Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/bibliotecaluiliv/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Concurs „Muzica Pământului de Mijloc” - Biblioteca lui Liviu
Muzica Pământului de Mijloc

Fundația Calea Victoriei în parteneriat cu blogul Biblioteca lui Liviu organizează un concurs care are ca premiu un loc în cadrul cursului „Muzica Pământului de Mijloc”.

J.R.R. Tolkien a reuşit să clădească de-a lungul impresionantei sale cariere literare un univers fascinant, plin de viaţă şi de… muzică. În încercarea sa de a creiona o mitologie cât mai apropiată de cele pe care le-am putea regăsi în lumea reală, el a avut grijă ca fiecare aspect, de la limbile vorbite de popoarele Pământului de Mijloc şi până la obiceiurile religioase ale acestora, să pară veridic. În fiecare volum, de la Silmarillion şi până la trilogia Stăpânul Inelelor, găsim la fiecare pas balade, cântece şi alte manifestări muzicale.

De altfel, în universul lui Tolkien, mitul creaţiei este strâns legat de muzică: Ilúvatar (zeul suprem) creează lumea şi tot ce este bun cu ajutorul ainurilor, învăţându-i pe aceştia să cânte şi să ţeasă melodii în baza temelor compuse de el. Tot prin muzică apare şi răul, atunci când Melkor, un Lucifer al acestui univers, se hotărăşte să îşi creeze propriile teme şi astfel ia naştere disonanţa. Aşadar, încă de la început, muzica joacă un rol esenţial în viaţa Pământului de Mijloc, fiind sursă de desfătare, de alinare, dar şi muniţia unor lupte năprasnice.

Întâlnirile dedicate Muzicii Pământului de Mijloc îşi propun o explorare a folclorului imaginat de Tolkien, dar şi de alţi artişti care au îmbogăţit lumea fondată de scriitorul britanic. De la cântecele pe care le regăsim efectiv în cărţi, la muzica unor formaţii precum Led Zeppelin, Black Sabbath sau Rush, care au track-uri inspirate de univers; şi, evident, muzica filmelor, vă propun să mă însoţiţi într-un carusel emoţional, centrat pe o lume fantastică pe măsură.

1. Muzica Ainurilor. O explorare a conţinutului muzical imaginat de Tolkien şi a pieselor inspirate de creaţia sa.

2. Cântecele Puterii. Analiza muzicii de film – de la animaţiile anilor `70, produse de Rankin-Bass şi Ralph Bakshi, şi până la cele două trilogii regizate de Peter Jackson. Disecarea materialului tematic construit de Howard Shore.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Sursă imagine – https://www.goodfreephotos.com/other-photos/lord-of-the-rings-the-one-ring.jpg.php

DomeniuMuzică & Dans
LectorRadu Mihalache
Dată începere21 februarie 2022
Oră curs19:00
Număr ateliere2
TipTeoretic
Cost160 de lei (total pentru 2 întâlniri)
Cost redus
(card fidelitate, studenţi, elevi, pensionari)
Pentru reducere, folosește codul de cupon FIDELITATE
LocCursul are loc online, live, pe zoom.us.

Iar pentru a vă înscrie la concurs trebuie doar să lăsați un comentariu la această postare în care să scrieți „Particip” și, opțional, de ce ați vrea să participați la curs. Bineînțeles, cine dorește să ajute cu o apreciere a paginilor Fundația Calea Victoriei (https://www.facebook.com/fundatia.calea.victoriei) și/sau Biblioteca lui Liviu (https://www.facebook.com/LiviuSzoke) și să distribuie unde dorește această postare o poate face și-i vom fi foarte recunoscători.

Concursul se va încheia marți 1 februarie. Mult succes!

6 comentarii la „Concurs „Muzica Pământului de Mijloc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *