Semnal editorial 103: Două romane clasice de Stephen King apar în Armada: Doctor Sleep & Cimitirul animalelor

Imprintul Armada powered by Nemira publică două romane clasice ale maestrului thriller & horror Stephen King: Doctor Sleep, continuarea romanului-cult Shining, și Cimitirul animalelor. Două povești întunecate, readuse în atenția publicului de ecranizări pe marele ecran („Cimitirul animalelor” de Paramount Pictures la începutul anului și „Doctor Sleep” lansat de Warner Bros în noiembrie).

La finalul anului Armada lansează și cel mai recent roman al scriitorului american, Outsider – Străinul.

Bântuit de stafiile din Hotelul Overlook, unde a petrecut un an de coșmar în copilărie, Dan Torrance se chinuie de decenii întregi să scape de moștenirea tatălui său: o viață dominată de disperare, alcoolism și violență. Stabilit în New Hampshire, el se angajează la un cămin de bătrâni, unde „strălucirea“ îl ajută să-i îndrume pe rezidenți cât mai lin spre ultimul drum. Dar, când o întâlnește pe Abra Stone, a cărei „strălucire“ e cea mai puternică dintre toate, demonii lui Dan revin la viață ca să îl ajute să se lupte pentru sufletul și supraviețuirea fetei. Urmează o confruntare dramatică între forțele răului și ale binelui, cu tensiunile caracteristice lumilor create de maestrul Stephen King.

„Dacă la suprafață povestea supranaturală e o aventură extrem de incitantă, plină de răsturnări de situații, profunzimea lui Doctor Sleep este dată, de fapt, de revelația că răutatea brută nu vine de la demoni.“ The Guardian

Cimitirul animalelor pune în scenă premonițiile, spaimele și concepțiile noastre legate de moarte, cu accent pe tot ce este mai înfricoșător și mai tulburător. Când doctorul Louis Creed se mută cu familia și motanul Winston Churchill în idilicul orășel Ludlow din Maine, totul pare prea frumos să fie adevărat. Dar un mare pericol stă la pândă. Camioanele trec prin fața locuinței familiei Creed cu o viteză nefirească. Așa se face că cimitirul din pădure, în care generații întregi de copii și-au înmormântat animalele de companie, este plin. Louis primește avertismente reale, dar și din adâncurile propriilor coșmaruri, că nu trebuie sub nicio formă să se aventureze dincolo de cimitir, unde se întinde un alt tărâm plin de promisiuni seducătoare și tentații imposibile. Un loc ce ascunde un adevăr mai terifiant și mai hidos decât moartea însăși.

„Cea mai înfricoșătoare poveste scrisă vreodată de Stephen King!“ Publishers Weekly

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *