Editura Lebăda Neagră are plăcerea să vă anunțe noutățile editoriale ale lunii septembrie 2022!

Iris Wolff

LUMEA ESTOMPATĂ

Editura Lebăda Neagră

TitluLumea estompată

Autor: Iris Wolff

Traducător: Andreea Odoviciuc

Colecția: Green Spot

Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Roman

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 130×200 mm

Pagini: 228

Greutate: 250 g

Conținut ilustrativ: Nu

Format: softcover

ISBN Print: 978-606-9623-16-9

ISBN pdf: 978-606-9623-18-3

ISBN ePub: 978-606-9623-17-6

Data apariției: Septembrie 2022            

Preț: 40 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/lumea-estompata.html

Iris Wolff spune povestea tumultuoasă a unei familii din Banat ale cărei legături sunt atât de strânse, încât nu se rup nici măcar dincolo de granițe. 

Un roman poetic despre pierdere și noi începuturi

Oare Florentine și Hannes le-ar fi deschis ușa celor doi tineri călători dacă ar fi știut ce rol va juca vizita din RDG în viața familiei bănățene? L-ar fi sprijinit Samuel pe cel mai bun prieten al său, Oz, dacă ar fi conștientizat amploarea deciziei sale? În Lumea estompată, Iris Wolff împletește traiectoriile a șapte persoane care, în ciuda loviturilor destinului și a distanțelor fizice, se regăsesc în permanență. Pe fondul declinului comunismului în Europa și al istoriei frământate a secolului XX, Wolff scrie un roman extraordinar despre prietenie și lucrurile pe care suntem dispuși să le sacrificăm de dragul fericirii altuia, o poveste emoționantă despre iubire și pierdere.

Roman nominalizat la Premiul pentru Carte Germană 2020, Premiul pentru Carte Bavareză la categoria Beletristică 2020 și Premiul pentru Literatură Wilhelm Raabe 2020, laureat cu prestigiosul Premiu Solothurn în 2021 și tradus în cinci limbi.

Iris Wolff s-a născut în 1977 la Sibiu și a emigrat împreună cu familia în Germania la vârsta de opt ani. Are studii de limba și literatura germană, grafică, pictură și studii religioase. A lucrat, timp de zece ani, în cadrul Arhivei literaturii germane din Marbach și a primit numeroase premii pentru opera sa literară, printre care Premiul Ernst Habermann, Premiul pentru Literatură ALPHA, Premiul Otto Stoessl, Premiul Thaddäus Troll și Premiul Marieluise Fleißer pentru întreaga activitate literară. A fost nominalizată la prestigiosul premiu Alfred Döblin. Este membră PEN International și locuiește la Freiburg.

Roland Portiche

MAȘINA ERNETTI

 

Editura Lebăda Neagră         

Titlu: Mașina Ernetti

Autor: Roland Portiche

Traducător: Otilia-Maria Cojocaru

Colecția: Green Spot

Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Roman istoric / Suspans / Mister

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 130×200 mm

Pagini: 456

Greutate: 350 g

Conținut ilustrativ: Nu

Format: softcover

ISBN Print: 978-606-9623-19-0

ISBN pdf: 978-606-9623-21-3

ISBN ePub: 978-606-9623-20-6

Data apariției: Septembrie 2022            

Preț: 60 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/masina-ernetti-roland-portiche.html

  • Thriller tradus în cinci limbi, bestseller Livres Hebdo
  • Incredibila poveste a mașinii ce surprinde imagini din trecut, ascunsă în arhivele secrete ale Vaticanului!

Martie 1938. Fizicianul italian Ettore Majorana dispare în largul Siciliei și, odată cu el, proiectul secret la care lucra de ani de zile. Toamna anului 1955. Ca prin minune, însemnările fizicianului dispărut ies la iveală și îi dau părintelui Ernetti o idee nebunească: să construiască o mașinărie care să surprindă imagini din trecut. Un cronovizor. La ordinul Papei Pius al XII-lea, preotul se întoarce cu două mii de ani în trecut, cu un obiectiv simplu: să dovedească existența lui Hristos. Astfel începe o cursă nebunească între Vatican, CIA, KGB și Mossad – căci ceea ce va descoperi părintele Ernetti, în plin Război Rece, ar putea tulbura însăși ordinea mondială.

„Între Codul lui Da Vinci și James Bond, Roland Portiche ne încântă cu un thriller înțesat de răpiri și spioni periculoși și pune cu îndrăzneală sub semnul întrebării originile creștinismului.” (Paris Match)                                         

ROLAND PORTICHE a absolvit Institutul de Studii Superioare Cinematografice, este licențiat în arte și doctor în filosofie. A realizat și regizat câteva dintre cele mai urmărite și mai respectate documentare și emisiuni de istorie și știință din Franța, printre care Temps X și Les grandes énigmes de la scienceMașina Ernetti este primul său roman, publicat în 2020 de Albin-Michel/Versilio, și face parte dintr-o trilogie în centrul căreia se află părintele Ernetti. De același autor, la Editura Lebăda Neagră va apărea Ernetti și enigma de la Ierusalim.

Cătălin Ungureanu

ÎNTR-O ZI. TERAPIA PUMNULUI ÎN MOACĂ

Editura Lebăda Neagră

Titlu: Într-o zi. Terapia pumnului în moacă

Autor: Cătălin Ungureanu

Colecția: Red Spot

Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Roman

Dimensiuni: 130×200 mm

Pagini: 216 pagini

Greutate: 200 g

Conținut ilustrativ: nu

Tip copertă: softcover

ISBN print: 978-606-9623-13-8

ISBN pdf: 978-606-9623-15-2

ISBN ePub: 978-606-9623-14-5

Data apariției: Septembrie 2022            

Preț: 35 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/intr-o-zi-terapia-pumnului-in-moaca.html

Nu e Ulise, nici Leopold Bloom. E Cătălin Ungureanu, prins în fluxul de conștiință, între întâlniri accidentale și gânduri aparent aleatorii. În echilibru, romanul Într-o zi: terapia pumnului în moacă ilustrează faptul că nu există posibilitatea unui drum clar și drept prin viață. Mai degrabă o biografie intensă a unui realizator radio-tv, cu vocabular identitar, cu un termos în loc de puburile lui James Joyce, cu ironie, ambiții și scopuri, senzații și Mihaele.

,,În astfel de momente îmi dau seama că încă n-am stabilit până la capăt cine și ce sunt. Aerul de om rațional, calm și binevoitor e oare contrafăcut? E un fals social asumat, în acord cu care prefer să fiu văzut? Adesea încerc să fiu corect, să fiu obiectiv, să înțeleg natura reacțiilor oamenilor și să-i tratez cu îngăduință dacă sunt de părere că nu au dreptate, însă de cele mai multe ori furia dă de știre chiar de la început. Sunt, de fapt, un tip impulsiv și fragil emoțional. Oare mă trădez atunci când adopt atitudinea asta aproape biblică și păstrez o expresie cumva impasibilă? Oare trebuie să-mi las impulsivitatea să se manifeste în momentul în care apare? Oare acela sunt eu de fapt?” (fragment din carte)

Cătălin Ungureanu s-a născut pe 30 noiembrie 1990, la Chișinău. A absolivit Facultatea de Șțiințe Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu un master în Relații Umane și Comunicare. În 2014 a devenit prezentator de emisiuni matinale de weekend la postul națioal de televiziune din Republica Moldova, continuându-și cariera și în cadrul postului de radio al aceleiași companii. În 2018 îi apare prima lucrare, Pe potecile showbizzului basarabean, o broșură sarcastică legată de vedetele Patriei. În 2019 publică romanul Gunoaiele. Este copywriter și freelancer, lucrează la un alt roman și pune la cale proiecte de viitor.

Ciprian Albu

ÎNGER DE SERVICIU

Editura Lebăda Neagră

Titlu: Înger de serviciu

Autor: Ciprian Albu

Colecția: Red Spot

Domeniu: Literatură română contemporană / Ficțiune / Roman

Dimensiuni: 130×200 mm,

Pagini: 192 pagini

Greutate: 200 g

Conținut ilustrativ: Nu

Tip copertă: softcover

ISBN print: 978-606-9623-38-1

ISBN pdf: 978-606-9623-40-4

ISBN ePub: 978-606-9623-39-8

Data apariției: Septembrie 2022            

Preț: 35 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/inger-de-serviciu.html

„Ciprian Albu putea să rămână un om obișnuit, pe care să îl întâlnești pe stradă, din vreme în vreme, fără a ști ce gânduri i se învălmășesc în cap. Ar fi fost bucovineanul fain, care, fie că e vorba de viața de corporatist, fie de familie sau prieteni, face lucrurile corect, cu devotament și dăruire. Dar Dumnezeu a avut alte planuri, așa că i-a pus un stilou în mână, niște aripi pe umeri și i-a spus: scrie! Evadează și ia-ți prietenii cu tine, pentru că e fabulos caleidoscopul pe care îl porți în suflet. Și Ciprian a scris și publicat primele două cărți, Inspiră adânc! Expiră! și Dans!.

Cea de a treia carte, Înger de serviciu, s-a născut ca să ajute. Chiar dacă vrei, tot nu poți citi detașat cartea, pentru că are Ciprian talentul de a-ți trezi și demonii și fricile și umbrele. Partea minunată e că are și o baghetă magică, cu care te vindecă. Rândurile din carte nu-s motivaționale, Ciprian nu e un scriitor la modă. Unele sunt copleșitoare. Îl iubești și îl urăști pe autor pagină după pagină. Te descoperi cam gol și îți e frică de faptul că cineva ți-a atins niște resorturi extrem de intime. Te înfurii, arunci cartea, juri că nu mai citești în veci. Apoi revii, cu plecăciune și dorința de a fi iertat. Și plonjezi în poveste, de mână cu omul care a scris-o și care, dezvăluindu-și el însuși sufletul, îți oferă șansa să faci același exercițiu fabulos: să devii vulnerabil și, astfel, perfect. Ciprian mai are multe de scris și de spus în evadările sale. Acum, în paginile astea, ne învață că-i extraordinar să rămâi autentic. Chapeau bas, Ciprian Albu!” (Oana Neda, avocat)

Ciprian Albu s-a născut în 1976 la Rădăuți, în Bucovina. A absolvit Liceul „Eudoxiu Hurmuzachi”, apoi a urmat cursurile Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Are o experiență de peste douăzeci de ani în marketing și vânzări, ocupând diverse poziții în companii multinaționale. În 2017, a debutat cu romanul Inspiră adânc! Expiră!, urmat, în 2018, de Dans!, ambele primite foarte bine, atât de publicul cititor, cât și de critica de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *