Semnal editorial 40 + Fragment în avanpremieră: Richard Morgan – Portalul îngerilor

 

CAPITOLUL 2

„Până la urmă m­-au ținut acolo mai puțin de o săptămână.

N­-am pierdut prea mult. Sub mine, norii își făceau de cap peste emisfera de nord a planetei Sanction IV, turnând tone de apă peste bărbații și femeile care se omorau de zor. Constructul m­-a vizitat în fiecare zi și m­-a pus la curent cu detaliile mai interesante. Aliații din afară ai lui Kemp încercaseră fără succes să spargă blocada Protectoratului, pierzând două transportoare interplanetare. O salvă de bombe magnetice mai inteligente decât media, venită dintr­-o direcție nespecificată, făcuse fărâme o navă de război a Protectoratului. Trupele guvernamentale de la tropice rămâneau pe poziție, în timp ce, în nord-­est, Wedge și alte unități de mercenari se retrăgeau din fața gărzii prezidențiale de elită a lui Kemp. Evenfall continua să fumege.

Cum spuneam, n­-am pierdut prea mult.

Când m­-am trezit în camera de reîntrupare, aveam, din cap până în picioare, o senzație de beatitudine, în mare parte indusă chimic. Spitalele militare pompează în trupurile aflate în convalescență o grămadă de substanțe relaxante, chiar înainte de a fi descărcate. Este echivalentul unei petreceri de bun venit acasă și te face să crezi că ai putea câștiga blestematul ăsta de război de unul singur dacă superiorii te­-ar lăsa să te bați cu băieții răi. Un efect util, evident. În plus, în timp ce înotam prin coctailul patriotic, savuram și plăcerea simplă de a fi intact, cu toate membrele și organele în perfectă stare de funcționare.

Asta până să vorbesc cu doctorița.

— Te­-am scos mai devreme, îmi spuse ea, parcă ceva mai puțin furioasă decât în hangar. Ordin de la comandamentul Wedge. Se pare că nu mai poți aștepta să ți se vindece rănile de tot.

— Dar mă simt bine.

— Bineînțeles. Ești îndopat cu endorfină. După ce dispare efectul, ai să vezi că umărul stâng funcționează doar la două treimi din capacitate. Şi nici plămânii nu și­-au revenit. Se resimt după Guerlain 20.

Am clipit de câteva ori.

— Nu știam că au folosit și gaze.

— Mda. Nimeni nu recunoaște. Un triumf al ofensivei mascate, așa-­l consideră, zise ea, strâmbându­-se doar pe jumătate, obosită fiind. Am scos tot ce era mai rău, ți­-am pus implanturi bio, de regenerare, în porțiunile cele mai afectate și am neutralizat infecțiile secundare. După câteva luni de repaus, probabil că te­-ai recupera total. Așa însă…, se opri, înălțând din umeri. Încearcă să nu fumezi. Fă exerciții ușoare. Ce mama mă­-sii!

Am încercat exerciții ușoare. M­-am plimbat pe platforma axială a spitalului. Am tras aer în plămânii arși. Mi­-am flexat umărul. Platforma era înțesată de șiruri de câte cinci răniți, bărbați și femei, care făceau același lucru. Pe unii îi cunoșteam.

— Domnule locotenent!

Tony Loemanako, cu fața aproape o mască de carne vie, cu pete verzi care marcau implanturile bio de regenerare rapidă rânjea, dezvelind parcă prea mulți dinți pe partea stângă.

— Ați scăpat cu viață, domnule locotenent! Bravo!

Se întoarse spre ceilalți.

— Hei, Eddie. Kwok. Domnul locotenent a scăpat cu viață!

Kwok Yuen Yee, cu găvanele ochilor pline de țesut gelatinos, portocaliu, strălucitor, în faza de incubație. O microcameră externă fixată în craniu îi video-­scana creierul. Mâinile i se regenerau pe un schelet din fibră neagră, de carbon. Noul țesut părea rece și umed.

— Domnule locotenent. Cu toții am crezut că…

— Domnul locotenent Kovacs!

Eddie Munharto, proptit într­-un costum de mobilitate, în timp ce implanturile bio îi regenerau brațul drept și ambele picioare din resturile rămase.

— Mă bucur să vă revăd, domnule locotenent! După cum vedeți, toți suntem recuperabili. Fiți fără grijă, peste doar câteva luni plutonul 391 va fi din nou pregătit să le dea la oase kempiștilor.

De regulă, corpurile de luptă ale trupelor Wedge sunt furnizate de Biosistemele Humalo. Biotehnologia Humalo de ultimă oră include și câteva promoții excepționale, cum ar fi, în primul rând, un sistem de blocare pe bază de serotonină, care stimulează violența fără limite, și, cu cantități infime de genă lupească menită să dezvolte viteza și bestialitatea, alături de tendința de a pune loialitatea față de grup mai presus de orice, la fel de dureroasă ca lacrimile care stau să țâșnească. Privind în jur, la supraviețuitorii mutilați ai plutonului, am simțit un nod în gât.

— I­-am burdușit, nu glumă! spuse Munharto, ridicând, ca pe o aripă, singurul braț care-­i mai rămăsese. Am văzut reportajul de ieri.

Microcamera lui Kwok pivotă, scoțând mici sunete hidraulice.

— Luați comanda noului 391, domnule locotenent?

— Nu…

— Hei, Naki. Unde ești? Uite-­l pe domnul locotenent, aici!

După asta m­-am ținut departe de platforma axială.”

 

Ecoul primei împușcături, ca o primă gură de whisky, care arde…

Un nou corp. O nouă aventură. La treizeci de ani după evenimentele din Carbon modificat, Takeshi Kovacs este angajat în calitate de consilier militar pentru a pune capăt revoluției care face ravagii pe planeta Sanction IV. Însă în planul inițial intervine un misterios și prețios artefact marțian care poate reprezenta sfârșitul umanității sau începutul unei noi ere.

Colonizarea planetară este, invariabil, un proces distructiv, iar tehnologia avansată n-a făcut decât să salubrizeze procesul pentru ca oamenilor să li se garanteze poziția primordială în ecosistemul pe care-l distrug. 

A doua carte din seria Takeshi Kovacs
  • Traducere din limba engleză de Petru Iamandi
  • hardcover, 560 p, 140 x 210 mm
  • ISBN 978­606­9000­12­0
  • Autor: Richard Morgan
  • Colecţie: În afara colecțiilor
  • Domenii: Science-fiction

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *