Concurs Leda Bazaar & Biblioteca lui Liviu: „Un râu lung și luminos”, de Liz Moore & „Daisy Jones & The Six”, de Taylor Jenkins Reid

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

Primul concurs al anului este organizat în parteneriat cu editura Corint și colecția Leda Bazaar, în care anul acesta au apărut deja două romane excelente: este vorba despre „Un râu lung și luminos”, de Liz Moore (traducere din limba engleză de Carmen Ion), și „Daisy Jones & The Six”, de Taylor Jenkins Reid (traducere din limba engleză de Maria Adam). Primul este un thriller polițist care expune latura mai puțin plăcută a vieții locuitorilor orașului american Philadelphia, cu droguri, prostituție și polițiști corupți, cel de-al doilea este despre o trupă rock fictivă din timpul agitaților ani șaptezeci, fiind o poveste despre sex, droguri, rock ’n’ roll, dar și despre prețul succesului și sacrificiile pe care sunt nevoiți să le facă artiștii și familiile lor.

Vor fi două concursuri, unul pe blog (https://fansf.wordpress.com/) și unul pe Facebook (https://www.facebook.com/LiviuSzoke), constând în câte un pachet alcătuit din cele două cărți oferite de editura Corint, însă la cele două concursuri puteți participa și pe Instagram.

Voi extrage doi câștigători, unul pe blog, prin aplicația Random.org, și unul pe Facebook, prin aplicația Facebook Comment Picker. Câștigătorii celor două concursuri vor fi anunțați atât pe blog, cât și pe pagina de Facebook Biblioteca lui Liviu și pe pagina mea de Instagram (instagram.com/liviuszoke/). La cele două concursuri puteți participa pe toate cele 3 platforme, menționând la care dintre concursuri vreți să vă înscrieți. Dacă doriți să o faceți la ambele, vă rog să precizați sau să intrați și pe blog și să lăsați un comentariu. Mai multe înscrieri, mai multe șanse. Dacă se vor suprapune câștigătorii, voi alege alt câștigător. 🙂

Pentru a vă înscrie la cele două concursuri (cu mențiunea „pentru blog” sau pentru „pagina de Facebook”) pe Instagram, trebuie doar să dați follow paginilor instagram.com/liviuszoke/ și instagram.com/ledabazaar/ și să menționați, într-un comentariu la postare, la care dintre concursuri vreți să participați. Nimic mai simplu! Iar pentru a participa la concurs pe blog sau pe pagina de Facebook Biblioteca lui Liviu, trebuie să dați like paginii Biblioteca lui Liviu (https://www.facebook.com/LiviuSzoke) și a Colecției Leda Bazaar (https://www.facebook.com/EdituraLedaBazaar) și să răspundeți la întrebarea: Ce vă atrage la cele două cărți?

Câștigătorii vor fi aleși luni, 15 martie. Mult succes!

Despre cele două volume:

Ar putea fi o imagine cu text

Două surori străbat aceleași străzi, deși viețile lor sunt cum nu se poate mai diferite.

Apoi, una dintre ele dispare.

Într-un cartier din Philadelphia zguduit de criza opiaceelor, două surori odinioară de nedespărțit se trezesc de părțile opuse ale baricadei. Una dintre ele, Kacey, trăiește pe străzi, dependentă de droguri. Cealaltă, Mickey, străbate cartierul cu mașina de patrulă a poliției. Nu-și mai vorbesc, iar autoritățile nu cunosc nimic despre relația dintre ele, însă Mickey n-a încetat niciodată să-și facă griji pentru sora ei mai mică.

Apoi, Kacey dispare brusc, iar întâmplarea coincide cu un bizar lanț de crime săvârșite în cartierul lui Mickey. Riscându-și slujba de polițistă și, poate, chiar și bunăstarea fiului ei de patru ani, Mickey devine periculos de obsedată de găsirea făptașului – și a surorii ei – înainte de a fi prea târziu.

Alternând misterul din prezent cu povestea copilăriei și a adolescenței celor două surori, Liz Moore creează o operă care are darul să te țină tot timpul în suspans, dar și să te impresioneze. Un râu lung și luminos îmbină cea mai înaltă formă de ficțiune polițistă cu intimitatea emoțională a unei drame familiale de neuitat, oferind cititorilor o poveste deopotrivă antrenantă și sensibilă despre indestructibila legătură dintre familie și destin.

„Nu e doar un mystery pe care nu-l poți lăsa din mână, ci și un roman profund și puternic al unei scriitoare care dovedește o imensă compasiune față de propriile personaje. Un râu lung și luminos te duce cu gândul la cele mai reușite opere ale lui Dennis Lehane sau David Simon. M-am trezit zăbovind îndelung la ultimele pagini, căci pur și simplu îmi doream să nu se mai termine. Mi-a plăcut enorm această carte!” PAULA HAWKINS, autoarea romanului Fata din tren

„Un râu lung și luminos este un roman remarcabil de profund și emoționant despre legături de familie și răni din copilărie imposibil de vindecat. Este, de asemenea, un mystery fascinant și cu un ritm perfect. Mi-a plăcut la nebunie fiecare pagină!” DENNIS LEHANE, autorul romanului Shutter Island

„Inteligent meșteșugit. […] Cu o pleiadă de personaje puternice și o intrigă plurivalentă, acest roman va satisface atât gusturile amatorilor genului, cât și ale celor care apreciază ficțiunea literară.” Publishers Weekly

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „SINGURA SINGURA ZI ȘI M-AM ÎNTR-O ROMANUL DE EL. REESE 45 RPM FAȚA Daisy Jones The Six TAYLOR JENKINS REID LEDA BAZAAR”

Un roman cuceritor despre ascensiunea fulgerătoare și destrămarea oarecum previzibilă a unei trupe rock în timpul zbuciumaților ani 1970.

Toată lumea a auzit de celebrul grup rock Daisy Jones & The Six, dar nimeni nu a reușit să afle până acum motivele care i-au făcut pe membrii săi să își spună adio în timpul unui mult așteptat turneu mondial. Cine a fost de vină? Billy, cântărețul talentat și fermecător, dar înclinat să calce strâmb, sau aparent aeriana și fragila Daisy, care își dorește să fie apreciată nu pentru frumusețea năucitoare cu care a fost înzestrată, ci pentru talentul muzical?

O poveste despre sex, droguri, rock ’n’ roll, dar și despre prețul succesului și sacrificiile pe care sunt nevoiți să le facă artiștii și familiile lor. Construit sub forma unui interviu extins cu toți cei implicați, romanul reușește să surprindă cu fidelitate o perioadă istorică deopotrivă fermecătoare și controversată.

„Am devorat romanul într-o singură zi și m-am îndrăgostit de el.” Reese Whiterspoon

„Romanul lui Reid seamănă într-atât cu biografia unei trupe care a existat în realitate și adună laolaltă episoade care par desprinse cu adevărat din atmosfera anilor ’70, încât cititorii vor avea senzația că îi ascultă pe cei din Fleetwood Mac sau Led Zeppelin. Reid este neîntrecută în abilitatea ei de a crea personaje complexe, ale căror emoții îți vor face pielea de găină.ˮ Booklist

You might also like

29 Comments

 1. avatar
  Ionel Balan says:

  „Un râu lung și luminos” imi aminteste de „Misterele fluviului” a lui Dennis Lehane iar „Daisy Jones & The Six” este despre o trupa rock si anii ’70. Vreau sa le citesc pe ambele, prima chiar si-a gasit loc in lista de lecturi 2021.

 2. avatar
  Alexandra-Valentina says:

  La „Un râu lung și luminos” mă atrag descrierea/ subiectul. Poate de vină e și faptul că învăț pentru stagiul de toxicologie. :))) La „Daisy Jones & The Six” sunt curioasă cum au fost abordate dedesubturile, viața din spatele scenei, pe ce s-a pus mai mult accentul. 😀

 3. avatar
  bookbizz says:

  La Daisy iubesc coperta, dar și descrierea mă atrage. Un râu lung și luminos este un thriller și vreau neapărat să o citesc, să nu o pot lăsa din mână, să o citesc cu sufletul la gură și asta promite.

 4. avatar
  Ramona Răican says:

  La „Un râu lung și luminos” cred ca este pe gustul meu, fiindcă îmi plac cărțile pline de suspans, iar la „Daisy Jones & The Six” mă atrage designul copertei, dar și subiectul, pentru că nu am mai citit ceva asemănător.

 5. avatar
  Daniel Nicoleta says:

  Descrierea de la „Un rau lung si luminos” este pe placul meu,asa ca ar fi o lectura placuta

 6. avatar
  Stancu Ecaterina Ionela says:

  La cele două cărți mă atrage combinația dintre iluzia vieții pline cu lucruri bune, viața de vis a polițiștilor și a artiștilor și realitatea crudă cu zbaterile supraviețuirii.

 7. avatar
  Ioana Alexandra says:

  La cele doua carti ma atrag foarte mult descrierile, sunt sigura ca povestile ar fi pe placul meu.

 8. avatar
  CrisS says:

  La „Un râu lung și luminos” mă atrage blurb-ul și genul literar, am o slăbiciune pentru mystery/thriller și mereu vânez următorul roman care mă va lăsa mască (în ton cu pandemia, la o adică).
  La ce-a de-a doua e vorba de copertă (foarte creativă), magia cuvintelor ”sex, droguri, rock ’n’ roll” (esența anilor ’70, nu?) și curiozitatea pe care o astfel de carte o creează, întotdeauna te întrebi cine o fi fost inspirația, mai ales că istoria rock-ului (și nu doar a rock-ului) e plină de povești de genul ăsta (din păcate).

 9. avatar
  Leila Laleli says:

  Ma atrag pentru ca actiunea se petrece in America, aceasta fiind o tara pe care as vrea mult sa o vizitez.

 10. avatar
  sandradeaconu says:

  La prima ma atrag titlul si descrierea, iar pe cea de Reid mi-as dori-o pentru am mai citit doua carti de-ale ei si mi-au placut.

  P.S. M-am inscris si pe Facebook.

 11. avatar
  athousandsummers says:

  Ma atrage titlul primei carti (am mai vazut-o), iar la cea de-a doua imi place mult coperta.

  1. avatar
   Liviu says:

   Acelea sunt exemplarele mele de autor, dacă te referi la cele din pozele cu noutățile primite de la Corint. Dar și câștigătorul tot în țiplă le va primi. 🙂

 12. avatar
  Ioana says:

  Sunt fan mystery si thriller si de cand am auzit de Un rau lung si luminos vreau sa o citesc. La Daisy Jones ma atrage ideea de roman sub forma unui interviu.

 13. avatar
  Dorina Balosache says:

  Am citit Liz Moore si mi a placut enorm de mult cum scrie, la cealalta iubesc in primul rand coperta cartii. Incerc sa ma inscriu si pe blog ca imi doresc foarte mult cartile.

 14. avatar
  horade says:

  În principiu, deşi sunt scriitoare la „început” de existenţă şi traducere pe piaţa autohtonă de carte, faptul că au recunoaştere internaţională, mă face să fiu curios la ceea ce oferă aceste volume bine primite la cititori şi acest fapt ar trebui să fie un îndemn în a le citi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *