Lansare de carte – Editura Corint: „Blocați conturile!” de Bill Browder

Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Blvd.Regina Elisabeta, nr.38) vă invită vineri, 17 februarie, începând cu ora 18:30, la lansarea cărții „Blocați conturile! Crimă și spălare de bani în Rusia lui Putin”, de Bill Browder, publicată recent în imprintul Corint Istorie, coordonat de Sorin Turturică. Cartea se găsește pe site-ul edituracorint.ro și în librăriile din toată țara.

Titlurile din imprintul Corint Istorie sunt de asemenea disponibile pe edituracorint.ro. 

În cadrul lansării vor participa Cosmin Popa (istoric),  Marian Voicu (jurnalist), Ion M.Ioniță (redactor-șef Historia) și Cristian Preda (profesor științe politice). Moderator: Simona Preda.

Partener media: PressHub

Lansarea va fi transmisă live pe paginile de Facebook Corint Istorie și PressHub, și pe canalul de Youtube PressHub.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

DESPRE CARTE

Povestea unui investitor și activist politic americano-britanic și modul în care acesta a devenit inamicul lui Vladimir Putin, după ce a demascat toate activitățile ilegale din spatele președintelui rus, inclusiv asasinarea avocatului Serghei Magnițki.

Ne putem imagina mafia rusă fără să ne gândim la Putin? Se pot fura, oare, miliarde de dolari din economia Rusiei fără girul puterii politice? Citind această carte memorialistică – scrisă sub forma unui thriller – înțelegem că în lupta pentru adevăr și justiție eroii sunt puțini și vulnerabili, deși consecințele nedreptății ne afectează pe toți. Banii hrănesc sistemul, sistemul face legea, iar cine se ridică împotriva legii va plăti cu viața! Simplu, nu?

„Pentru europeni, povestea din această carte este mai importantă decât pare, căci dovedește clar că în spatele cooperării economice dintre Rusia și orice țară democratică se află întotdeauna și o agendă politică ascunsă, pe care Kremlinul și-o promovează prin corupție și presiuni politice.

De altfel, Blocați conturile! este și un adevărat manual al tehnicilor de șantaj și intimidare pe care Kremlinul le folosește pentru a-și atinge scopurile politice. Aici nu frapează inventivitatea rușilor în domeniu, ci doar insolența cu care apelează la ele, justificându-le public prin teorii care ofensează inteligența unui om obișnuit.ˮ Cosmin Popa     

DESPRE AUTOR

Bill Browder (n. 1964) este un finanțist și activist politic american, fondator și CEO al Hermitage Capital Management, unul dintre cei mai importanți investitori străini din Rusia, până în 2005. După asasinarea avocatului Serghei Magnițki, Browder a militat și a reușit să facă în așa fel încât Legea Magnițki să fie adoptată în 34 de țări. Această lege permite acțiunea împotriva celor vinovați de încălcarea drepturilor omului, care pot fi sancționați prin înghețarea activelor și interzicerea accesului pe teritoriul statului care o aplică. Este licențiat în economie la Universitatea din Chicago și deține diploma MBA de la Stanford Business School. Locuiește în Londra, împreună cu soția și copiii. A mai scris Red Notice: A True Story of High Finance, Murder, and One Manʼs Fight for Justice (2015).

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *