Lebăda Neagră – NOUTĂȚI EDITORIALE MARTIE 2023

Editura Lebăda Neagră are plăcerea să vă anunțe noutățile editoriale ale lunii MARTIE 2023!

Bogdan Piticariu

VODCĂ ROȘIE. O dușcă de necurat

Editura Lebăda Neagră

TitluVODCĂ ROȘIE. O dușcă de necurat

Autor: Bogdan Piticariu

Colecția: Red Spot

Domeniu: Literatură română contemporană / Proză scurtă / Ficțiune / Mister / Horror

Dimensiuni: 130×200 mm

Pagini: 126 pagini

Greutate: 100 g

Conținut ilustrativ: Nu

Tip copertă: softcover

ISBN print: 978-606-9623-66-4

ISBN pdf: 978-606-9623-68-8

ISBN ePub: 978-606-9623-67-1

Data apariției: Martie 2023

Preț: 25 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/vodca-rosie-o-dusca-de-necurat-bogdan-piticariu.html

Volumul Vodcă roșie este doua parte a unei antologii de povestiri gândită să poarte cititorul într-un tur complet în „tunelul spaimei”, prin Balcani, după Expresul negru, cu povestiri publicate inclusiv într-una dintre marile antologii de horror din SUA.

Mânăstirea blestemată, hoțul de cadavre, mireasa moartă, pricolicii nebotezați, cripta muzicală, păluga. Sunt doar câteva dintre sperieturile copilăriei, care ne-au făcut să uităm de adevăratele spaime ale perioadei comuniste. Iată-le readuse la viață, cu suspans și umor, în volumul de scurte povestiri horror Vodcă roșie. O dușcă de necurat. Cu o tresărire sau un zâmbet, redescoperiți mituri urbane pe care le credeați de mult uitate.

BOGDAN PITICARIU, născut în Bucovina (de unde se inspiră o bună parte a temelor frecvent întâlnite în cărțile sale), în martie 1979, locuiește în Banat, fiind absolvent al Facultății de Jurnalism, secția Engleză, a Universității de Vest din Timișoara.

Cei peste zece ani intenși și hiperactivi în care a activat în presa locală – a fost pe rând redactor pe social, cazuistică, poliție, justiție, apoi redactor-șef – l-au ajutat să cunoască aproape toate fațetele societății românești aflate oarecum în recuperare după perioada de tranziție post-comunistă. Publicația locală la care activa a primit Premiul Societății „Timișoara” „pentru contribuția avută prin intermediul cuvântului scris la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democrației și ale statului de drept în România”.

După stadiul din presă, autorul s-a „refugiat” într-o altă pasiune – traducerile, domeniu în care lucrează și acum și care îi oferă certitudinea că nicio zi nu este la fel. A tradus de la beletristică, scenarii de filme comerciale, seriale și animații până la manuale tehnice pentru aviație și mandate europene de arestare. Își găsește în beletristică remediul pentru „microbul scrisului”, considerând că seria de povestiri scurte reprezintă o trecere firească spre roman.

Cay Rademacher

MOAARTEA ÎN CAMARGUE. Căpitanul Roger Blanc în Provence

Editura Lebăda Neagră         

Titlu: Moartea în Camargue. Căpitanul Roger Blanc în Provence

Titlu original: TÖDLICHE CAMARGUE. Ein Provence‑Krimi mit Capitaine Roger Blanc

Autor: Cay Rademacher

Traducător: Ionuț Irimiea

Colectia: Black Spot

Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Roman polițist

Public: Publicul larg,

Dimensiuni: 125×190 mm,

Pagini: 364

Greutate: 200 g

Continut ilustrativ: Nu

Format: Paperback (softcover)

ISBN print: 978-606-9623-60-2

ISBN pdf: 978-606-9623-62-6

ISBN ePub: 978-606-9623-61-9

Data apariției: Martie 2023                   

Pret: 49 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/moartea-in-camargue-cay-rademacher.html

Prin volumul Moartea în Camargue – al doilea caz al căpitanului Roger Blanc în Provence- , Cay Rademacher oferă o continuare captivantă a atmosferei create în Mistralul ucigaș.

Căpitanul de poliție Roger Blanc investighează un accident bizar: un taur negru de luptă a scăpat de pe pășune și a lovit un biciclist. Cineva a lăsat poarta deschisă intenționat… În timpul investigațiilor, Blanc dă peste raportul incomplet al lui Albert Cohen, jurnalist politic, intelectual din Paris, personalitate TV, care a fost în Camargue pentru a scrie un articol important despre Vincent van Gogh. Mai mult, află despre un furt spectaculos dintr-un muzeu de pe Coasta de Azur, caz rămas nerezolvat. În noul său mediu din Provence, Blanc începe să se simtă ca acasă. Dar totul are un preț.

„Surprinzând cu iscusință această regiune a Franței, cu căldura ei strălucitoare și câmpurile de orez roșu, Cay Rademacher, autor și al Mistralului ucigaș, oferă spre lectură un roman cu mister intrigant, plasat într-o lume neobișnuită.” (Shelf-Awareness)

„Descrierile vii ale peisajului lui Rademacher, plăcerea de a savura delicatesele franțuzești și poveștile despre perioada lui Van Gogh petrecută în sudul Franței te cheamă să parcurgi romanul. Cititorii vor fi răsplătiți.” (Publishers Weekly)

Cay Rademacher (n. 1965) este un autor originar din nordul Germaniei, stabilit în sudul Franței. Pasionat de istorie, a studiat la Köln și Washington D.C. Istoria anglo‑americană, Istoria antică și Filosofia, dar preferă să spună despre el însuși că este jurnalist. Din 1999 este editor al revistei Geo, participând ulterior la crearea renumitei reviste de istorie Geo Epoche. Cay Rademacher a devenit cunoscut după ce a publicat, începând cu 2015, seria de romane Inspectorul Frank Stave. La Editura Lebăda Neagră, de același autor, în 2022 a apărut Mistralul ucigaș.

 

Oliver Bottini

MOARTEA ÎN UNGHERELE LINIȘTITE ALE VIEȚII

Editura Lebăda Neagră

Titlu: Moartea în ungherele liniștite ale vieții

Titlu original: Der Tod in den stillen Winkeln des Lebens

Autor: Oliver Bottini

Traducător: Andreea Scrumeda

Colectia: Black Spot

Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Roman polițist

Public: Publicul larg,

Dimensiuni: 125×190 mm,

Pagini: 472

Greutate: 250 g

Continut ilustrativ: Nu

Format: Paperback (softcover)

ISBN print: 978-606-9623-57-2

ISBN pdf: 978-606-9623-59-6

ISBN ePub: 978-606-9623-58-9

Data apariției: Martie 2023                   

Pret: 55 lei

https://www.blackswanpublishing.ro/moartea-in-ungherele-linistite-ale-vietii-oliver-bottini.html

În 2018, Moartea în ungherele liniștite ale vieții a primit Premiul Deutscher Krimipreis și Premiul Fundației Heinrich Böll pentru cel mai bun roman polițist al anului.

Bine documentat, surprinzător, bine scris, romanul de ficțiune al lui Bottini pleacă de la uciderea unei tinere germane și țese o intrigă extrem de captivantă în jurul temei globalizării agriculturii. Loviturile destinului opresc timpul și îi obligă pe oameni să reflecteze, forțându-i să iasă din „ungherele liniștite ale vieții” în lumină, adică să-și părăsească zonele de confort pentru a se lupta cu ei înșiși și cu ceilalți, pentru a înțelege, accepta și reveni. Experiențele tragice, durerea, amintirile – toate duc tocmai la aceste locuri ascunse. Un roman frumos și profund uman.

Spațiu fictiv Banat/România 2014: Inspectorul detectiv Ioan Cozma locuiește singur. Mai are doar câțiva ani până la pensionare; dacă nu atrage atenția, nimeni nu va săpa în trecutul lui. Dar lumea nu-l va lăsa în pace. Lui Cozma i se dă un caz de crimă: tânăra Lisa Marthen a fost găsită înjunghiată mortal. Tatăl ei deține o fermă mare, iar suspiciunea cade asupra unuia dintre tinerii săi muncitori. Una dintre piste duce la Mecklenburg. Cozma realizează că nu este singurul care vrea să se facă dreptate…

Oliver Bottini leagă însingurarea omului de lăcomie și setea de putere. Dar un singur lucru pare salvator – credința în ceva bun și în umanitate. Tensiunea dintre acești poli este cea care face ca acest roman polițist să fie citit cu sufletul la gură.

Oliver Bottini (n. 21 aprilie 1965 la Nürnberg) este scriitor german, devenit cunoscut prin romanele sale polițiste. A studiat germana, italiana și psihologia pieței și a publicității la Universitatea din München. Locuiește la Frankfurt pe Main. Până în 2010 a practicat Kung Fu și Qi Gong pentru „echilibru” sportiv și spiritual, ulterior Ashtanga Yoga. Din 1995, Bottini este editor, autor independent, iar din 2017 și scenarist.

Odată cu nominalizarea primului său roman polițist, Mord im Zeichen des Zen, la Premiul German Crime Fiction 2005, a devenit unul dintre cei mai respectați romancieri polițiști din Germania, atât de criticii literari, cât și de tot mai mulți cititori. Al doilea roman polițist al său, Im Sommer der Mörder, publicat în 2006, a fost de două ori numărul unu pe lista KrimiWelt și a fost nominalizat la Premiul German Crime Fiction în 2007. Potrivit lui Bottini, el a petrecut trei luni în Osijek, Croația, în primăvara anului 2007, pentru a face cercetări și a finaliza romanul Im Auftrag der Väter.

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: