Invitație la evenimentul de premiere a concursului de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a

Concursul de debut literar „Primul roman“, ediția a II-a, organizat de Editura Litera, a ajuns la final. Juriul – format din Doina Ruști, Cristina Bogdan, Emanuela Ilie și Ligia Pârvulescu – a ales manuscrisul volumului câștigător – Nașterea eroului, semnat de Andrei Ungureanu, care va fi publicat în „Biblioteca de Proză Contemporană“.

Miercuri, 28 septembrie, ora 18:00, vă invităm la festivitatea de premiere, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, pentru a felicita împreună marele câștigător.

Despre Andrei Ungureanu
Născut în 1992, în satul Valea Popii (Argeș), Andrei Ungureanu e doctorand, bursier al guvernului francez și asistent universitar (Sibiu). A publicat volumul Povestiri și întâmplări din țara fumului (2021). Romanul Nașterea eroului a câștigat Premiul I, la concursul „Primul roman“, ediția a II-a, organizat de Editura Litera

Despre romanul Nașterea Eroului
Este povestea unui tânăr sărac dintr-o țară francofonă, ficțională, care fuge în Europa gonit nu atât de foame și de mizerie, cât de o nevoie ineluctabilă de a-și găsi adevărata menire. Text cu miză socială și filozofică, cu poveste puternică și excelent scrisă, romanul lui Andrei Ungureanu s-a detașat clar în cadrul concursului.

Evenimentul va fi organizat sub egida „Deznodământul nu contează“ și va presupune o discuție despre premiile de debut.

Program:
Premierea câștigătorilor concursului, Locul I, II și III; O polemică între Ligia Pârvulescu și Andrei Ungureanu, cei doi premianți ai concursului, ediția I și ediția II; Doina Ruști, președinta juriului, cu un discurs din partea Editurii Litera; Cristina Bogdan și Emanuela Ilie vor discuta despre „Cum se dă un premiu?“; Dorian Dron va avea o lectură aleatorie – citește unde se deschide cartea.

Vă așteptăm în grădină pentru discuții despre literatură și valoarea unui premiu literar.


Despre Editura Litera

Editura Litera are o tradiție de 33 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *