Editura Lebăda Neagră are plăcerea să vă anunțe noutățile editoriale ale lunii martie!

LUCA BUGGIO

Orașul vrăjitoarelor

Titlu: Orașul vrăjitoarelor

Titlu original: La città delle streghe

Autor: Luca Buggio

Traducător: Ioana Baciu

Colecția: Green Spot

Domeniu: Roman istoric / Ficțiune / Literatură străină contemporană

Public: Publicul larg

Dimensiuni: 130×200 mm

Pagini: 528

Greutate: 300g

Conținut ilustrativ: Nu

Format: Paperback broșat

ISBN Print: 978-606-9682-43-2

ISBN pdf: 978-606-9682-42-5

ISBN ePub: 978-606-9682-45-6

Data apariției: Martie 2022

Preț: 55 lei

Volum câștigător, în 2020, al concursului literar Garfagnana in Giallo / Barga Noir, secțiunea Crime istorice. 

Orașul vrăjitoarelor: Un roman la limita dintre realitate și iluzie, dintre lumea materială și lumea spiritelor, cu crime misterioase în prim plan și un război în plan secund, în care atmosfera pur gotică se completează perfect cu adrenalina specifică unui thriller.

La începutul anilor 1700, politica lipsită de scrupule a lui Vittorio Amedeo al II-lea a condus Ducatul de Savoia în război împotriva Franței. 

Laura, care a crescut în apropiere de Nisa, de teama represaliilor francezilor este nevoită să fugă împreună cu familia și concetățenii ei în capitala Savoiei, crezând că va fi în siguranță la Torino. Ea va descoperi curând că orașul nu este nici pe departe un oraș ca oricare altul.

Există lucruri despre care nu se poate vorbi decât sub ocrotirea Sfinților, pentru că Omul Crucii este mereu la vânătoare de suflete și ar putea oricând să asculte. Prezențe misterioase cutreieră străzile când se lasă noaptea, iar cadavre mutilate sunt găsite în dimineața următoare.

Gustìn, cândva un huligan de stradă și fost deținut, acum pare că este omul potrivit pentru a face treaba murdară, dar și pentru a vâna bandiți, vrăjitoare și ucigași în serie.

Viețile lor se intersectează în timp ce orașul se pregătește să reziste asediului care va decide destinul războiului și al Ducatului, tremurând în fața semnelor diabolice și bazându-se pe semnele cerești.

Orașul vrăjitoarelor este un roman istoric încărcat cu un puternic mister ezoteric care va incita necruțător cititorul. O carte care invocă dreptatea pentru cei nevinovați și care te face să-ți dorești ca magia să existe cu adevărat!

Luca Buggio s-a născut la Torino, unde locuiește și lucrează. Absolvent de inginerie, este și scriitor, actor și regizor de teatru. De asemenea, este directorul asociației culturale Compagnia dei Saltapasti, care pune în scenă spectacole de teatru și organizează cursuri și ateliere de actorie.

A debutat în 2009 cu La danza delle Marionette (Dansul marionetelor). Prin intermediul romanului Orașul vrăjitoarelor, volum apărut la editura La Corte Editore, autorul ne transpune în magia de final al Evului Mediu torinez, într-o atmosferă specifică atât genului gotic, cât și thrillerului.

DAVID GILMAN

Englezul

Titlu: Englezul

Titlu original: The Englishman

Autor: David Gilman

Traducator: Ingrid Beatrice Coman-Prodan

Colectia: Black Spot

Domeniu: Thriller politic / Ficțiune / Literatură străină contemporană

Public: Publicul larg,

Dimensiuni: 125×190 mm,

Pagini: 440 pagini;

Greutate: 200 g

Continut ilustrativ: Nu

Format: Paperback (softcover)

ISBN print: 978-606-9682-89-0

ISBN pdf: 978-606-9682-91-3

ISBN ePub: 978-606-9682-90-6

Data aparitiei: Martie 2022

Pret: 49 lei

Romanul Englezul a fost desemnat, în 2020, thrillerul anului de către Financial Times.

Un război clandestin la granița deșertică dintre Mali și Algeria. Crimă și răpire pe străzile suburbane din vestul Londrei. Un inspector de poliție CID din Moscova care investighează asasinarea a patru dintre colegii săi de către Mafia rusă. Un tânăr ofițer MI6 care se confruntă cu posibilitatea ca o operațiune de lungă durată să fie compromisă fatal.

Legătura dintre toate acestea este Englezul: Dan Raglan, un outsider, un exilat, fost membru al Legiunii Străine Franceze, ucigaș pe deplin instruit.

Acel război s-a încheiat, dar Raglan nu poate evita amintirea urmărilor șocante și căutarea lui de răspunsuri se va transforma într-o căutare a răzbunării. Aceasta îl va duce în pustietatea devastată de iarnă a regiunii Sverdlovsk din Rusia, la Colonia Penală numărul 74 unde sunt închiși cei mai brutali criminali ai țării.

Dar cum va putea pătrunde el într-un loc de maximă securitate? Mult mai important, cum va ieși de acolo?

Englezul: Un thriller internațional zguduitor, cu ritm necruțător de alert, cu scene de acțiune și de luptă superb coregrafiate, în care sunt îmbinate scene de răpire, crimă, mutilare, tortură, sexualitate, care începe în munții Africii, continuă pe străzile Londrei și se termină în Rusia.

David Gilman este un scenarist și romancier englez, care a devenit scriitor cu normă întreagă începând cu anul 1986. Până atunci, a lucrat în diverse zone ale lumii ca șofer, lucrător forestier, pompier, fotograf, vitrinier, manager de marketing și soldat într-un regiment de parașutiști. Vasta sa experiență de viață se va reflecta și în volumele sale de mai târziu și-l vor ajuta să obțină o serie de distincții, printre care amintim Premiul Polar Jeunesse (pentru ,,The Devil’s Breath”). A fost selecționat pentru Manchester Book Award și Spellbinding Award, nominalizat pentru Medalia Carnegie și ales pentru lista de lecturi recomandate de guvernul Regatului Unit pentru băieți. A fost, de asemenea, pe lista scurtă pentru premiul Isinglass Teen Read Award 2010-2011 din New Hampshire, SUA.

,,Englezul”, aflat pe lista Wilbur Smith Adventure 2021 pentru cel mai bun roman, este primul volum din seria thrillerelor care îl prezintă pe Dan Raglan, un cavaler contemporan care a servit în Legiunea Străină Franceză. A doua carte din serie, ,,Trădarea”, va fi publicată de editura Lebăda Neagră în octombrie 2022.

ARNO STROBEL

Aplicația: Ei te cunosc. Ei știu unde ești.

Titlu Aplicația

Titlu original: Die App – Sie kennen dich. Sie wissen, wo du wohnst.

Autor: Arno Strobel

Traducator: Andreea Scrumeda

Colectia: Black Spot

Domeniu: Thriller psihologic / Ficțiune / Literatură străină contemporană

Public: Publicul larg,

Dimensiuni: 125×190 mm,

Pagini: 310 pagini;

Greutate: 150 g

Continut ilustrativ: Nu

Format: Paperback (softcover)

ISBN print: 978-606-9682-55-5

ISBN pdf: 978-606-9682-57-9

ISBN ePub: 978-606-9682-56-2

Data aparitiei: Martie 2022

Pret: 45 lei

De la autorul bestsellerului Offline, un nou thriller: Aplicația – Ei te cunosc. Ei știu unde ești.

Pare prea bine ca să fie și adevărat. Cel mai bun cartier, o casă modernă unde totul este controlabil printr-un sistem smart-home, oricând, de oriunde și extrem de sigur. Hendrik și Linda sunt în al nouălea cer de când s-au mutat aici. Este casa pe care și-au imaginat mereu că o vor împărți împreună toată viața. 

Dar într-o noapte Linda dispare. Niciun mesaj, niciun indiciu, nici cea mai mică urmă a ei. Poliția nu dorește să se implice prea mult, iar Hendrik este pe punctul de a exploda. Ar fi putut cineva să intre în casă în acea noapte? Și dacă a făcut-o, de ce Aplicația nu a declanșat imediat alarma?

Hendrik devine din ce în ce mai circumspect. Și pe bună dreptate, pentru că se pare că nu doar Aplicația știe unde locuiește el…

„N-ai nevoie de semn de carte când citești thrillerele lui Arno Strobel pentru că nu le poți lăsa din mână! Sunt captivante și-ți dau palpitații!” (Sebastian Fitzek)

Arno Strobel (n. 1962 în Saarlouis) este un reputat autor german de thrillere. A studiat ingineria aprovizionării, s‑a specializat ulterior în IT, implementând proiecte ale acestei tehnologii în cadrul unei bănci din Luxemburg. Încurajat de succesul nuvelelor pe care le publica pe Internet, a scris primul său roman Magus. Frăția în 2007. Primul său thriller psihologic, Der Trackt, a început seria celor apro­ximativ 20 de romane Arno Strobel, bestseller ale revistei Der Spiegel, iar de atunci a rămas unul dintre autorii favoriți de pe această listă. Din 2014 se dedică exclusiv scrisului, reușind să entuziasmeze pu­blicul german prin abilitatea de a implica cititorul în investigațiile protagoniștilor și prin numeroasele schimbări de situație, care țin un ritm ridicat al acțiunii.

Editura Lebăda Neagră a publicat în 2021 Offline, iar în pregătire are un alt roman al autorului, Mörderfinder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *