Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Warning: error_log() has been disabled for security reasons in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-content/themes/jumla/functions.php on line 332
Editura Lebăda Neagră are plăcerea să vă anunțe noutățile editoriale ale lunii APRILIE 2023! - Biblioteca lui Liviu

Editura Lebăda Neagră are plăcerea să vă anunțe noutățile editoriale ale lunii APRILIE 2023!

Publicat pe De Liviu Szoke

Editura Lebăda Neagră

TitluSecond Life

Autor: Adrian Christescu

Colecția: Red Spot

Domeniu: Literatură română contemporană / Ficțiune / Roman / Social-Politic

Dimensiuni: 130×200 mm

Pagini: 384 pagini

Greutate: 200 g

Conținut ilustrativ: Nu

Tip copertă: softcover

ISBN print: 978-606-9623-75-6

ISBN puf: 978-606-9623-77-0

ISBN ePub: 978-606-9623-76-3

Data apariției: Aprilie 2023

Preț: 45 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/second-life-adrian-christescu.html

„Andrei Banciu, de profesie inginer la irigații, este un om complet nesigur pe sine, timid, umil, care mai că nu se scuză pentru propria sa existentă. Singura realizare a vieții sale, de care e mândru, e căsătoria cu frumoasa și flușturatica Magda, doctor în medicină, cu care are doi copii. Faptul că Magda îl înșală pe Andrei pe rupte și vrea să-l părăsească taman atunci când el primește diagnosticul unei boli incurabile îl termină pe acesta complet. Când toate drumurile ți se înfundă și viață ta e făcută țăndări, mai exista totuși vreo șansă să te ridici și s-o iei de la capăt?

Second Life este o carte despre relații personale și sociale putrede, dar și despre oameni onești, despre umilință și mândrie, ratare și ascensiune, amoralitate și corectitudine, o carte cu turnuri imprevizibile, mișunând de parveniți și potlogari, dar în care apar și insule de lumină, și care se termină surprinzător. Stilul ei este alert și direct.” (Jan Cornelius, scriitor)

Adrian Christescu s-a născut în 1968 la Târgu Mureș. A absolvit Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” (1986), a urmat cursurile Facultății de Hidrotehnică din Iași (1988-1993) și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Mihail Kogălniceanu” (2004-2008). Din 1992 a lucrat în vânzări pentru diverse societăți comerciale, iar în prezent este managerul propriilor sale companii. A colaborat în calitate de editorialist la Ziua de Iași (2006-2007), după care și-a continuat activitatea publicistică pe blogul personal.

Povestirile publicate în 2011 sub titlul Trofeul au primit Premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași. Este autorul volumului de proză scurtă Hotelul amintirilor și al piesei de teatru Dragoste și spațiu locativ (Adenium, 2017); a tradus din limba maghiară Orașul visurilor de Ildikó Judith Jung. Romanul-thriller Destinul lupului singuratic (2015, Adenium) a fost reeditat în 2020 la Editura Lebăda Neagră din Iași. Tot în 2020 i-a fost publicat thrillerul Umbra lui Raphael. În 2021, la aceeași editură a apărut Frumoasa americană, volum de proză scurtă.

Editura Lebăda Neagră         

Titlu: Poveste dintr-o sticlă de parfum

Autor: Adrian Petru Stepan

Colecția: Red Spot

Domeniu: Literatură română contemporană / Ficțiune / Roman de dragoste

Dimensiuni: 130×200 mm

Pagini: 192 pagini

Greutate: 100 g

Conținut ilustrativ: Nu

Tip copertă: softcover

ISBN print: 978-606-9623-72-5

ISBN pdf: 978-606-9623-74-9

ISBN ePub: 978-606-9623-73-2

Data apariției: Aprilie 2023

Preț: 35 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/poveste-dintr-o-sticla-de-parfum-adrian-petru-stepan.html

„Niciun mare scriitor nu a reuşit să îşi imagineze o dragoste care să dureze decenii. Dar o femeie ştie că ea poate trăi la nesfârşit atunci când se transformă într-o mare şi unică amintire.”

„Un tânăr află că o comoară este ascunsă în catacombele oraşului. Singura persoană care îl poate ajuta să o găsească este Gal, provenită dintr-o bogată familie de evrei, o femeie enigmatică şi inteligentă ce refuzase să plece în Israel împreună cu părinţii săi. În apartamentul ei magic, ascuns într-unul dintre palatele cartierului vechi, începe povestea unei iubiri şi a unei aventuri în care tragediile şi fericirea bunicilor sunt cheia destinului celor doi îndrăgostiţi. Un destin care se împlineşte târziu, într-un fel neaşteptat, menit să aducă pacea în Ţara Sfântă.

Ca într-una dintre poveștile Șeherezadei, Adrian Stepan te așază în fotoliu și îți pune în mână un pahar. Scoate dopul, îți toarnă licoarea și povesteşte. Camera e inundată de lumina asfințitului, miroase a casă, a Timișoara, a Orient. Se aud valurile Mediteranei și curgerea Begăi. Degustă! Acum știi: cândva am iubit. Și mai iubesc.” (Adrian Christescu, scriitor) 

Adrian Petru Stepan s-a născut în 1978 la Timișoara. A absolvit Colegiul Național Bănățean, a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest (1997-2001) și a studiat civilizația Europei Centrale în cadrul Fundației „A Treia Europă”. Lucrează de peste cincisprezece ani în consultanță, fiind specializat în drept fiscal și dreptul muncii, domenii în care a publicat diverse studii. A susținut conferințe și cursuri pe teme juridice. În același timp, a scris pentru Historia și Republica despre dreptul islamic și civilizația Orientului Mijlociu. În 2020 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara. A publicat prima carte în 2015 – Fiecare zi e uimitoare. A urmat în 2021 cel mai recent roman al său, Piața Romanilor, și tot în același an, tot la Editura Lebăda Neagră a apărut prima sa carte de istorie și geopolitică, De la Șeherezada la Osama bin Laden. Istoria palpitantă a Orientului Mijlociu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *