Concurs PKD : Timpul Dezarticulat

Iata ce spune unul din cei mai mari scriitori de Science FictionPHILIP K.DICKNu voi înceta niciodată să caut și cred că stă în puterea mea să descopăr o dată pentru totdeauna, spre propria mea satisfacţie, nu spre a celorlalţi, adevărata natură a realităţii din jurul nostru, în comparaţie cu realitatea fenomenologică pe care o percepem.

Renuntind la explorarea cosmosului sau la realizarile stiintei si tehnicii PHILIP K.DICK  a operat o mutare esentiala in SF  explorind ca nimeni altul , fiind deschizator de drumuri, abisurile sufletului omenesc, spaimele si temerile noastre exprimate asa cum noi nu vom putea niciodata sa-o facem.

Majoritatea lucrarilor scrise de  PHILIP K.DICK trateaza problema realitatilor si  a universurilor paralele plus fisurile din realitatea cotidiana, scindarea duala a fiintei umane si alunecarea spre lumea intunecata a tenebrelor. Multumim pe aceasta cale ,ca fani sf ,Editurii Nemira pentru momentele de neuitat la lectura acestor minunate carti scrise de P.K.Dick, una din ele fiind si deschizatoarea colectiei NAUTILUS, Vinatorul de recompense, Ubik,Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch, Omul din castelul inalt, Substanta M, Clanurile de pe alpha, Jucatorii de pe Titan si Furnica electrica.

 Dintr-o data disparusera sirenele, cladirile lagarelor de concentrare, conflictul si ura,fasiile obligatorii de pe barele masinilor, cu textul O SINGURA LUME FERICITA.Soldatii imbracati in uniformele lor, care nu dispareau din preajma-i cit era ziua de lunga,groaza de urmatorul atac cu rachete, presiunea si tensiunea insuportabila si, mai presus de orice, indoiala ce-i chinuia pe toti. teribila vina a razboiului civil, purtat cu ferocitate tot mai mare. frate contra frate.Familii care se distrugeau cu buna stinta.

Era cel mai important om din lume dar NU trebuia sa stie acest amanunt.

Editura Nemira impreuna blogul Fansf organizeaza un nou concurs care are drept premiu aceast hardcover superb  ce va fi atribuit unui singur cistigator  ales prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Ce roman scris de PKD a cistigat premiul John W.Campbell si-n ce an?

Deadline-ul este vineri ora 22:00.

UP DATE: Cistigatorul concursului este Catalin Maria.

posted by voicunike

You might also like

34 Comments

 1. avatar
  Iliescu C.A. says:

  Pai,chiar cea pe care am propus-o spre traducere: Flow my tears,the Policeman said (a luat premiul in 1975 si,fiind o nuvela,la categoria Best Novel)

 2. avatar
  Flavian Petraru says:

  „Flow My Tears, the Policeman Said” in 1975

  Singura carte de la P.K. Dick pe care nu o am, dintre cele traduse. Am mai spus ca ii printre favoritii mei?

  1. avatar
   Flavian Petraru says:

   Cand zic singura carte pe care nu o am dintre cele traduse ma refer la Timpul Dezarticulat. Nu stiu ca Flow My Tears, the Policeman Said sa fi fost tradusa si-n romana.

 3. avatar
  nicusor says:

  Philip K. Dick a primit premiul „John W.Campbell” in 1975 pentru cartea “Flow My Tears, the Policeman Said”.

 4. avatar
  Catalin Maria says:

  Buna seara. Cum fac sa intru in posesia premiului, ca nu am primit nici un semn, inca.
  Multumesc mult si numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: