Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Semnal editorial 584: „Războiul bătrânilor” de John Scalzi, într-o nouă ediție în Armada - Biblioteca lui Liviu

Semnal editorial 584: „Războiul bătrânilor” de John Scalzi, într-o nouă ediție în Armada

Primul volum din seria RĂZBOIUL BĂTRÂNILOR.

Finalist al Premiului Hugo (2006).

În ziua în care a împlinit 75 de ani, John Perry a făcut două lucruri.

Mai întâi, a vizitat mormântul soției, apoi s-a înrolat în armată.

Vestea bună este că oamenii au cucerit, în sfârșit, stelele. Vestea proastă este că planetele potrivite pentru a fi locuite sunt puține, iar rasele de extratereștri cu care ne luptăm pentru ele sunt numeroase. Așa că luptăm. Pentru a apăra Pământul și pentru a cuceri noi teritorii în spațiu. Departe de casă, războiul continuă de zeci de ani și Forțele Coloniale de Apărare caută întotdeauna noi recruți.

Toată lumea știe că atunci când ajungi la vârsta pensionării te poți înrola în FCA. Recrutorii săi nu caută tineri, ci oameni cu toată experiența și cu toate cunoștințele acumulate într-o viață. Odată înrolat, ești luat de pe Pământ și nu te mai poți întoarce niciodată. Vei lupta doi ani pe front. Și, dacă vei supraviețui, vei fi recompensat cu o casă pe una dintre planetele-colonii greu câștigate.

John Perry profită de ofertă și pleacă la război, fără să aibă habar ce îl așteaptă acolo. Pentru că atât adevărata luptă, la ani-lumină de casă, cât și transformarea prin care va trece sunt mult mai grele și mai ciudate decât orice și-ar fi putut imagina.

„Meritul lui Scalzi nu este numai acela că a scris o poveste extraordinară, ci și că a revitalizat un subgen literar care părea că nu mai are nimic de spus. RĂZBOIUL BĂTRÂNILOR este, din punctul meu de vedere, cea mai bună serie military science-fiction.“
Marian Coman, redactor-șef Armada

Data apariției 4 aug. 2023
Titlu original Old Man’s War
ISBN 978-606-43-1649-3
Cod bară 9786064316493
Autor John Scalzi
Traducător Marian Truță
Editura Nemira
Imprint Armada
Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 320
Număr volume 1
Greutate (kg) 0.2370

One thought on “Semnal editorial 584: „Războiul bătrânilor” de John Scalzi, într-o nouă ediție în Armada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *