Preluare de pe blogul Editurii Publica:
Am pregătit pentru a doua parte a anului mai multe titluri de nonficțiune folositoare și care să ne inspire. În continuarea lunii august vor vedea lumina tiparului două cărți așteptate: Avantajul ADHD și Determined.
Anders Hansen, psihiatrul suedez care ne-a ajutat să înțelegem mai bine creierul și anxietatea și depresia, ne va arăta în noua sa carte care sunt beneficiile ADHD (pentru că mulți știm pe propria piele care sunt dezavantajele unei persoane diagnosticate cu această afecțiune) și cum putem să avem o viață mai bună chiar dacă avem acest diagnostic. Iar de la Robert Sapolsky vine (în sfârșit!) cea mai recentă carte a lui.
Septembrie
Calea stoică spre bogăție. Darius Foroux aduce o abordare nouă în lumea investițiilor: cum să investești ca un stoic și ce alte lucruri bune din stoicism se pot transfera în deciziile noastre financiare.
Septembrie ne aduce publicarea ediției a șasea, complet actualizată, a bestsellerului internațional Coaching pentru performanță. Lansarea este concomitentă cu ediția în engleză.
Privește din nou. Profesoara de neuroștiințe Tali Sharot și Cass Sunstein, co-autorul bestsellerului Nudge, ne ajută să înțelegem de ce trecem cu vederea lucrurile bune care ni se întâmplă și ce putem face pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții.
Octombrie
De la Chris Anderson, directorul TED și autorul bestsellerului TED talks, vine cartea Infectious Generosity care ne arată cum să ne transformăm indignarea în optimism și cum să acționăm cu impact pozitiv.
Dilema inovatorului, bestsellerul lui Clayton Christensen, e o carte de business care merită un loc în biblioteca oricărui antreprenor al secolului 21.
Scott Galloway nu mai are nevoie de prea multe prezentări. Cea mai recentă carte a lui, The Algebra of Wealth, ne arată în stilu-i caracteristic pe ce anume trebuie să punem accent pentru a avea securitate financiară.
Noiembrie
În Victoria Books vine biografia celui mai bun jucător de tenis din toate timpurile și recent medaliat cu aur (respectiv deținător de Career Grand Slam) semnată de Mark Hodgkinson: Searching for Novak.
Cass Sunstein ne arată în How to become famous de ce științele sociale sunt atât de fascinante și ne explică de ce unele persoane, indiferent de nivelul talentului, ajung să fie faimoase, iar altele uitate.
The Money Kings. Pentru cei interesați de istorie și finanțe, cartea lui Daniel Schulman despre oamenii care au înființat sistemul financiar modern se va citi ca un serial cu intrigi, alianțe și rivalități ale familiilor care au construit Wall Street.
Decembrie
Acum ceva timp discutam cu Andreea Giuclea despre o idee. Ne bucurăm să anunțăm că ideea a prins forma unui manuscris și în momentul de față se lucrează la ultimele capitole. Cartea ne arată și povestea din afara celor câteva zeci de secunde pe care băiatul care înoată repede le parcurge în cadrul celor mai importante competiții sportive.
O carte pe care copiii care au un vis, părinții lor, antrenorii, preparatorii, jurnaliștii, personalitățile publice, autoritățile, comunitățile locale și națiunea noastră nu ar trebui să o rateze. În seria Victoria Books vom citi așadar povestea de până acum a medaliatului olimpic David Popovici și a oamenilor importanți din jurul lui.
Pentru a fi la curent cu stadiul cărții, precum și cu momentul în care va fi disponibilă pentru comandă, recomandăm abonarea la newsletterele noastre: newsletter Publica și newsletterul Povești din sport, trimis de Andreea Giuclea.
De la Gary Vee vine Day Trading Attention, cartea pe care orice creator și persoană publică activă pe social media ar trebui să o citească.
Cu ocazia a 25 de ani de la publicarea The Tipping Point, Malcolm Gladwell a dorit să pregătească o ediție aniversară; a realizat însă că preferă să păstreze acel bestseller-cult și că mai bine rescrie cartea cu teorii, argumente și exemple actuale, așa că în decembrie vom citi ediția în limba română a cărții Revenge of the Tipping Point.
De la David McWilliams, descris ca fiind David Attenborough-ul economiei, aflăm povestea umanității din prisma banilor: Money.
Iar de la Stanley Tucci, autorul Gust și unul dintre actorii (și gurmanzii) noștri preferați, vine What I ate in one year (and related thoughts).
Așteptăm cu entuziasm cartea despre Popovici, cred că va servi de inspirație multor copii!
Și eu sunt exact de aceeași părere și o aștept cu mare nerăbdare.