Semnal editorial 450: Noutăți și reeditări de la Editura Paladin – Lem, Asimov, Dexter

Disponibilitate: Precomandă (23.02.2022)

„O replică frecvent citată din «Solaris» spune: «Nu avem nevoie de alte lumi. Avem nevoie de oglinzi». Prin vasta sa contribuție la literatură, Lem ni le-a oferit pe ambele.” The New York Times

Acest titlu a apărut în colecția Serie de autor Stanisław Lem la Editura Paladin

Cu ajutorul matematicii este posibil să construim lumi în exteriorul Universului, indiferent dacă ele există sau nu. Apoi, bineînțeles, putem oricând renunța la matematică și la lumile ei, pentru a intra în alte lumi prin credință.

Omenirea se află în momentul concretizării unui vis străvechi – stabilirea contactului cu ființe inteligente din alte sisteme planetare – , dar, în ciuda găsirii unor dovezi de tehnologie avansată, echipajul navei Hermes nu obține răspunsul așteptat. Reacția oamenilor la eșec și dificultatea inerentă oricărei încercări de comunicare vor juca în cele din urmă un rol esențial în lanțul deciziilor ce vor conduce la un final neașteptat.

Inteligența fără curaj nu este cu nimic mai prețioasă decât curajul fără inteligență.

„Poziționarea sa la răscrucea marilor culturi europene, fuziunea dilemelor din știința ultramodernă cu cele mai vechi erezii cosmogonice, examinarea profundă a problemelor de cibernetică și teoria informației, virtuozitatea sa literară sclipitoare – toate acestea îl desemnează ca unul dintre cei mai semnificativi scriitori de SF și o voce distinctivă în literatura mondială.” The Encyclopedia of Science Fiction

Alte titluri de Stanisław Lem:

Solaris, Editura Paladin, colecţia Paladin SCI-FI Masters

O aventură captivantă în viitorul îndepărtat – Galaxia, cu sutele ei de planete locuite, a fost preluată de rasa dictatorială Tyranni, împotriva căreia un grup mic de rebeli duce o luptă hotărâtă.

Acest titlu a apărut în colecția Serie de autor Isaac Asimov la Editura Paladin

Citeşte istoria, tinere! Toate guvernele ucid, omorul face parte din natura lucrurilor. Să nu crezi că e de-ajuns să înlocuieşti un grup de conducători cu altul, că simpla schimbare aduce libertate.

Tânărul Biron Farril se poate considera bărbat din momentul în care nu mai ia decizii doar pentru sine, ci pentru soarta întregii Galaxii. Deşi nu este singurul în căutarea dreptăţii, nimic nu-i garantează că luptă în tabăra corectă. Adevărul ţine doar de nuanţe, iar în lumea intrigilor politice şi a războiului pentru supremaţie nimeni nu e ceea ce pare.

Noaptea va fi întotdeauna un timp al fricii şi-al nesiguranţei, iar inima va apune odată cu soarele.

„Divertisment de primă clasă, cu o intrigă mult mai abilă decât aventurile anterioare ale lui Asimov, astfel încât devine o poveste complicată și surprinzătoare de spionaj combinată cu suspans.“ Anthony Boucher

Acest titlu a apărut în colecția Serie de autor Isaac Asimov la Editura Paladin

Noi suntem fericiţi doar în spaţiu; este singurul loc unde ne putem simţi în siguranţă. 

Un singur om i-ar putea avertiza pe florinieni că sunt sortiţi pieirii, dar acela este amnezic şi sclav pe o planetă necunoscută. Evitarea catastrofei astronomice şi salvarea lumii întregi îl responsabilizează din momentul când începe să-şi recapete memoria. 

Dacă cineva care a văzut cum e pacea şi cum e războiul n-a putut s-o aleagă pe cea dintâi în detrimentul celui de-al doilea, ce argument suplimentar l-ar putea convinge? Ce altceva ar putea fi o condamnare mai elocventă a războiului decât războiul însuşi?

O pereche de polițiști în stilul tradițional Holmes–Watson.

Orice se întâmplase în seara de miercuri își avea explicația în fapte ce fuseseră motivate de pasiuni banale, ca iubirea, ura, lăcomia și gelozia. Nu acesta era misterul; absolut deloc. Trebuia să potrivească piesele de puzzle pe care le avea acum la îndemână.

Inspectorul Morse e detectivul britanic tipic: ironic, pasionat de cuvinte încrucișate și de femei frumoase. Cazul ce-i este încredințat îi va pune la încercare din plin capacitățile – o tânără a fost găsită moartă în parcarea unui restaurant și toate indiciile arată că, înainte de a fi ucisă, a fost agresată sexual. Suspecții ies la iveală unul după altul, dezvăluind treptat o poveste întortocheată și sordidă. Și totul a început cu două fete care așteptau ultima autobuz spre Woodstock.

La început, fusese gândul, apoi gândul devenise cuvânt, iar Morse desfăcu textul cu grijă și citi mesajul…

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: