Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Semnal editorial 249: Noutăți de la editura Rao (X) - Sartre, Blake, Mohammed - Biblioteca lui Liviu

Semnal editorial 249: Noutăți de la editura Rao (X) – Sartre, Blake, Mohammed

Roman definitoriu pentru existențialismul filosofic transpus în literatură, scris sub forma unui jurnal găsit întâmplător de un editor și publicat în 1938, Greaţa ne relatează o perioadă din viața tânărului Antoine Roquentin petrecută în imaginarul port francez Bouville, considerat de critici a fi Le Havre, unde Sartre a predat filosofie la liceu înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Acolo, după o îndelungată călătorie în Indochina, Roquentin se retrage pentru a finaliza biografia unui anume marchiz de Rollebon, aristocrat implicat în politică în epoca Revoluției franceze. Roquentin începe să scrie acest jurnal pentru a înțelege mai bine starea de anxietate și greaţă care-l acaparează uneori, întinzându-se și cucerind totul în jurul său, inclusiv lucrurile în care obișnuia să găsească în trecut liniște ori plăcere.


Cuvintele este lucrarea autobiografică prin care Jean-Paul Sartre renunța în mod declarat la literatură, în 1964, același an în care refuza Premiul Nobel, considerând că aceasta este un surogat burghez al unei implicări reale în viață; Cuvintele a avut un succes imediat și răsunător.

JEAN-PAUL SARTRE (1905-1980) este unul dintre cei mai importanţi romancieri şi filosofi ai secolului trecut, gândirea sa influenţând puternic generaţiile următoare. Promotor al existenţialismului și susţinător al marxismului, Sartre câştigă în anul 1964 Premiul Nobel pentru Literatură, premiu pe care, de altfel, îl refuză, după cum a refuzat în 1945 şi Legiunea de Onoare. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără Greaţa, Zidul, Fiinţa şi neantul.

Data de publicare: 21.12.2020
Format: RAO CLASIC
Categorie: FICȚIUNE ADULȚI
Domeniu de editare: LITERATURĂ CLASICĂ
Număr de pagini: 512
ISBN: 978-606-006-489-3
Preț: 44 lei

Profesor la Şcoala de Artă Dramatică a prietenului său Charles Dullin în 1942-1943, Sartre extrage din teatrul clasic grec şi din Estetica lui Hegel propria concepţie despre un teatru auster, moral, mitic, aducând cu un ritual. Propune, aşadar, un teatru ce transpune într-o ambianță mitică marile probleme ale epocii contemporane, care vizează culpabilitatea individuală sau colectivă şi la care ne îngăduie să reflectăm, în
timp ce împrejurări deosebite şi situaţii critice forţează personajele la o alegere vitală, adesea în spații claustrale – închisori, camere închise, oraşe asediate, infern. Acestui conţinut moral, dar nu şi moralizator, i se potrivesc o acţiune scurtă şi violentă, o montare austeră, o exprimare limpede, tensionată, sobră, păstrând ceva din pompa antică şi transformând reprezentaţia într-o adevărată ceremonie.

Data de publicare: 21.12.2020
Format: RAO CLASIC
Categorie: FICȚIUNE ADULȚI
Domeniu de editare: LITERATURĂ CLASICĂ
Număr de pagini: 616
ISBN: 978-606-006-490-9
Preț: 50 lei

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text

Au crezut că se aflau la adăpost printre dealurile înverzite ale Angliei, dar se înșelau. Unul câte unul, membri ai oligarhiei ruse, disidenți și gangsteri care fugiseră în Marea Britanie atunci când Vladimir Putin a preluat puterea, au fost găsiți morți în condiții suspecte. La fel și avocații lor britanici. Mai mult, autoritățile britanice au închis fiecare anchetă, doar pentru a face pe plac Kremlinului.


Volumul dezvăluie, în premieră, modul în care Rusia și‑a perfecționat arta și știința asasinatelor în afara țării – în vreme ce spionii occidentali urmăreau cu groază cum guvernele lor nu reușeau să se protejeze în fața amenințărilor. Pe baza unei vaste comori constituite din documente nepublicate, dovezi aruncate de către poliție și interviuri cu sute de surse din interior, această investigație mondială dezvăluie una dintre cele mai importante și îngrozitoare povești geopolitice ale vremii noastre.

„O carte bine scrisă și bine documentată, care se citește ca un adevărat thriller.“
Washington Post


„O examinare detaliată și captivantă a puterii extinse a lui Putin în Europa și Statele Unite.“
Associated Press

HEIDI BLAKE este redactor de investigații internaționale la BuzzFeed News și coordonatoarea unei echipe de reporteri premiați de o parte și de alta a Atlanticului. A fost și redactor la Sunday Times, unde activitatea ei privind corupția din FIFA a ajutat la demascarea lui Sepp Blatter, președintele FIFA în perioada 1998‑2015.

Data de publicare: 11.12.2020
Format: BIBLIOTECA RAO
Categorie: NONFICȚIUNE ADULȚI
Domeniu de editare: ACTUALITATE
Număr de pagini: 368
ISBN: 978‑606‑006‑462‑6
Preț: aprox. 38 lei

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, text care spune „MAGICIEN: MA HOTILOR TINERII MAGICIENI ȘI ALMANAHUL HOȚILOR TINERII ȘI ALMAN AHUL ALMANAHU MOHAMMED NICK கள் NICK MOHAMMED”

Pe o stradă din Londra, patru viitori prieteni stau în fața ușii albastre cu un aspect surprinzător de banal, ușa Cercului de Magie. Alex nu e prea vorbăreț, dar e uimitor ce poate face cu un pachet de cărți de joc. Zack e, fără îndoială, unul dintre cei mai buni hoți de buzunare din țară (dar întotdeauna pune la loc lucrurile pe care le-a „furat“). Cu ajutorul hipnozei, Sophie a convins-o pe coordonatoarea organizației de cercetașe că toate colegele ei sunt meduze. Jonny, care este, probabil, cel mai înalt băiat din univers, combină știința și magia pentru a obține efecte spectaculoase (explozii de cele mai multe ori). Însoțește-i pe acești tineri magicieni într-o aventură care ar putea să presupună căutarea unei cărți secrete și… oh, da, un stol de porumbei foarte confuzi. Ți se pare derutant? Va trebui să descoperi singur dacă într-adevăr așa e.

„Nick Mohammed creează o poveste amuzantă și plină de aventuri, care este în același timp o scrisoare înduioșătoare adresată unei obsesii inocente a copilăriei: magia.“
BookTrust

NICK MOHAMMED e un comedian, actor și scriitor britanic. Născut în Leeds, a studiat geofizică și a abandonat un doctorat în seismologie la Cambridge. A jucat în mai multe producții de televiziune și a fost membru al Cercului de Magie din Bradford timp de 18 ani.

Data de publicare: 25.11.2020
Format: BIBLIOTECA RAO
Categorie: FICȚIUNE TINERI
Domeniu de editare: FANTASY
Număr de pagini: 288
ISBN: 978-606-006-379-7
Preț: 44 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *