Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Do you remember? part two - Biblioteca lui Liviu

In anul urmator revolutiei se continua aparitia almanahului Anticipatia dar primul, cel din 1991 a fost aproape de un dezastru, doar vreo doua -trei texte ce l-au mai salvat.In schimb cele dupa 1992 au fost si ramin adevarate tezaure sf.De remarcat faptul ca din varii motive inclusiv schimbari la virf Almanahul Anticipatia 1992 Nu A Aparut, deci nu exista.

Singurul text care m-a impresionat a fost Fiica de P.J.Farmer.Daca aveti alte preferinte va rog sa vi-le exprimati!

Zburatorii noptii,Corabia umbrelor,Muzica singelui,Poveste de razboi, Culoarea cazuta din cer si Houston, Houston, ma auzi! : iata ce regal literar ne-a oferit acel an.

Tot in acel an aparea Almanahul Stiinta si Anticipatie ca un fel de compensatie pentru pierdutul an 1992,se remarca Larry Niven cu Inselatoare, luna… si Ghenadi Praskevici cu Rugurile Lumilor iar ca bonus extra P.K.Dick cu Masina care isi va aminti.

Codrul Mitago ma bintuie s-acum,o poveste mai mult decit superba iar despre Cersetori in Spania  ce sa mai zic?! sau Apasa tasta enter, care de altfel este fenomenala! Draia ,Genescu Pitea,Sirbu si Gramescu alcatuiesc impreuna cu Pratchett un tablou aproape complet.Astept comentarii la Mithago Wood.

Maracinele o nuvela absolut fascinanta,Cintec pentru Lya nu mai are nevoie de recomandari,Pitea,Corn si Genescu super tari si supercool,P.K.Dick incintator iar Stoica+Ivanescu senzationali completati de superba nuvela a lui Michael Moorcock- Ecce Homo!

Texte alese cu grija dar si de calitate astfel gasim in paginile almanahului greii sefeului romanesc Ungureanu,Truta, Liviu Radu,R.P.Gheo,Pitea,Don Simon, valAntim,Gramescu,Ficeac si Pavel D.Constantin iar ca bonus Petra, Final de partida,Intre dealuri, orasele; Lupta acerba, Oglinzile oceanului si Georgia on my mind.

Trei nuvele mi-au ramas forever in minte Leader Cobra de Dennis Marlock(dealtfel o nuvela minunata),Duh melancolic peste lumile lui Ryan de Danut Ungureanu(senzational in aceasta nuvela!) si scriitorul care efectiv ma incinta cu scrierile lui,( dealtfel am devenit fanul lui neconditionat),Florin Pitea cu Rave-O-Lution.De remarcat debutul lui Bucheru si  C.M. Teodorescu.

Harlan Ellison: Un Baiat Si Ciinele Lui-WOW! atit pot spune despre aceasta nuvela pe care am recitit-o si iar am rascitit-o.O recomand cu tarie oricui si oricind, este acea poveste mitica care obtine nota 10 in orice timp si lume iar ca bonus o nuvela absolut fascinanta Mecanicul De Biciclete in regia lui Bruce Sterling.Avem parte de cele mai misto povestiri ale romanilor-Bugariu sub pseudonim,Pitea,Liviu Radu,Ana Veronica Mircea,Don Simon,Truta,Ungureanu,Genescu,Gheo,valAntim,Gramescu si Daradici- din acel an plus un fel de best off cu povestiri franceze si scriitori (ati ghicit 😀 )francezi.

Din pacate si nefericire THE LAST. Da, este vorba de ultimul Almanah Anticipatia dar si ce belea este! sunt povestiri toate numai una si una si zau! ca cele romanesti sunt mai bune decit cele straine desi acelea sunt scrise de autori supergrei in strainataturi.Nu stiu cum se face dar numele autorilor romani sunt ca o constelatie de lumini,va las pe voi sa aflati scriitorii romani si straini publicati in acest ultim almanah.

Fiti pe faza! Urmeaza si alte postari surprize! Atentie, Maicule ti-se pregateste ceva! 😀

posted by voicunike

5 comentarii la „Do you remember? part two

  1. acuma, saracu de mine, la ce-ar trebui sa ma gindesc cind un membru al societatii-al-carui-nume-nu-l-pomenesc imi zice „Atentie, Maicule ti-se pregateste ceva!”? uf, ca tare m-ai speriat, nicule!

  2. Mulţumesc mult pentru apreciere. Cu puţin noroc, în curînd voi termina o nuvelă intitulată „Drifter”, care e complementară cu povestirea „Rave-O-Lution”. Pînă cînd va fi gata, vă urez toate cele bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *