LA MULTI ANI SILVIU GENESCU !

Ieri pe 13 septembrie SIVIU GENESCU cel mai cool autor roman de sf dar si unul din cei mai buni traducatori a implinit frumoasa virsta de 52 de ani, maestre sa-ti dea domnul ani lungi fericiti dar si multa inspiratie la povesti dar si traduceri.Din toata inima fanii sf iti ureaza LA MULTI ANI SILVIU! VIATA LUNGA SI PROSPERA! Sa ne traiesti!

Ca orice sefist respectabil asa cum suntem si noi de la masa nu poate lipsi halba de bere Ursus!

Vara, soare, terasa si un moment de relaxare!

Bai ma lasi?! 🙂 trebuie sa termin o traducere!

Maestrul un pic mai batrin dar si cu mai multa intelepciune!

Stiam numele lui Silviu Genescu din almanahurile „Anticipatia” de dinainte de ’89 si l-am revazut sub cateva traduceri; dar nu citisem volumul lui de debut (si singurul pana de curand), T de la sfarsit (Editura Marineasa, Timisoara, 1994). De aceea, calitatea volumului no 2, Rock me Adolf Adolf Adolf, a fost o surpriza puternica pentru mine. Cartea lui Genescu e unul dintre cele mai bune volume SF cu autor roman care au fost publicate pana acum; ma refer atat la echilibrul din sumar sau la calitatea literara a textelor, excelent ponderata cu partea de concept sau de „idee SF”, cat si la calitatea lor de a fi la standarde perfect occidentale. Inainte de a-mi placea un text sau un altul m-au impresionat coolness-ul, expresivitatea si controlul manifestate de scrisul lui Genescu, clasa lui; in rest, textele nu sunt fara defecte si am sa imi expun imediat critica. Text scris de Mihai Iovanel

Deja a devenit o obisnuinta ca in final sa laud o aparitie Bastion, insa nici volumul de fata nu este mai prejos decat restul celor citite, si nu pot decat sa-l recomand cu deosebita caldura celor care inca se mai codesc sa-i citeasca pe scriitorii romani de science-fiction. Chiar daca e vorba de texte mai vechi si chiar daca sunt selectate (probabil) din mai multe materiale, impresia mea dupa lecturarea volumului “Rock me Adolf Adolf Adolf ” este ca Silviu Genescu are un adevarat talent de povestitor si dispune de o originalitate a ideilor pe care multi incearca sa o descopere, insa fara prea mare succes.  As nota ca mi s-au parut de bun augur si modificarile subtile aparute in grafica volumul de fata.Text aparut pe site-ul Cititor SF in regia originalului Kyodnb


GENESCU, SILVIU (n. 1958). Absolvent al Liceului „C.D. Loga” din Timişoara. Prozator, traducător, ziarist. Debut în „Paradox” (1977), cu povestirea Transplant. Proză în „Paradox” (Viitorul, aproape de uşă, Călătoria cea mare, Lucille, Ca Sandra), „Helion” (Imagini dintr-o lume îndepărtată, Varianta Shakespeare, Uraganul), Almanahul „Anticipaţia” (Oraşul, Peisagistul, Sayonara!, Privind spre „Titanic”). Prezent în culegeri de povestiri s.f. Volum propriu: T de la sfârşit, (Marineasa, 1994) – proză scurtă s.f. Numeroase premii la convenţiile naţionale.

Cel mai titrat autor roman de sf nu putea sa lipseasca din aceasta monumentala antologie de sf pur romanesc-the best of the best!

O alta antologie in care a fost publicat sarbatoritul nostru!

Inca o antologie foarte misto!

Iar ca final o constelatie sf!

Inca o data LA MULTI ANI SILVIU! Distractie maxima! Gratar maxim!

posted by voicunikeYou might also like

5 Comments

 1. avatar
  Silviu Genescu says:

  Va multumesc pentru urari! Mi-ati facut o mica surpriza cu pagina asta. Pe bune. Si eu va doresc toate cele bune. Bye!

 2. avatar
  Mihaela says:

  La multi ani Silviu.
  Citesc acest blog citeva zile dupa ziua ta si mi s-a umplut inima de mindrie.
  Esti un adevarat talent si sper sa nu ne lasi sa asteptam prea mult pt urmatorul volum
  Pacat ca nu se publica cartile tale si peste balta in Canada. Sigur ai avea multi cititori.
  Miha

 3. avatar
  Cristian Irinoiu says:

  Va salut! La multi ani lui Silviu. Am fost colegi La ISIM, si chiar gandeam sa reiau legatura dupa multi, foarte multi ani,. Va rog sa ii transmiteti acest lucru odata cu adresa mea de Facebook: Chris Irinoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *