNr. de pagini: 336ISBN: 978-606-40-1828-1
Titlul original: The Girl Who Fell Beneath the Sea
Limba originală: engleză
Traducere de: Ioana Tătaru
Anul apariţiei: 2023
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Familiile Churchill, Roosevelt și Harriman: O poveste de dragoste și război
„Captivantă, istorie la superlativ.” – Kirkus Reviews
Povestea necunoscută a trei tinere fermecătoare și inteligente, care și-au însoțit faimoșii lor tați (Winston Churchill, Franklin Delano Roosevelt și Averell Harriman) la Conferința de la Ialta din februarie 1945, și a impactului decisiv pe care Conferința l-a avut în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial.
„Un tablou plin de viață al unuia dintre cele mai mari summituri din istorie văzut prin ochii a trei tinere femei, fiice ale unor participanți-cheie. Descoperim povestea din spatele culiselor și aflăm detalii fascinante care însuflețesc paginile de istorie.” – Erik Larson
„Minunat scrisă și meticulos documentată, aceasta este o lucrare extraordinară care revelează substratul uman al politicii… O carte pasionantă, ce aruncă o privire pătrunzătoare atât asupra politicii contencioase a vremii, cât și asupra destinelor remarcabilelor fiice care au participat la eveniment.” – Wall Street Journal
„O relatare tulburătoare a unei săptămâni antologice, care avea să declanșeze cincizeci de ani de tiranie pentru o jumătate de Europă și să arunce lumea în Războiul Rece, din perspectiva a trei tinere femei. Fiicele Ialtei este o lucrare magnifică și extraordinară, care relevă experiența umană din jurul acestei conferințe, cu toate elementele ei de tragedie, dragoste, trădare și chiar umor. Autoarea descrie relațiile care au condus la modelarea lumii noastre și care continuă să ne modeleze viitorul.” – Julian Fellowes
Carte recomandată de Publishers Weekly și Kirkus Reviews
Tensiunile acumulate la Conferința de la Ialta amenințau să distrugă alianța de război dintre Franklin Roosevelt, Winston Churchill și Iosif Stalin chiar în pragul victoriei finale. Catherine Grace Katz aduce la lumina povestea dramatică a celor trei tinere care au fost alese de tații lor să îi acompanieze în călătoria la Ialta. Kathleen Harriman, campioană la schi și corespondent de război, era fiica ambasadorului american în Uniunea Sovietică, Averell Harriman. Sarah Churchill, actriță devenită ofițer al RAF, era fiica devotată a strălucitului său tată, care punea mare preț pe perspicacitatea ei politică. Unica fiică a lui Roosevelt, Anna, aleasă să îl însoțească pe acesta în locul mamei sale, Eleanor, venise în calitate de păstrătoare a celor mai tainice secrete ale tatălui său.
O poveste extraordinară despre tați și fiice, ale căror relații au fost puse la încercare și întărite de evenimentele la care au fost martori și de viitorul pe care l-au croit împreună.
Catherine Grace Katz este o scriitoare din Chicago. A studiat istoria la universitățile Harvard și Cambridge, iar în prezent este doctorand în jurisprudență la Harvard Law School. Fiicele Ialtei este cartea ei de debut.
Autor: Catherine Grace KatzNr. de pagini: 416
ISBN: 978-606-40-1459-7
Titlu original: The Daughters Of Yalta: The Churchills, Roosevelts, and Harrimans: A Story of Love and War
Limba originală: engleză
Traducere de: Irina Negrea
Anul apariţiei: 2023
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Știi zilele acelea în care nu-ți vine să te ridici din pat, când nu ai chef să faci nimic din ceea ce până acum făceai cu plăcere, iar gândurile ți se învârtesc într-un carusel de neoprit? Supranumită „boala secolului XXI”, depresia afectează din ce în ce mai mulți oameni din toată lumea.
Vestea bună, însă, e că depresia se vindecă și chiar tu poți contribui la acestă vindecare, grăbind-o și consolidând-o. În Progamul meu antidepresie, cei doi autori îți sar în ajutor cu sfaturi practice, exerciții terapeutice și activități de recuperare, presărate cu repere teoretice, împărțite pe parcursul a 28 de zile, astfel încât, zi după zi, săptămână de săptămână, să fii tot mai bine. Explicațiile științifice oferite de renumitul Christophe André sunt „îndulcite” de ilustrațiilie drei Caroline, ea însăși supraviețuitoare a câtorva episoade depresive, rezultând o carte plină de energie, umor și optimism, ce-ți va reda bucuria de a trăi.
Christophe André este medic psihiatru, primul care a folosit meditația în tratarea recăderilor depresive. Editura Trei a tradus mai multe titluri ale autorului francez, printre care: Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile; Imperfecţi, liberi şi fericiţi; Despre arta fericirii, Confesiuni psy, Trei prieteni, în căutarea înțelepciunii (scrisă împreună cu Alexandre Jollien și Matthieu Ricard).
Dra Caroline este ilustratoare și autoare de benzi desenate.
Autor: Domnișoara Caroline, Christophe André
Nr. de pagini: 272
ISBN: 978-606-40-1679-9
Titlul original: Mon programme anti-dépression
Traducere din limba franceză de Diana Bădulescu
Anul apariţiei: 2023
Format: 165 x 235 mm, paperback