Au trecut deja câteva săptămâni de la ultimul concurs, așa că hai să mai facem unul! De data asta, parteneră ne este Editura Polirom, care pune la bătaie trei exemplare din cel mai recent volum de povestiri al lui Liviu Surugiu, „Fata de pe Drumul Mătăsii”, proaspăt apărut în colecția Ego. Proză.
După cum v-am obișnuit deja, un concurs va avea loc aici, pe blog, unul pe Facebook, pe pagina Biblioteca lui Liviu, iar celălalt pe Instagram (instagram.com/liviuszoke).
Pentru a vă putea înscrie la concursul de pe blog, tot ce trebuie să faceți este să dați like paginilor Biblioteca lui Liviu (https://www.facebook.com/LiviuSzoke) și Editura Polirom (https://www.facebook.com/polirom.editura) și să răspundeți la această postare la întrebarea: Care este volumul preferat din colecția Ego. Proză a editurii Polirom (vă puteți inspira de aici: https://www.polirom.ro/carti…)?
Deloc complicat, nu?
Concursul va ține până luni 27 septembrie. Mult succes!
Despre carte:
Pentru Liviu Surugiu, realismul magic și fantasticul sînt doar două dintre multele încăperi ale inimii sale. Ajuns la vîrsta de cincizeci de ani, autorul simte că are ce să ne spună. Încă ancorat în ficțiunea speculativă care l-a urmărit de-a lungul primelor șapte volume, în Fata de pe Drumul Mătăsii Surugiu strecoară elemente autobiografice, începînd din primul text, povestea fantastică, dar adevărată a dramei părinților săi. Poveste după poveste, scriitorul ne duce ușor spre alte zone, tot mai depărtate de granițele pămîntescului, pe care visele nu ne lasă să le părăsim, pînă la ultima pagină, unde se întoarce la eterna problemă a existenței.
„«Întîlnirea» lui Liviu Surugiu este o dramă psihologică intensă, al cărei ritm duce spre un final cu adevărat surprinzător. Motivul pentru care personajele nu se pot întîlni niciodată este dezvăluit treptat, pe măsură ce se dezvoltă o relație de dragoste condamnată. Nu vă așteptați la un final fericit – sfîrșitul poveștii e la fel de întunecat ca o iarnă rusească.” (Geoff Houghton, Tangent Online, SUA)
„Felul în care scrie Liviu Surugiu îmi ține viu interesul pînă la final, lăsîndu-mă totdeauna, dincolo de ultimul cuvînt, cu o întrebare filosofică profundă.” (Rich Horton, Locus, SUA)
Apocalipsis – Adrian G. Romila
„Copilăria lui Kaspar Hauser”, Bogdan-Alexandru Stănescu – my fav ❤️
Casting pentru ursitoare – Ohara Donovetsky
Cezar Amariei, ,,Exerciții de liniște”
După plâns de Cristian Fulaş
Barbatul din spatele cetii
Războiul mondial al fumătorilor – Marin Mălaicu-Hondrari
Să nu lași moartea să te găsească – Bogdan Răileanu
Jurnal de scriitor – F.M. Dostoievski 🙂
Sonia ridica mana
🙈 urmează Cerberus-Negruț
Alegeri dificile
Zaraza – Andrei Ruse