O carte pe zi: 9

Supranumita pe drept regina neagra a cyberpunkului romanesc am avut una din cele mai misto experiente ma refer la citit nu la altceva atunci cind am citit povestirea scrisa de ANA MARIA NEGRILA- Pesterile de fum ale timpului ; si m-am bucurat nespus de tare in momentul in care a aparut la editura Amaltea, ORASUL ASCUNS cartea pe care v-o propun spre lectura astazi.

ORASUL ASCUNS           Sunt tot in Bucuresti, dar nu in cel pe care il stiu, ci intr-un altul mai obscur, mai ascuns. Aproape nu-mi vine sa cred cum o astfel de intindere, cum o citadela de asa de mari dimensiuni a ramas necunoscuta si nedescoperita in mijlocul a peste doua milioane de oameni.
Cred ca intotdeauna am simtit-o existand pe undeva pe aproape, chiar daca intrarea mi-a ramas mult timp ascunsa. Parca as mai fi trait o viata si uneori citesc cu interes articole care au napadit ziarele in ultima vreme si care povestesc despre oameni ce par sa-si aminteasca franturi dintr-o alta existenta, dintr-un alt timp, dintr-un spatiu grecesc ce a existat odata inaintea vechiului Bucuresti. Si eu visez cum am construit un labirint si poate de aceea tot incerc sa-l gasesc, oricat de neverosimila mi s-ar parea existenta lui dupa ce ma trezesc din somn. Povestile acestea si cele legate de clonari formeaza articolele de succes ale timpului. Toate ziarele le alatura de parca s-ar crede ca exista o legatura intre ele.

Enjoy! Este una din acele carti care nu trebuie ratate! Lectura placuta!

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: