Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Editura Polirom la Bookfest Cluj-Napoca 2023. Programul de evenimente - Biblioteca lui Liviu

Editura Polirom la Bookfest Cluj-Napoca 2023. Programul de evenimente

Publicat pe De Liviu Szoke

Editura Polirom participă în perioada 5-8 octombrie 2023 la cea de-a X-a ediția a Salonului de Carte Bookfest Cluj-Napoca, care se va desfășura la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Simion Bărnuțiu.

Polirom participă cu peste 500 de titluri, toate aflate la reducere (30%). Mai jos, programul nostru de evenimente.

Editura Polirom la Bookfest Cluj-Napoca, ediția a X-a, 2023

Program de evenimente

Duminică, 8 octombrie

  • ora 12.00

Biografii romanțate 

Dialog & sesiune de autografe

Ligia Ruscu, Cantemir. Inorogul în lavirinthul neştiinţii

Vor vorbi, alături de autoare: Sorin Mitu, Adrian Mureșan

Despre carte

„Furase o dată o privire de pe fereastră, la o vreme când îl ştia pe prinţ în altă parte, dar teancul gros de foi era acoperit cu o scriere necunoscută lui; nici măcar greceşte nu era, slove pe care Schlick le putea recunoaşte, chiar dacă nu le putea citi. Nu era el omul care să-şi piardă vremea cu catastife şi scrieri necunoscute, aşa că n-ar fi ştiut să spună ce îl împinsese să se caţăre pe pervaz şi să răsfoiască prin teancul de foi. În marginea lor, din loc în loc erau zugrăvite cu trăsături gingaşe şi limpezi înfăţişări de vietăţi: o vidră ridicată în două labe, un corb cu aripile larg deschise, un pardos fioros, un elefant cu trompa ridicată, o mulţime de peşti. Aşadar, prinţul era un cărturar, care se îndeletnicea cu vietăţile de pe pământ, din aer şi din apă, îşi zise Schlick, dându-se jos de pe pervaz şi pierzându-şi orice curiozitate faţă de îndeletnicirile prinţului.” (Cantemir)

Ligia Ruscu (n. 1967) a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj şi a obţinut titlul de doctor în istorie în 2001. În prezent predă istorie antică la aceeaşi universitate. A publicat trei cărţi şi numeroase articole pe teme de istorie antică. La Editura Polirom i-au apărut romanele O dimineaţă la vânătoare (2014) şi O căutare (2017).

  • ora 12.45

Ego. Proză

Emilia Faur, Viața e a mea

Dialog & sesiune de autografe

Vor vorbi, alături de autoare: Florina Ilis, Andreea Pop, Adrian Mureșan

Despre carte

„Scris alert, concentrat și fără să-și menajeze cititoarele/cititorii, romanul acesta feminist (Legatul Angelei) este agresiv cu prostia și comoditatea care se depun (mai totdeauna) în noi. Are ceva din ritmul unui punk rock song: l-am asociat – intuitiv – eticii protestatare proprii activistelor/artistelor din grupul Pussy Riot. Iar capitolul spectaculos, intitulat (cum altfel?) «Viața e a mea», din partea finală a cărții Emiliei Faur, «panotează» nu doar cei patru pereți (ai unei săli de expoziție), ci însăși condiția femeii în România, cu o luciditate, o tandrețe și o disperare pe care – în același asamblaj narativ/multimedia – nu le-am mai întâlnit.” (Ștefan Manasia)

Emilia Faur (n. 1991) este absolventă de Filosofie în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. A publicat articole și recenzii, precum și grupaje de proză sau poezie în periodice culturale (Vatra, Apostrof, Tribuna). A mai publicat volumul de poeme 21 (Emma Books, 2012). Viața e a mea reprezintă debutul ei în proză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *