Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Semnal editorial 560: Alastair Reynolds - Eversiune (Armada, 2023, trad. Emil Sîrbulescu) - Biblioteca lui Liviu

Semnal editorial 560: Alastair Reynolds – Eversiune (Armada, 2023, trad. Emil Sîrbulescu)

Maestrul absolut al space opera ne oferă o poveste complexă și întunecată ce-l are în centru pe doctorul Silas Coade aflat în căutarea unui artefact misterios. Aventurile sale străbat epocile, iar doctorul nu trebuie să se îngrijească numai de siguranța echipajului, ci și să descopere marginile realității.

La începutul secolului al XIX-lea, o corabie se lovește de coasta norvegiană. În anii 1900, un dirijabil explorează un canion înghețat din Antarctica. În viitorul îndepărtat, o navă spațială pornește în căutarea unui artefact extraterestru. În cadrul fiecărei expediții se întâmplă ceva îngrozitor. Și în fiecare călătorie Silas Coade este medicul echipajului, dar și singurul care pare să înțeleagă că aceste evenimente se tot repetă. Așa că de el depinde să își dea seama cum se întâmplă acest lucru și de ce.

„Reynolds este posesorul unei imaginații perfecte pentru science-fiction, cu o scriitură de-a dreptul cinematografică.“
Locus

„Unul dintre cei mai talentați scriitori hard SF ai momentului.“
Publishers Weekly

„Cât de satisfăcătoare este senzația pe care o ai ca cititor, atunci când se aranjează piesele acestui puzzle! E ca și când un alchimist ar extrage esențe din poveștile lui Jules Verne, H.P. Lovecraft, Dan Simmons, Kim Stanley Robinson și Liu Cixin și le-ar combina cu ceva adus din altă lume pentru a crea un parfum menit să-ți întoarcă mintea pe dos. E gothic și, în același timp, e hard science-fiction. E uimitor!“
Marian Coman, redactor-șef Armada

Alastair Reynolds s-a născut în 1966 la Barry, în Țara Galilor. A studiat astronomia la Newcastle, obținând doctoratul în același domeniu la St Andrews, în Scoția. A debutat cu povestiri science‑fiction în 1990, iar după terminarea studiilor a plecat în Olanda, pentru a lucra la European Space Agency. După 2004, s-a dedicat în totalitate scrisului. Autor de space opera cu elemente de hard SF, Alastair Reynolds se bazează pe cunoștințele sale de fizică și de astronomie pentru a-și imagina tehnologii viitoare credibile, corecte din punct de vedere științific. În 2001, romanul său Chasm City a fost premiat cu BSFA Award. Din opera sa, la Editura Nemira au apărut volumele Câinii de diamant. Zile pe Turcoaz (2008) și Amintirea albastră a Pământului (2014), precum și trilogia SPAȚIUL REVELAȚIEI, Spațiul revelației (2017), Arca mântuirii (2020) și Hăul Ispășirii (2021).

Data apariției 22 mai 2023
Titlu original Eversion
ISBN 978-606-43-1586-1
Cod bară 9786064315861
Autor Alastair Reynolds
Traducător Emil Sîrbulescu
Editura Nemira
Imprint Armada
Colecția Armada
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 328
Greutate (kg) 0.4000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *