Semnal editorial 586: Ian Watson – The Embeddding: Încorporarea, la Editura Eagle (traducere de Antuza Genescu)

Titlul pe care îl vizionați este în curs de publicare. Achiziționarea lui presupune acceptarea livrării după data prelansării, care este prevăzută pentru 2 august 2023. Prețul este promoțional, doar pentru perioada de prelansare.

Strălucitorul roman de debut al lui Ian Watson a fost una dintre cele mai importante apariții din SF-ul britanic al anilor 1970. Strălucitor din punct de vedere intelectual și captivant, romanul este povestea a trei experimente lingvistice și este animat de o analiză profundă a naturii comunicării.

„Cel mai spectaculos lucru din Science Fiction, de la uimitorul Solaris încoace” (Spectator)

Nominalizat pentru premiile Nebula. Câștigător al Premiului Apollo, John W. Campbell Memorial și Kurd Lasswitz – acordat de profesioniștii din SF-ul german.

Cu o suficiență nejustificată, omul civilizat își continuă încercările de a stăpâni spațiul interior și exterior. Psiholingvistica și proiectele călătoriilor spațiale extind, în direcții diferite, limitele cunoașterii și înțelegerii noastre.
Dar există deja alții în contact cu realități pe care oamenii de știință abia dacă le pot înțelege: un trib de indieni din Amazonia a descoperit, sub efectul drogurilor, moduri de a vedea și de a se exprima care spulberă ideile convenționale despre lumea reală, iar ființe de pe o planetă aflată la 1103 ani lumină sosesc pentru a oferi secretele călătoriilor interstelare – cu un preț.

Romanul de debut al lui Ian Watson aparține science-fictionului cult și rafinat. Este el însuși o metaforă a conceptului de încorporare, cu care jonglează apelând la trei instanțe diferite ale intelectului: un lingvist, un șaman și un extraterestru. Lumile lor, realitățile lor – un grup de copii crescuți și educați în medii speciale, un trib amazonian funcționând strict între granițele miturilor ancestrale și o rasă de comercianți stelari bântuiți de o suferință atavică – se întâlnesc într-o intrigă din care nu lipsește dimensiunea politică și socială, supusă comentariilor excelente ale autorului.

The Embedding: Încorporarea pune în lumină nu ființe – terestre sau extraterestre, ci concepte și trăsături care nu aparțin unui spațiu anume, ci universului, nici unui timp anume, ci atemporalului și nu străbat o realitate, ci un păienjeniș de realități. (Antuza Genescu)

Greutate 0.35 kg
Dimensiuni 15 × 5 × 25 cm
Anul publicării 2023
Autor Ian Watson
Colecție Seniorii imaginației
Editura Eagle
Format Paperback
Gen Science Fiction
ISBN 978-606-8315-83-6
Număr de pagini 294

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: