Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Cărți premiate și bestselleruri internaționale în colecția Fiction Connection - Biblioteca lui Liviu

Cărți premiate și bestselleruri internaționale în colecția Fiction Connection

Publicat pe De Liviu Szoke


Viața la viteză maximă de Brigitte Giraud, volum recompensat cu Premiul Gouncourt în 2022, este o introspecţie extraordinară, o întoarcere teribilă în trecut pentru a exorciza tragedia cumplită pe care a trăit-o autoarea franceză.

Într-o istorisire tensionată, ce evoluează ca o numărătoare inversă, Brigitte Giraud încearcă să înțeleagă ce a dus la accidentul de motocicletă produs pe 22 iunie 1999, care l-a costat viața pe soțul ei. Douăzeci de ani mai târziu, ea trece în revistă evenimentele și analizează pentru ultima oară întrebările rămase fără răspuns. Hazard, destin, coincidențe? Revine asupra zilelor care și-au grăbit curgerea într-un șir de dereglări imprevizibile până la producerea inevitabilului.

Brigitte Giraud s-a născut în Algeria, iar în prezent trăiește în Lyon. Este autoarea a zece romane, printre care À présent (mențiune specială Prix Wepler 2001), L’amour est très surestimé (Prix Goncourt de la Nouvelle 2007), Une année étrangère (Prix Jean-Giono 2009) și Un loup pour l’homme (Flammarion, 2017).

 

Autoarea bestsellerurilor Marile minciuni nevinovate și Nouă străiniLiane Moriarty, revine în colecția Fiction Connection cu un roman despre căsnicie, frați de sânge și despre cum oamenii pe care îi iubim cel mai mult ne pot răni cel mai tare: Merele nu cad niciodată.

Membrii familiei Delaney se iubesc foarte mult – doar că uneori vor să se ucidă între ei… Dacă mama ta ar dispărea, ai anunța poliția? Chiar dacă suspectul numărul unu ar fi propriul tău tată?  Familia Delaney reprezintă un reper în comunitate. Părinții, Stan și Joy, sunt invidiați de toți prietenii. Sunt imbatabili pe terenul de tenis, iar dincolo de el chimia lor este palpabilă. Cei patru copii – Amy, Logan, Troy și Brooke – au fost și ei vedete ale tenisului, însă niciunul nu a rămas fidel acestui sport. După 50 de ani de mariaj, Stan și Joy își vând faimoasa academie de tenis și sunt gata să înceapă ceea ce ar trebui să fie vârsta de aur a vieții lor. Într-o noapte, o străină pe nume Savannah bate disperată la ușa lor, după o ceartă aprigă cu iubitul ei. Soții Delaney sunt mai mult decât fericiți să-i ofere sprijinul de care are nevoie. Măcar de ar fi vrut doar atât…

Volumul Merele nu cad niciodată va fi în curând ecranizat într-o mini serie de 4 episoade, iar Liane Moriarty este unul dintre producătorii executivi. Filmările au loc în Australia.

Liane Moriarty (n. 1966) și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei citind. Nu-și mai amintește când a scris prima povestire, dar ține minte perfect primul contract: tatăl ei a angajat-o să scrie un volum despre el și i-a plătit un avans de un dolar. A debutat cu romanul Three Wishes, scris la finalul masterului literar de la Macquarie University din Sydney. De atunci, a mai publicat șapte romane care au ajuns bestselleruri, fiind traduse în 40 de limbi și vândute în peste 20 milioane de exemplare în întreaga lume. O puteți vizita online la lianemoriarty.com. La Editura Trei, de aceeași autoare, au apărut: Marile minciuni nevinovate (care a stat la baza unui serial de excepție produs de HBO), Secretul soțului (vândut în peste trei milioane de exemplare la nivel mondial), Am uitat să fim fericițiCând vina ne desparteUltima aniversareNouă străini (ecranizată într-o serie Amazon Prime Video) și Idila hipnotizatoarei.

Cleopatra și Frankenstein este romanul de debut al autoarei de origine britanică, Coco Mellors.

“Frank văzuse odată o imagine cu un tsunami care căra sute de specii de vieți marine, rechini, pisici de mare, bancuri de pești cu spatele argintiu, toate luate pe sus în arcuirea valului înainte să se prăbușească pe uscat. Așa se simțea când era lângă Eleanor. Nu se atinseseră niciodată, nu se sărutaseră, dar reacția lui la ea era titanică. Totul în el se ridica pentru a o întâlni.” Este o descriere delicioasă a ascensiunii în dragoste, dar Cleopatra și Frankenstein este o carte electrizantă despre așteptările uriașe pe care le avem de la relații și consecințele idealizării iubirii, despre teama de eșec și despre felul în care traumele ne pot deturna viața.

Cleo, o pictoriță britanică în vârstă de 24 de ani, a lăsat în urmă Anglia și a ales să facă un masterat cât mai departe de casă, la New York, orașul care nu doarme niciodată. Aici îl cunoaște pe Frank. E cu douăzeci de ani mai mare decât ea, are propria firmă de advertising, construită prin propriile puteri, iar viața lui pare să aibă preaplinul și senzația de împlinire pe care și le dorește Cleo. Frank îi oferă șansa de a fi fericită, libertatea de a picta și ocazia de a aplica pentru cetățenie. Dar decizia lor impulsivă de a se căsători schimbă ireversibil atât destinele lor, cât și pe cele ale apropiaților.

Coco Mellors s-a mutat de la Londra la New York în perioada adolescenței. După ce a obținut o diplomă de master în literatură la New York University, în 2020 s-a stabilit la Los Angeles. Cleopatra și Frankenstein este romanul său de debut, aflat în curs de publicare în mai multe țări. În prezent, lucrează la un serial de televiziune bazat pe cartea sa și produs de Warner Bros Studio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *