Semnal editorial 397: 2 apariții noi la Editura Lebăda Neagră – „Opt milioane de zei” (colecția Green Spot) și „Estul sălbatic” (colecția Grey Spot)

OPT MILIOANE DE ZEI - David B. Gil

Spania, 1579. Părintele Martín Ayala de la renumita școală de traducători din Toledo primește o scrisoare neașteptată de la Roma. Au trecut treizeci de ani de când a fost ultima dată în Japonia, dar acum trebuie să se întoarcă pentru a investiga un atac asupra creștinătății în acea parte îndepărtată a lumii. Călugării sunt vizați în mod sistematic într-o serie de crime crude, ritualice. Ayala, care a învățat limba și obiceiurile Japoniei în prima misiune iezuită, pare alegerea evidentă pentru a conduce ancheta.

Japonia, anul 7 al Erei Tenshō. Kudō Kenjirō, fiul unui samurai rural din Anotsu, primește o sarcină neplăcută, aceea de a proteja străinul venit să investigheze o serie de morți suspecte. Kenjirō descoperă curând că slujba nu este atât de simplă pe cât părea la prima vedere; forțe ascunse conspiră pentru a-l împiedica pe străin să-și ducă la bun sfârșit misiunea. Menținerea în viață a preotului iezuit devine o datorie care nu doar amenință onoarea lui Kenjiro, ci și supraviețuirea familiei sale. Orice eșec din partea sa ar avea consecințe devastatoare pentru toți.

Provenind din lumi foarte diferite, Ayala și Kenjirō trebuie să călătorească printr-o țară sfâșiată de război și conspirație. Misiunea lor este fundamentală nu doar pentru supraviețuirea creștinismului în Japonia, ci chiar pentru viitorul țării.

OPT MILIOANE DE ZEI - David B. Gil

David B. Gil (n. Cádiz, 1979) este licențiat în Jurnalism, deține o diplomă postuniversitară în Grafică Multimedia și un master în Managementul Social Media. A lucrat ca redactor pentru mai multe publicații mass‑media, precum și pentru DC Comics în Spania și America Latină, dar și ca responsabil pentru comunicare în diferite organizații politice. A publicat ,,Războinicul de sub umbra cireșului” (,,El guerrero a la sombra del cerezo”), carte finalistă pentru Premiul Fernando Lara al Grupului Planeta și primul roman autopublicat care câștigă un Premiu Hislibris pentru romane istorice. Tipărită în prezent de editura Suma (2017), continuă să fie ficțiunea istorică cea mai apreciată de cititorii Amazon Spania. Al doilea roman al său, ,,Fii ai zeului binar” (,,Hijos del dios binario”, editura Suma, 2016), a fost finalist pentru premiul Ignotus și a fost ales, de publicații precum ,,Xataka” sau ,,Hobby Consolas”, drept cea mai bună lucrare de ficțiune științifică în limba spaniolă din 2016. Cel de‑al treilea roman al său, ,,Opt milioane de zei” (,,Ocho milliones de dioses”, editura Suma, 2019), s‑a situat în fruntea listei celor mai bune romane istorice din 2019 în clasamentul realizat de ziarul ,,20 de Minute” și a câștigat premiul Hislibris, ediția a X‑a, pentru cel mai bun roman în limba spaniolă.

OPT MILIOANE DE ZEI - David B. Gil

Colecție: Green Spot

Data apariției: Octombrie 2021

Domeniu: Literatură română contemporană

Limba: Română

Traducător: Ana-Maria Babușcă

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 130×200

Pagini: 672

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-9682-40-1

ISBN pdf: 978-606-9682-42-5I

SBN ePub: 978-606-9682-41-8

Estul sălbatic. Expedițiile războiului finlandez spre est și criza est-europeană. 1918 -1921 - Aapo Roselius & Oula Silvennoinen

Estul sălbatic descrie evenimentele dramatice din anul 1919. În est, Primul Război Mondial nu s-a încheiat în noiembrie 1918. După prăbușirea Imperiului Rus și Revoluția Bolșevică, războiul din Europa de Est a continuat ani de zile. Armatele revoluționare, contrarevoluționare și naționale ale noilor state s-au luptat pentru rămășițele imperiului distrus. Loteria de război i-a atras pe finlandezi, care sperau să ducă la îndeplinire cel mai mare vis al naționalismului finlandez: Finlanda Mare.

Estul sălbatic este povestea nespusă a anului 1919 și a războaielor popoarelor înrudite, care au izbucnit pentru a extinde granițele Finlandei în Est. Este povestea Finlandei și a finlandezilor prinși într-o aventură violentă, tristă și aproape tragicomică, în care pentru o clipă totul părea cu putință.

De un realism tulburător, cartea este rezultatul unei munci asidue de cercetare. Romanul a fost nominalizat la premiul Finlandia pentru non-ficțiune, cel mai prestigios premiu literar al țării.

Estul sălbatic. Expedițiile războiului finlandez spre est și criza est-europeană. 1918 -1921 - Aapo Roselius & Oula Silvennoinen

Aapo Roselius este cercetător în domeniul istoriei și a studiat îndeaproape perioada Războiului Civil Finlandez și pe cea a anilor 1920‑1930. Printre volumele pe care le‑a publicat, amintim ,,Pe urmele călăilor” și ,,Primăvara patriotică”.

Oula Silvennoinen, doctor în filosofie și cercetător în istorie, este cunoscut pentru lucrări care au abordat punctele nevralgice ale Finlandei în cel de‑al Doilea Război Mondial și care încă stârnesc reacții puternice, precum ,,Camarazi secreți de arme” și ,,Necunoscutul Lauri Törni”. Roselius și Silvennoinen au mai lucrat împreună și la ,,Fasciștii finlandezi” (împreună cu Marko Tikka), operă care a provocat dezbateri aprinse.

Colecție: Grey Spot

Data apariției; Octombrie 2021

Domeniu: Istorie, Politică

Limba: Română

Traducător: Sigrid Crasnean/Zeina Todea

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 155×230

Pagini: 384

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN: 978-606-9682-73-9

ISBN pdf: 978-606-9682-75-3

ISBN ePub: 978-606-9682-74-6

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *