Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6085

Warning: error_log() has been disabled for security reasons in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-content/themes/jumla/functions.php on line 332
Clubul de istorie Corint, un nou proiect cultural marca Editura Corint și Veridica, debutează joi, 29 septembrie, cu jurnalistul Marian Voicu și invitații săi - Biblioteca lui Liviu

Clubul de istorie Corint, un nou proiect cultural marca Editura Corint și Veridica, debutează joi, 29 septembrie, cu jurnalistul Marian Voicu și invitații săi

Istoria e un organism viu, în continuă zbatere, a cărui examinare lucidă și asumată ne conectează la ritmul profund al schimbărilor lumii.

Editura Corint, în parteneriat cu publicația Veridica, dă startul unui club de istorie care-și propune să examineze prezentul și posibilitățile viitorului pornind de la studii, mărturii și lucrări de referință în domeniul cercetării istorice, semnate de autori cu prestigiu internațional și amprentă puternică în publicistica actuală. De multe ori e vorba de lucrări inedite, care surprind realitatea din interiorul fenomenului și a căror substanță îi fascinează până și pe neinițiați.

În ultima zi de joi a fiecărei luni, jurnalistul Marian Voicu și invitații săi vă așteaptă în spații neconvenționale din București, pentru a așeza în context istoric teme de interes actual. Pentru înscrieri, accesați acest link:   

Prima ediție a clubului are loc pe 29 septembrie la Londohome și va fi transmisă live pe paginile de social media Corint și Veridica.

Analistul politic Bedros Horasangian, jurnalistul Ion M. Ioniță și istoricii Florin Șperlea și Sorin Turturică vor discuta despre situația Rusiei în raport cu Occidentul și cu întreaga lume pornind de la volumele recent apărute în colecția Corint Istorie:

  • Moscova înhață România. O mărturie occidentală din anii 1944–1947 de Robert Bishop și E. S. Crayfield
  • Întoarcerea Leviatanului rus. Cultura violenței și obsesia imperialismului de Serghei Medvedev
  • Vorî: Hoți și asasini. Supermafia rusă de Mark Galeotti
  • Memoriile unui mercenar din Grupul Wagner de Marat Gabidullin
  • Crimeea și Noul Imperiu rus de Agnia Grigas

Participanții la club vor beneficia de 50% discount la toate titlurile colecției Corint Istorie în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, printr-un cod de reducere care va fi anunțat în timpul evenimentului.

Vă așteptăm să faceți parte dintr-o conversație deschisă care aduce istoria și jurnalismul pe aceeași pagină morală.

***

Grupul Editorial Corint (GEC) are 28 de ani de experiență pe piața românească de carte, fiind unul dintre primele trei grupuri editoriale din România. În ceea ce privește cărțile de nonficțiune, a acordat o atenție deosebită domeniului istorie, care are nu mai puțin de patru colecții distincte: Corint Istorie (coordonator Ion M. Ioniță), Corint Istorie cu blazon (coordonator Filip-Lucian Iorga), Corint Istorie Autori Români (coordonator Florin-Răzvan Mihai) și Corint Istorii urbane (coordonator Adrian Majuru), cu zeci de apariții editoriale anual. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *