Eveniment editorial Litera: lansarea cărții „Rătăciri deliberate“, de Doina Gecse-Borgovan

Rătăciri deliberate“, de Doina Gecse-Borgovan, este noutatea editorială din Colecția Biblioteca de Proză Contemporană, Editura Litera. Volumul, proaspăt lansat la târgul de carte Gaudeamus 2023, este disponibil în prezent în librăriile din țară și pe litera.ro

Invităm cititorii de proză contemporană, din Cluj-Napoca, să descopere volumul prin intermediul unei discuții literare, găzduită de Librăria Bookcorner (B-dul Eroilor nr. 15), duminică, 10 decembrie, 2023, ora 17:00. Evenimentul va fi moderat de Valentin Derevlean. Invitați, alături de autoare: Andrea Ghiță, jurnalist; Constantina-Raveca Buleu, critic literar; Vallasek Júlia, critic literar; Iulia Biro, medic.


DESPRE VOLUM

Proză scurtă, în registru subiectiv, volumul propune un portret identitar și o galerie de personaje care treptat conturează biografia ficțională a autoarei. Brăila, Dobrogea și Clujul compun o poveste a lumii dunărene, multiculturală, cu alianțele, toleranța și conflictele ei.

„Autoportretul esențializat își adaugă noi straturi pe măsură ce fluxul memoriei scoate la suprafață episoade dintr-o primă vârstă evocată cu prospețimea și proporțiile copilului care le-a trăit, la adăpost de macularea cosmetizărilor și a hermeneuticilor justificative ale adultului, cărora naratoarea le rezervă o cu totul altă tonalitate, nuanțat critică.” CONSTANTINA RAVECA BULEU

DESPRE DOINA GECSE – BORGOVAN

Doina Gecse-Borgovan (născută în 1974, Brăila) este jurnalist radio, absolventă de filologie (engleză–italiană), cu un masterat în comunicare și unul în sociologie. Scrie proză scurtă, publicată în periodice. Este colaboratoare a revistei Ficțiunea OPTm.

Descoperă mai multe detalii în pagina evenimentului – aici.

DESPRE Colecția „Biblioteca de proză contemporană” 

Colecția „Biblioteca de proză contemporană” face parte din portofoliul Editurii Litera și însumează un număr important de prozatori din toate generațiile, autori de roman în mare parte, unii dintre ei debutanți. „Biblioteca de proză contemporană”  acordă atenție debuturilor și prozei cu o perspectivă epică nouă, pentru a întregi peisajul cărții românești cu viziuni narative inedite.


DESPRE EDITURA LITERA
Editura Litera are o tradiție de 34 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 70 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *