Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Editura RAO lansează două romane scrise de Fiodor Dostoievski - Biblioteca lui Liviu

Editura RAO lansează două romane scrise de Fiodor Dostoievski

Publicat pe De Liviu Szoke
Editura RAO lansează două romane scrise de Fiodor Dostoievski în traducerea doamnei Antoaneta Olteanu
FRAȚII KARAMAZOV (2 volume)
de
Fiodor Dostoievski
Frații Karamazov, ultimul roman al lui Dostoievski, nu reprezintă doar o reformulare a dilemelor care definesc întreaga sa operă, ci răspunsul la chinuitoarea întrebare despre relația dintre o lume frământată de patimi, de dorințe imunde și echilibrul interior al personajelor cuprinse de frenezia negării nimicniciei propriei vieți. Alexei Fiodorovici, protagonistul acestei scrieri, se zbate între credința într-un Dumnezeu negat de toți cei din jurul său și refuzul ascezei, al mântuirii prin sacralizarea binelui; el parcurge lungul drum al unei singurătăți traumatizante, marcat de imposibilitatea împlinirii binelui. Un roman deopotrivă meditativ și filosofic, al cărui final imprevizibil depășește limitele tragismului convențional și pune la îndoială existența divinității.
AMINTIRI DIN CASA MORȚILOR
de
Fiodor Dostoievski
Roman semiautobiografic, publicat inițial pe bucăți în revista Vremya, între 1860 și 1862, în care înfățișează viața condamnaților într-un lagăr de prizonieri din Siberia.
Textul este o colecție de fapte, evenimente și discuții filosofice organizate mai degrabă pe teme decât pe un continuum narativ. Autorul a ispășit o pedeapsă de 4 ani în exil într-un astfel de lagăr de muncă din Siberia pentru implicarea sa în Cercul Petrașevski, un grup progresist de oponenți ai autocrației țariste. Această experiență i-a permis să descrie cuprinzător și autentic condițiile vieții în închisoare și personalitățile condamnaților.
Tolstoi a definit romanul ca fiind opera lui Dostoievski cea mai apropiată de „modelul artei superioare, religioase, care provine din dragostea lui Dumnezeu și a aproapelui“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *