Începe prima ediție a Festivalului Internațional de Carte pe Litera.ro

În perioada 28 iulie – 1 august are loc Festivalul Internațional de Carte Litera.ro, un regal de evenimente editoriale, dezbateri, întâlniri, lansări de carte și interviuri online cu cei mai în vogă scriitori ai momentului.

Din Melbourne, New York sau Roma până la București, vă dăm întâlnire, în premieră, cu autori ai bestsellerurilor internaționale publicate la Editura Litera: Gina Wilkinson, Ottessa Moshfegh, Sandro Veronesi, David Nicholls, Jeanine Cummins, Rumaan Alam, Maylis de Kerangal, Thomas Erikson, Andri Snær Magnason, Samanta Schweblin, Ashley Audrain ș.a. 

Celebrăm literatura română contemporană prin evenimente deosebite, în avanpremieră cu Doina Ruști, Radu Aldulescu, Radu Găvan, Liviu G. Stan, Pavel Nedelcu, Lucian Mîndruță și alți invitați, precum și printr-o secțiune de cărți cu autograful autorilor la prețuri speciale.

Pentru pasionații de istorie, recomandăm dialoguri extraordinare cu Ioan Aurel Pop, Cosmin Popa, Ovidiu Raețchi sau Stelian Tănase.

Cei care așteaptă cu nerăbdare următorul volum semnat de Igor Bergler au parte de o surpriză de la autor: un eveniment în avanpremieră despre Minciuna lui Michelangelo – Catedrala în flăcări. 

În cele cinci zile de festival, pe litera.ro cititorii pot găsi atât cărțile autorilor invitați, cât și alte titluri din oferta editorială la prețuri foarte bune, cu reduceri de până la 70%. În plus, fiecare comandă de peste 149 lei vine la pachet cu transport gratuit și, cadou, bestsellerul din colecția Clasici contemporani Inimă atât de albă de Javier Marías! 

Ne bucurăm să anunțăm organizarea primului Festival Internațional de Carte pe litera.ro, cu participarea unui număr impresionant de autori deopotrivă străini și români, cu reduceri foarte bune, cărți cu autograf și, nu în ultimul rând, câte un bestseller cadou semnat de marele Javier Marías. În cele cinci zile de festival estimăm peste 50 000 de participanți, pasionați de lectură și de evenimente culturale de calitate.  Dan Vidrașcu, director general Editura Litera 

Festivalul Internațional de Carte este o șansă extraordinară de a întâlni unii dintre cei mai semnificativi autori ai momentului, scriitori memorabili prin forță și inspirație. Pentru mine, participarea la acest festival este nu doar o onoare, ci și o șansă de a-mi exercita profesia de jurnalist în cea mai prestigioasă companie: cea a autorilor care contează. Marius Constantinescu – scriitor, jurnalist cultural

Bun găsit tuturor iubitorilor de carte și cititorilor pasionați de cărțile Litera! Pentru aceasta vară, Editura Litera v-a pregătit un festival internațional extraordinar, un regal al discuțiilor și întâlnirilor cu scriitori străini faimoși și multipremiați, la care am avut bucuria să iau parte prin interviurile online. Ottessa Moshfegh, Thomas Erikson, Rumaan Alam, Jeanine Cummins, Ashley Audrain și mulți alții sunt invitațiile de lectură ale Editurii Litera pentru această vară și niște descoperiri minunate pe care vi le recomand! Nadine Vlădescu – interpretă, moderator interviuri Litera, podcaster 

Iată programul complet al primei ediții a Festivalului Internațional de Carte. Evenimentele sunt disponibile pe pagina de Facebook a Editurii Litera. Ofertele sunt valabile pe litera.ro.

Miercuri, 28 iulie

Ora 11.00 Jeanine Cummins, autoarea bestsellerului Pământ american, în dialog cu Nadine Vlădescu 

Ora 13.00 Avanpremieră despre volumul Recitindu-l pe Dostoievski cu Camelia Dinu, Justina Bandol, Vasile Ernu și Anton Breiner

Ora 16.00 Despre literatura română contemporană cu Doina Ruști, Radu Aldulescu și Marius Constantinescu 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CARTE MIERCURI, 28 IULIE, ORA 18.00 SANDRO VERONESI ÎN DIALOG CU TRADUCĂTORII EDIȚIEI ROMÂNEȘTI, OANA BOŞCA-MĂLIN MĂLIN ȘI CRISTINA GOGIANU SAN DRO EX ES S COLIBRI Sanaไoewsleal EMUL STREGA /EDITURA LITERA LITERA.RO”

Ora 18.00 Sandro Veronesi, autorul bestsellerului italian Colibri, în dialog cu traducătoarele ediției românești, Oana Boșca-Mălin și Cristina Gogianu

Ora 20.00 Gina Wilkinson, autoarea bestsellerului Când înfloresc caișii, în dialog cu Alida Mocanu

Joi, 29 iulie 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „FESTIVALUL INTERNATIONAL DE CARTE JOI, 29 IULIE, ORA 11.00 DESPRE TIMP ȘI APĂ CU ANDRI SNAER MAGNASON. INTERVIU DE ALIDA MOCANU ANDRISNERMAGNASON 00 DESPRE TIMP ȘI APĂ LITERA f /EDITURA LITERA LITERA.RO”

Ora 11.00 Despre timp și apă cu autorul islandez Andri Snær Magnason. Interviu de Alida Mocanu

Ora 13.00 Avanpremieră Minciuna lui Michelangelo, un dialog între autorul Igor Bergler și Dan Manolache

Ora 16.00 Dialog cu membrii juriului Primul roman: Doina Ruști, Cristina Bogdan, Mihai Ene, Radu Aldulescu

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „FESTIVALUL INTERNATIONAL DE CARTE JOI, 29 IULIE, ORA 18.00 ASHLEYAUDRAIN ASHLEY ÎN DIALOG CU NADINE VLĂDESCU Inger. Monstru Indojaia Ashley Audrain LITERA boous /EDITURA LITERA LITERA.RO”

Ora 18.00 Ashley Audrain, autoarea bestsellerului Îndoiala, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, carte şi text care spune „FESTIVALUL INTERNATIONAL DE CARTE JOI, 29 IULIE, ORA20.00 DAVID NICHOLLS ÎN DIALOG CU MARIUS CHIVU Autoru David Nicholls Dulce tristeÈe f /EDITURA LITERA LITERA.RO”

Ora 20.00 David Nicholls în dialog cu Marius Chivu. Despre romanele și ecranizările sale celebre

Vineri, 30 iulie

Ora 11.00 Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, în dialog cu istoricul Cosmin Popa

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CARTE VINERI, 30 IULIE, ORA 13.00 THOMAS ERIKSON ÎN DIALOG CU NADINE VLĂDESCU VANDUTE înconjurat de idioți 魔费九 thomas erikson 2 /EDITURA LITERA LITERA.RO”

Ora 13.00 Thomas Erikson, autorul bestsellerului Înconjurat de idioți, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 16.00 Descoperă filosofia cu Stelian Tănase. Dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 18.00 Apropo de nimic cu Radu Paraschivescu și Marius Chivu 

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „FESTIVALUL INTERNATIONAL DE CARTE VINERI, 30 IULIE, ORA 20.00 MAYLIS DE KERANGAL ÎN DIALOG CU MARIUS CONSTANTINESCU MAYLIS KERANGAL SĂ-I REPARĂM PE CEI VII /EDITURA LITERA LITERA.RO”

Ora 20.00 Maylis de Kerangal în dialog cu Marius Constantinescu

Sâmbătă, 31 iulie

Ora 11.00 Liviu G. Stan, autorul romanului Salamandre, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 13.00 Lansarea volumului de proză fantastică Treisprezece cu Doina Ruști, Andreea Apostu, Lucian Mîndruță, Pavel Nedelcu

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CARTE SÂMBĂTĂ, 31 IULIE, ORA 16.00 OTTESSAMOSHFEGH ÎN DIALOG CU NADINE VLĂDESCU UNANDE ȘIRELAXARE f /EDITURA LITERA OTTESSA MOSHFEGH LITERA.RO”

Ora 16.00 Ottessa Moshfegh, autoarea bestsellerului Un an de odihnă și relaxare, în dialog cu Nadine Vlădescu

Ora 18.00 Eveniment cu Ovidiu Raețchi și invitații săi despre Tzahal și Avangarda Califatului

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CARTE SÂMBĂTĂ, 31 IULIE, ORA 20.00 SAMANTASCHWEBLIN ÎN DIALOG CU MARIUS CHIVU Samanta Schweblin PĂSĂRI ÎN GURĂ f /EDITURA LITERA LITERA.RO”

Ora 20.00 Samanta Schweblin în dialog cu Marius Chivu

Duminică, 1 august

Ora 11.00 Dialog despre efectele învățământului online cu Gabriela Bărbulescu, Maria Kovacs și Doru Căstăian

Ora 13.00 Radu Găvan, autorul romanului Isus din întuneric, în dialog cu Alida Mocanu

Ora 16.00 Cristina Stănciulescu și Mara Coman despre Femei invizibile. Manipularea datelor într-o lume concepută pentru bărbați

Ora 18.00 Cum se traduce literatura? Cu Nadine Vlădescu și invitații săi: Justina Bandol, Bogdan Perdivară, Alex Călin

Ora 20.00 Rumaan Alam, autorul bestsellerului Lasă lumea în urmă, în dialog cu Nadine Vlădescu 

Vă așteptăm la festival! 

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: