O carte pe zi : 11

Sebastian Corn este unul din scriitorii care nu mai au nevoie de superlative , este atit de eclatant incit scrierile lui sunt trecute la capitolul MUST READ! , dar nu un must read oarecare ci din ala stringent si necesar. Astazi va propun o carte mai putin cunoscuta a autorului dar cu atit mai mult neaparat citita

Sebastian Corn a fost primul scriitor român contemporan care m-a convins că avem autori care se pot compara oricând cu titanii literaturii universale. Citind Imperiul Marelui Graal, am înţeles că avem valori, şi că din păcate nu ştiu suficienţi oameni acest lucru. Romanul poate sta oricând alături de Dune, petrecându-se de altfel într-un univers oarecum similar, dar nici pe parte lipsit de originalitate. M-aş hazarda chiar să spun că Sebastian Corn a dus mai departe universurile deschise de Dune, construind pe principii de bază asemănătoare ceva cu totul nou şi minunat, şi anume o serie de lumi fascinante, de concepte şocante şi de personaje spectaculoase. Acestea sunt cuvintele lui OLIVIU CRIZNIC un alt mare autor roman aflat pe aripile afirmarii iar eu il contrazic un pic spunind intai despre AQUARIUS aceste lucruri.

A publicat primele texte in 1993, intr-o revista de sci-fi care a suscitat pasiuni si controverse in anii ’90: JSF. La scurt timp dupa debut, a primit numeroase premii si mentiuni literare (aproape 40), dintre care cele mai importante au fost Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995 si Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997 pentru romanul Să mă tai cu tăișul bisturiului tău, scrise Josephine.
Sub pseudonimul „Patrick Herbert” a publicat, la comanda editurii Nemira, „Dune 7: Cartea brundurilor”, o carte care se vroia plasată în universul Dune și care capitaliza pe loialitatea fanilor seriei Dune a lui Frank Herbert. Majoritatea cititorilor acestei cărți încă cred ca această carte a fost publicată de unul din fiii lui Frank Herbert (Brian Patrick Herbert), însă, evident, acest Dune 7 nu are nici o legatură cu seria Dune dar este un roman excelent.
A publicat nuvele si povestiri in revistele JSFAnticipația si Nautilus. A fost redactor-sef al revistei Nautilus si al unei pagini saptaminale de sci-fi in Curierul Național in 1995. A publicat cinci romane sub pseudonimul Sebastian A. Corn si alte trei sub alte nume. Pentru ultimul dintre romanele sale, Imperiul Marelui Graal, i s-a decernat premiul Vladimir Colin in 2006. In viata de zi cu zi, este chirurg toracic. In afara scrierilor literare, a publicat articole de medicina sociala in revista Tinerama.

Despre celelalte carti ,in curind !

posted by voicunike

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: