Surprizele bufniţei Nemi în 2017

nemi-2017

2017 începe la Editura Nemi atât cu serii noi, cât și cu continuări ale proiectelor deja începute. Astfel, mult îndrăgita serie cu animale a lui Jill Tomlinson va fi completată cu ultimele trei titluri: Pisicuța care voia să se întoarcă acasă, Vidra care voia să știe și Găina care nu voia să renunțe. Bufnița, Pinguinul și Gorila deja și-au făcut prieteni printre cei mici și suntem convinși că și următoarele trei cărți îi vor fascina și amuza în continuare.

tomlinson-2

Că tot suntem la capitolul animale, la începutul anului își va face debutul la Nemi un alt personaj simpatic, Motanul Pete. În ton cu ultimele tendințe ale modei, cu teniși și ochelari ultimul răcnet, Pete e motanul șic, simpatic foc și amuzant. Primul volum al seriei: Ador tenișii albi.

În 2017 începem un proiect care ne e foarte drag și anume seria de autor Michael Morpurgo, unul dintre cei mai populari autori britanici contemporani pentru copii, un adevărat maestru al povestirii. Morpurgo a scris mai mult de 100 de cărți pentru copii și a primit numeroase premii pentru cărțile sale. Primul roman din serie va fi un roman istoric, Outlaw. The True Story of Robin Hood (Proscrisul. Povestea adevărată a lui Robin Hood) ce-l are ca protagonist pe unul dintre cei mai aventuroși și fascinați eroi englezi, Robin Hood.

romane

Tot un erou, dar puțin mai neobișnuit, ne propune și Cresida Cowell în Cum să-ți dresezi dragonul, primul volum de memorii al lui Sughiţ Straşnicul Stavrid al III-Lea, Nădejdea şi Moştenitorul Tribului Huliganilor Păroşi din Insula Tontului. Cartea este „o lectură obligatorie pentru orice Erou care întâmpină dificultăţi în a fi pe atât de eroic pe cât şi-ar dori să fie” și a fost ecranizată în 2010.

Un alt autor nou ce va veni la Nemi este tânărul și promițătorul Chris Colfer. În primele luni ale anului vor apărea două cărți semnate de acesta: o carte ilustrată, Curvy Tree, care oferă o foarte frumoasă și emoționantă lecție despre toleranță și deschidere, și primul volum al seriei Tărâmul Poveștilor (Land of Stories), un roman de aventură și fantasy care le va prilejui micilor cititori o incursiune în lumea fascinantă a basmelor populare.

ilustrate

Simpaticul iepuraș Matei nu putea să lipsească din peisaj, mai ales că acum ne va vorbi despre cât de mult o iubește pe mama sa. Matei își iubește mămica va apărea în februarie, la timp pentru a fi cadoul potrivit pentru Ziua Mamei, iar proiectul „Basmul din buzunar” va continua cu 3 titluri noi: Rumpelstiszchen (ilustrat de Alexia Udriște), Motanul încălțat (ilustrat de Adriana Opriță-Gheorghe) și Scufița Roșie.

Continuaţi să ne urmăriţi pe Facebook şi pe site, căci bufniţa Nemi a mai pregătit multe surprize în 2017!

Laura Câlţea – redactor-şef al editurii Nemi

Posted by Liviu

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *