Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Warning: error_log() has been disabled for security reasons in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-content/themes/jumla/functions.php on line 332
APOCALIPSA: Concurs Nemira - Biblioteca lui Liviu

Nu stiu cum se face ca de cite ori in viata intimpin greutati sau obstacole, trebuie sa dau de o carte a lui KING care imi ofera solutia salvatoare sau mi-o sugereaza. Cel mai mare scriitor ever in viata la ora actuala! Cred ca numai tirajul si bineinteles virsta Bibliei depaseste numarul de carti tiparite ale lui STEPHEN KING, nici un alt autor nu este adulat la fel ca el. Pot spune ca am crescut cu King si cu Nemira, nu am sa pot uita niciodata prima intilnire cu acest scriitor prin intermediul nonconformistei si fantasticei CARRIE si apoi violentului si tulburatorului SHINING, urmat de fenomenala CHRISTINE, superfana MISERY si de neuitat vestitul SALEM’S LOT. A fost ca o lovitura de tren impactul cu aceasta carte in 1996 atunci cind a aparut prima data la noi gratie editurii Nemira, am fost ca un copil mic care primeste bomboana dorita din ditamai vitrina, si mi-a placut atit de mult incit dupa ce am terminat volumul trei am purces la recitirea cartii.

                                      
 
Stephen King reuseste cu acest roman un adevarat tur de forta , zugraveste atit de real decaderea unei civilizatii si nasterea alteia noi incit iti vine sa lasi cartea din mina sa iesi afara si sa te uiti daca totul este la locul lui. Este povestea calatoriei lui Trashcan Man printr-o America devastata de epidemie, o calatorie epica in cautarea umanitatii, a descoperirii binelui dar si a victoriei asupra negurilor intunecate din sufletul omenesc.

Publicat prima data in format hardcover pe 3 octombrie 1978 romanul a fost declarat printre cele mai bune romane aparute in acel an, aceasta este coperta originala a primei editii.In urmatorul an a fost nominalizat la cel mai prestigios premiu din domeniu World Fantasy Award la Best Novel.

Virusul A-EXTRA, scapat accidental din laboratoarele armatei americane, este neiertator: Cinci miliarde de oameni dispar de pe suprafata planetei! Asadar ceasul istorie este dat inapoi, la ora zero.Supravietuitorii trebuie sa reconstruiasca civilizatia sau mai bine zis o Civilizatie, nu neaparat aidoma celei distruse.

Editia Nemira din 2005: Un fapt aparent banal – din laboratoarele supersofisticate si superpazite ale armatei americane scapa virusul gripal A-EXTRA. Ceea ce se petrece apoi tine insa de proportiile biblice ale apocalipsei, din cauza teribilei capacitati mutagene, virusul extermina 99,4% din populatia planetei. Omenirea o ia de la capat  si ca la orice inceput Dumnezeu este aproape. Dar nici fortele satanice nu se dau batute.

Ciuntita aspru la prima editie din motive contabile ,iata cartea  aparuta in 1990 completata cu cele patru sute de pagini lipsa din manuscrisul original.

Iata editia hardcover NEMIRA si care sta la loc de cinste in biblioteca

O eroare de computer de numai o nanosecundă transformă lumea în pustiu. Dar cel mai înspăimântător coşmar se întrupează într-un bărbat cu zâmbet letal şi puteri inexplicabile: Randall Flagg, omul negru. Cine va învinge în confruntarea cu răul pur? O călătorie halucinantă jalonată de cele mai incredibile aventuri printr-o lume care aduce cu Europa Evului Mediu întunecat.

Elaborind tema biblica a credintei ca un adevarat vrajitor, King reuseste in permanenta sa surprinda societatea americana asa cum este si aflata intr-o permanenta schimbare, o societate americana intoarsa cu gindul la parfumul copilariei , la acea perioada cind o zi o imita pe cealalta si singura grija este joaca. King cu o mina maiastra surprinde o frintura din ceea ce ar fi putut sa fie daca 11 septembrie le reusea teroristilor, daca ar fi folosit si arme biologice pe linga avioane, atunci ar fi fost profetie implinita –APOCALIPSA– dar bine ca este o carte , dar o carte super-extra .

Editura NEMIRA si blogul Fansf va propune un nou concurs in care premiul cel mare este un exemplar hardcover din APOCALIPSA de Stephen King, celor trei cistigatori care vor fi desemnati prin tragere la sorti si vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Cum se numeste personajul(numele complet dar si nickname-ul) care ii calauzeste pe supravietuitorii apocalipsei?

Concursul incepe astazi simbata si are deadline marti ora 20:00 cind vor fi anuntati cistigatorii. Vreau sa va propun si un mic joc  la care daca vreti participati sau nu , dupa vrere: daca tot raspundeti la intrebare spuneti  cite carti aveti de Stephen King acasa si cite de la Nemira. Ce spuneti? va prindeti in joc?

UP DATE: Cistigatorii concursului in ordinea tragerii la sorti sunt urmatorii: Andreea, Larisa M si Mami de Rares. Felicitari tuturor celor care au participat la concurs si va multumesc pentru raspunsurile transante legate de cartile Nemira. Fiti pe faza urmeaza alte surprize pe blog! Sorry pentru intirzierea anuntului dar aseara am fost plecat la tara.

posted by voicunike

48 de comentarii la „APOCALIPSA: Concurs Nemira

 1. Randall Flagg („the Dark Man”, „the Hardcase”, „the Tall Man”, sau „the Walkin’ Dude”)

  Iar legat de cărţile lui King, doar Christine şi Shining, ambele de la Nemira.

 2. Nume complet: Abagail Freemantle.
  Nickname: Mother Abagail.

  De Stephen King am seria Turnul Intunecat, Shining si Mobilul.
  In total de la Nemira am in jur de 15 carti.

 3. Abagail Freemantle, porecla fiind “Mother Abagail”.

  de King am doar Shining (cumparata dupa ce am vazut filmul) si Christine (primita).
  pe de alta parte, de la Nemira am mult prea multe carti: Seria Dune (atat formatul nou cat si cel vechi), seria Ender, Seria Umbrelor, Seria ASOIAF (mai putin cele doua hardcoveruri pe care le-am castigat la tine acum ceva vreme si pe care inca nu le-am primit – si nici nu vad sa le primesc prea curand), seria Heorot, plus o gramada de sf-uri care nu sunt neaparat serii: GRRM – Nightfliers, Sandkings, OS Card – Wyrm, PK Dick, LeGuin, Asher, Wilson, Zelazny, Adams, Farmer, Shepard, Chiang si lista poate continua…
  … cu autori din alte colectii de la Nemira: Julian Barnes, Tanizaki, Audeguy, Onetti, Brussolo, …
  Sa tot fie la vreo 50 – 75 de carti? Poate chiar mai multe…

  sau intrebai cate din cartile de King sunt de la Nemira? 😀

 4. Abagail Freemantle („Mother Abagail”)

  de la nemira: Salem’s Lot, Shining, Misery, Apocalipsa(ed a 2-a), Talismanul, Duma Key, Pistolarul, Tinuturile pustii, Mobilul, Christine, Orasul bantuIT, Cimitirul animalelor.
  in engleza: Skeleton Crew

  cam atat…cred.

 5. Abagail Freemantle, avand nickname-ul “Mother Abagail”

  De Stephen King am Shining, Carrie si Cimitirul Animalelor, toate de la Nemira

 6. Abagail Freemantle, “Mother Abagail”

  Imi lipsesc doar vreo 3 sau 4 volume scrise de King si publicate de Nemira (recunosc, inca nu le-am citit pe toate….), iar de la Aquila am 4 volume.

 7. Raspuns :nume : Abagail Freemantle ; porecla : Mother Abagail

  Nu am carti de la editura Nemira si nu am citit nicio carte de Stephen King,pana in prezent! 😀

 8. Abagail Freemantle, nickname: Mother Abagail.

  De Stephen King am doar Carrie, prima editie, si Ochii Dragonului, de la editura Nemira peste 200 de titluri.

 9. Abagail Freemantle, nickname: Mother Abagail.
  Salem’s Lot de Stephen King
  Carti de la Nemira hm… nu le-am numarat . Am inceput cu seria de Sven Hassel sa cumpar tin minte, poate 60-80.

 10. Abagail Freemantle, avand nickname-ul “Mother Abagail”

  De king am doar Carrie, iar de la nemira urmeaza sa iau puterea celor 6..castigata aici 😀

 11. Abagail “Mother Abagail” Freemantle.
  Legat de jocul tau, m-ai pus rau la incercare:
  1. Din colectia veche Nautilus: Apocalipsul (3 vol.), Orasul Bantuit (3 vol.), Dolores Claiborne, Talismanul (3 vol.), Shining, Jocul lui Gerald, Cimitirul animalelor, Carrie, Misery.
  2. Din colectia Suspans, dupa 2005: Orasul bantuIT (2 vol.), Christine, Cimitirul animalelor, Colorado Kid, Mobilul, Povestea lui Lisey, Salem’s Lot, Misterul regelui. Despre scris, Misery, Shining, Jocul lui Gerald, Casa intunericului, Talismanul, Duma Key, Pistolarul, Dolores Claiborne, Blaze, Alegerea celor trei, La asfintit, Tinuturile pustii, Vrajitorul si globul de cristal, Apocalipsa, Carrie.
  Din Nemira Junior: Ochii dragonului.
  Singura carte care imi lipseste de la Nemira, care sa fi aparut dupa 2005, este Apocalipsa (2 vol.), carte care mai exista doar in depozitul Nemira sau anticariate, asa ca daca o sa castig concursul, poate „vorbesti cu cineva” si primesc varianta veche, pe cea cartonata deja o am.
  Multumesc mult si numai bine.

 12. Nume: Abagail Freemantle
  Nickname: Mother Abagail
  De Stephen King am citit Shining, Pistolarul,Christine si Orasul bantuit.

  Ma scuzati..in primul comentariu am scris gresit „Mother Abagail” din graba…:)

 13. Abagail Freemantle, cunoscuta si ca „Mother Abagail”.

  Am in jur de 200 de carti de la Nemira din care 11 de King (13 in total).

 14. Numele este „Abagail Freemantle” avand nickname-ul „Mother Abagail”.
  Carti scrise (si citite) de Stephen King pe care le am in biblioteca: „Christine”, „Shining”, „Carrie”, „Talismanul”, „Casa intunericului” (toate de la editura Nemira).
  Daca va referiti la cate carti sunt in total de la editura Nemira, atunci detin multe, incepand cu anul 1991 si pana in prezent, sa tot fie intre 80 – 100.

 15. Abagail Freemantle (nickname :Mother Abagail)
  De la Nemira am tot sf-ul din Nautilus incepand din 2005 .
  De SK am doar Shining, Misery, Orasul bantuIT si Mobilul dar nu am reusit sa citesc nici una pana acum , sf-ul are prioritate .

 16. Personajul poarta numele Abagail Freemantle, iar nickname-ul este Mother Abagail. De citit de Stephen King amintesc Christine si Carrie, pe care le am de la Nemira (editia veche).
  De la editura Nemira am probabil peste 80 carti, cele mai multe SF.

 17. Abagail Freemantle, nickname “Mother Abagail”

  Nici una de Stephen King, de la Nemira am seria Jocurile Foamei, Little Brother, Fetele Bune ajung in rai, Fetele rele ajung unde vor, Lupta pentru Atlantida, Urzeala Tronurilor.

 18. Abagail Freemantle cu pseudonimul Mother Abagail.
  Stephen King am citit Dolores Claiborne, Misery si Christine (ed. Nemira), in plus de la Nemira am mai multe carti SF&F si Suspans (vechi si noi), nu le-am numarat, dar depasesc cu siguranta numarul de 60 carti.

 19. Abagail Freemantle cu nickname Mother Abagail.
  Nu am citit carti de Stephen King, am vazut doar filme bazate pe cartile lui. Am in biblioteca mai multe carti de la Nemira (cel putin 50 carti).

 20. Personajul cautat din „Apocalipsa”, se numeste Abagail Freemantle si raspunde la nick-name-ul Mother Abagail.
  Cartile scrise de Stephen King pe care la am, sunt editate la Nemira („Christine”, „Dolores Clairbone”, „Talismanul” si „Casa intunericului”), iar per total sunt cu siguranta peste o suta de romane distincte in biblioteca (ma refer doar la editura Nemira).

 21. Personajul din Apocalipsa se numeste Abagail Freemantle si pseudonimul este Mother Abagail.
  Am acasa peste 100 de carti editate de Nemira.

 22. Va multumesc mult, este prima carte castigata si nu cumparata… Multumim pentru toate concursurile minunate si pentru acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *