Noutăți editoriale 17 + Lansări Gaudeamus 2016: Booklet Fiction

  1. Vânătorii de fantome. Pe urme de gheață

Autor: Cornelia Funke

Ilustrator: Fréderic Bertrand

Traducător: Iulian Curuia

Preț de librărie: 24 RON

Dacă vezi pe scări dâre sclipicioase de mâzgă argintie, dacă ți se sparg becurile în sute de cioburi și ți se bruiază televizorul în mod inexplicabil, pune-ți niște șosete roșii, exersează-ți privitul cruciș și înarmează-te cu parfum de violete, pentru că înseamnă că ai de-a face cu o fantomă! Dar dacă ești bântuit de o FIT (o fantomă incredibil de ticăloasă), numai un expert te mai poate salva…

Cu ajutorul experimentatei Hedwig Chimion, micuțul Tom învață să-și învingă teama de stafia care și-a făcut culcuș în pivnița lui și află, spre marea lui mirare, că uneori și fantomelor le e frică de fantome.

  1. Mondragon. Marea încercare

Autor: Ana Galán

Ilustrator: Pablo Pino

Traducător: Dragoș Dinulescu

Preț de librărie: 24 RON

Cale tocmai a împlinit unsprezece ani și, conform tradiției din sat, Antón dragonarul îi alege un dragon. Ca să se dovedească vrednic de a-l păstra, băiatul trebuie să treacă o probă: să se întoarcă acasă împreună cu noul său tovarăș înainte de lăsarea întunericului. Dar ghinion! Dragonul pe care i l-a ales Antón este un tolomac: nu poate să zboare, scoate flăcări pe nări când ți-e lumea mai dragă și aleargă după toate gâzele pe care îi pică ochii. Cum o s-o scoată Cale la capăt?

  1. Milioane

Autor: Frank Cottrell Boyce

Traducător: Ruxandra Câmpeanu

Preț de librărie: 27 RON

Roman distins cu MEDALIA CARNEGIE

Bestseller The New York Times

Convins că mama lui s-a dus în rai, Damian încearcă să facă numai fapte bune, ca să ajungă într-o zi un sfânt. Într-o noapte, pe când își spune rugăciunea, o geantă plină de lire îi aterizează chiar sub nas. Împreună cu Anthony, fratele său mai pragmatic, Damian trebuie să se hotărască repede cum să cheltuiască banii, pentru că, în doar câteva zile, Regatul Unit va trece la euro, iar lirele își vor pierde orice valoare. Ce să facă? Să pună capăt sărăciei în Africa sau să cumpere biciclete și console Nintendo? Să se ocupe de propria fericire sau să îi ajute pe ceilalți? Dar cine are cea mai mare nevoie de bani și care este cea mai bună faptă bună?

  1. Winston. Agentul cu lăbuțe moi

Autor: Frauke Scheunemann

Traducător: Adela Motoc

Preț de librărie: 29 RON

Emilia, colega de clasă a Kirei, este răpită. Cineva îi șantajează părinții, iar poliția bâjbâie neputincioasă după indicii. Sfântă sardină în ulei! Winston trebuie să intre din nou în acțiune! Pentru că un agent patruped nu știe de frică atunci când trebuie să dea de urma unui om. Sau poate că îi e frică de un lucru sau două… Dar cu ajutorul pisicilor din curte, al unei bunicuțe rusoaice și al infailibilului său fler, Winston nu poate da greș.

Al doilea volum din seria dedicată aventurilor motanului Winston. Primul volum, Winston. Un motan în misiune secretă, a apărut în colecția Booklet Fiction în 2015.

  1. Geniul

Autor: Marie Lu

Traducător: Ines Hristea

Preț de librărie: 35 RON

Republica se află în pragul haosului: Electorul Primo a murit, iar la putere a venit fiul său, Anden. June și Day se alătură unui grup de rebeli care sunt gata să îl ajute pe Day să își salveze fratele și care le cer în schimb celor doi fugari un singur lucru: să îl asasineze pe noul elector. Dar dacă rebelii se înșală și noul elector ar putea schimba fața Republicii?

A doua parte a trilogiei Legenda (despre prima parte a seriei, Legenda, am scris aici).

Bestseller The New York Times

  1. Jurnalul unui ninja dintr-a șasea

Autor: Marcus Emerson, Noah Child, Sal Hunter

Ilustrator: David Lee

Traducător: Iulian Curuia

Preț de librărie: 25 RON

 Ediție bilingvă, recomandată elevilor din primele clase de gimnaziu

Când familia lui se mută într-un alt cartier, Chase se vede nevoit să înceapă clasa a șasea într-o școală nouă, unde nu știe pe nimeni. Pe nimeni în afară de verișoara lui, Zoe, care ar face orice ca să-l ajute să-și facă niște prieteni. Se ivește în curând și prilejul perfect: clanul ninja care se ascunde în pădurea din apropierea terenului de sport le propune celor doi să devină membri. Dar cât de departe este Chase dispus să meargă pentru a intra în gașca visurilor lui?

Vineri, la ora 16.30, la standul Editurii Booklet, se va lansa romanul Milioane de Frank Cottrell Boyce. La eveniment va vorbi Arabella McIntyre-Brown, jurnalist, scriitor și redactor de carte. Se vor citi fragmente din roman. Evenimentul se va desfășura în limba engleză. În încheiere, cei mici vor fi invitați să participe la o tombolă cu premii în cărți.

Posted by Liviu

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *