Sâmbătă, 19 noiembrie, standul editurii Arthur

ora 12:00 – Lansarea revistei Ordinul povestitorilor nr. 4

Număr aniversar dedicat centenarului Roald Dahl, cu tema Uriașul meu personal.

Invitați: Adina Popescu (coordonatoarea revistei), Ioana Nicolaie

Povestitori: Dragoș Prundeanu, Florin Paraschiv, Gabriel Cărtărescu, Tiberiu Gabriel Podăreanu, Daria Merce, copii din clasa a VI-a, C.N. „Mihai Eminescu” din Buzău, Amelia Cimpoeșu, Fabian Ionuț Marin, Maria Rotaru, Elisa Merca, Rami Mihai Cristescu, Andreea Sîrbu, Maria-Alexandra Stoica, Ionuț Marițescu, Nicolae-Teodor Aursulesei, Sara Matiș, Petra Busurcă, Theodor Aron, Mara-Ioana Macovei, Alexandra Cherciu

Ilustratori: Andreea Mustea, Daniel Frunză, Ilinca Chifane, Petru Miu, Ilinca Rotaru, Andreea Tudor, Iarina Slobozeanu, Diana-Claudia Morariu, Petra Bucurca, Manuel Zorlescu.

Ora 12:30 – Lansare „Cartea cu Apolodor” de Gellu Naum

Arthur te invită în cea mai frumoasă călătorie pusă la cale vreodată pentru copii și te provoacă să faci înconjurul lumii cu o carte, fără să te ridici din fotoliu.

Cartea cu Apolodor este un text unic în cultura română, valoros atât după criteriile poeziei mari, cât şi după rigorile specifice literaturii celor mici. Un poem de o mare inventivitate, cu niveluri şi chei de lectură diferite, o carte de aventuri, dar şi o carte despre literatură, cu un narator când ingenuu, când pus pe şotii, cu un personaj ba curajos, ba nu prea, cu un mesaj satirico-politic, dar şi cu unul profund uman, vorbind atât pe înţelesul copiilor, cât şi, prin frumoase subînţelesuri, cu cititorul adult, devenit colaborator al poetului.

Participă: Roxana Jeler, Ioana Pârvulescu, Florin Bican, Dan Ungureanu (ilustratorul volumului).

Cartea cu Apolodor

ora 13:00 – Lansare „8 povestiri de pe Calea Moșilor” de Adina Popescu

Adina stă pe Calea Moșilor și are tot ce își poate dori: are prieteni (din bloc și de la școală), păpuși, rotile și câte și mai câte. Are și un ghiozdan portocaliu, cu Scufița Roşie, care o face să simtă că poartă tot timpul o căsuță în spate, ca un melc. Din când în când ascultă discuri cu povești. Într-o zi scrie o poezie și devine o poetă celebră în toată școala. Într-o noapte urcă pe bloc și vede eclipsa de Lună. Iar la un moment dat îi convinge pe colegi să exploreze școala, în căutare de locuri secrete și misterioase. Calea Moșilor este toată lumea Adinei, pentru că aici se întâmplă totul, și numele ei adevărat este Calea Copilăriei.

Am scris aceste opt povestiri mai întâi pentru mine, ca să fiu din nou copil, dar le-am scris și pentru cei care își doresc să descopere o maşină a timpului care să-i poarte în anii 1980. Mi-aș dori ca această întoarcere în timp să îi ajute pe toți copiii să se simtă bine cu copilăria lor și să nu o piardă niciodată.

Adina Popescu

Participă: Adina Popescu, Ioana Nicolaie, Bilyana Velikova, Florin Bican.

8 povestiri de pe Calea Moșilor

Noutățile Editurii Arthur:

Cartea lui Julian

Cartea lui Julian vine în completarea poveștii din Minunea, roman pentru copii aflat pe locul I în lista de bestselleruri New York Times și câștigător al premiilor Mark Twain și Junior Young Reader’s Choice.

Julian, Jack și Charlotte sunt chemați de domnul director Tushman să-i prezinte locul viitorului lor coleg. Numai că nou-venitul nu este un copil obișnuit: August Pullman este un băiat cu serioase probleme cranio-faciale, care a trecut prin multe intervenții chirugicale.

Venirea lui tulbură apele la școala Beecher, iar Julian are o atitudine ostilă încă din prima zi. Deși în Minunea povestea era spusă din șase perspective diferite, nu există și versiunea lui Julian. Până acum, când R.J. Palacio îi oferă dreptul la replică și aflăm cum a trăit el întâlnirea cu Auggie, de ce s-a purtat urât și dacă e sau nu posibilă o împăcare între cei doi.

„Deși cartea începe destul de previzibil, povestea lui Julian e plină de suprize care scot în evidență tema principală a cărții – compasiunea. Însă nu doar compasiunea pentru victimă, ci și pentru agresor. Când vor afla motivele pentru care Julian se comportă așa, copiii vor învăța o lecție importantă despre cum este să te pui în pielea altcuiva.” School Library Journal

„Cititorii îl știu pe Julian ca agresor a lui Auggie, băiatul cu probleme cranio-faciale, dar în această carte află că el nu este un personaj alcătuit doar din alb și negru, ci mai degrabă din nuanțe de gri… Palacio este o autoare pe care îți face mereu plăcere să o citești. Cartea lui Julian pare a fi desprinsă din Minunea, ceea ce înseamnă că vine perfect în completarea acesteia.” Booklist

Citește și cartea-fenomen, Minunea.

Mătușica îngrozitoare

Tu ai o mătușică îngrozitoare? Oricât de îngrozitoare ar fi mătușica ta, nu va fi niciodată în aceeași ligă a ororilor cu mătușa Alberta. Mătușa Alberta este cea mai îngrozitoare mătușă care a trăit vreodată. Ai vrea să faci cunoștință cu ea?

Stella se trezește într-o zi de iarnă înfășurată toată în bandaje. Nu știe ce s-a întâmplat și nici unde sunt părinții ei. Dar o are pe mătușa Alberta, care-i povestește, rânjind, tragedia prin care a trecut familia ei și o amenință că dacă nu-i cedează reședința Saxby Hall o să i se întâmple ceva îngrozitor.

Acum Stella, ajutată de Funingine, fantoma care bântuie prin Saxby Hall, trebuie să găsească o cale să scape din ghearele maleficei mătuși și să salveze casa pe care o iubește nespus.

Magnus Chase și zeii din Asgard (#1). Sabia Verii

Dacă trăiești pe străzi, ai niște rude urâcioase și crezi că soarta te-a pus deja în fața celor mai grele încercări, nu-ți pierde speranța: poți afla oricând că ești odrasla unui zeu nordic. De fapt, chiar dacă ai o viață absolut obișnuită, poți afla că tatăl tău își trăiește veșnicia în Asgard și că tu ai șanse bunicele să mănânci la masa războinicilor din Walhalla.

Cam așa a fost și viața lui Magnus Chase după ce a rămas orfan. Adaugă la asta un uriaș al focului și Nouă Lumi prin care te aventurezi însoțit de un pitic, un elf și o walkirie renegată și ai în față una dintre cele mai captivante aventuri semnate de Rick Riordan.

Shrek!

Shrek! este o carte despre un căpcăun pocit care, după ce e izgonit de-acasă, cutreieră prin lume și distruge tot ce-i iese-n cale. În drumul lui presărat cu nenorociri și stricăciuni întâlnește o vrăjitoare, un dragon, un cavaler, dar și cea mai buimăcitor de urâtă prințesă care s-a văzut pe fața pământului.

În 2001 cartea lui William Steig a fost ecranizată și Shrek a cucerit publicul de toate vârstele din întreaga lume.

„Talentul satiric a lui Steig are mână liberă în acestă poveste captivantă și încântătoare.” Publishers Weekly

„Cu siguranță că va încânta orice copil destul de norocos ca s-o citească… Nimeni nu poate să-i reziste unei cărți atât de simpatice și de vesele.” The Washington Post Book World

„O reinterpretare originală și comică a lumii monștrilor.” Kirkus Reviews

Doctorul De Soto

Doctorul De Soto și soția lui alină durerile de dinți ale animalelor mari sau mici. Sunt atât de pricepuți, încât norocoșii pacienți care intră pe mâna lor nu simt nici cea mai mică durere. O singură regulă are Doctorul De Soto: refuză să trateze animale ahtiate după rozătoare mici cu inimă mare – pentru că el însuși este un șoricel. Numai că, într-o bună zi, la ușa lor își face apariția un vulpoi și-i imploră să-l ajute cu un dinte stricat care-l doare de simte că-și pierde mințile.

„Nu-mi pot imagina copilăria fără Steig… Doctorul De Soto este o cărticică foarte amuzantă și e o încântare să o recitești.“ The Dallas Morning News

„E o carte atât de bună, încât îți vine pur și simplu să o citezi de la început până la sfârșit.“ Philadelphia Inquirer

„O poveste nemaipomenită… N-are cum să nu-ți placă.“ Los Angeles Times

Războiul care mi-a salvat viața

Roman laureat cu Newbery Honor 2016

Într-o lume nesigură, pe fundalul luptei pentru supravieţuire din întunecaţii ani ai celui de-Al Doilea Război Mondial, Ada, o fetiţă de nouă ani, are de purtat propria ei bătălie pentru a demonstra că nu e cu nimic diferită de ceilalţi.

Umilită de propria mamă din cauza unui defect fizic, ţinută captivă în apartamentul lor cu o singură cameră, Ada profită de faptul că toţi copiii sunt evacuaţi din Londra şi, împreună cu fratele ei, Jamie, fuge departe de răutatea mamei. Aşa ajung să o cunoască pe Susan Smith, o femeie posacă, dar care îi iubește ca şi cum ar fi copiii ei. Și, în timp ce lumea întreagă se schimbă și toți cei din jur cunosc suferinţa şi despărţirea, Ada descoperă ce înseamnă iubirea şi respectul.

Ca peștele în copac

Ally e în clasa a șasea și a învățat, în cele șapte școli prin care a trecut, că cel mai important e să tacă și să treacă neobservată. Îi place să deseneze și să rezolve probleme de matematică – din cele cu puține cuvinte, pentru că literele se mișcă întruna.

Ar vrea să spună adevărul și să ceară ajutor, dar îi e teamă că toată lumea o consideră deja o pacoste. Însă domnul Daniels, noul ei profesor, reușește să-i vadă potențialul și o ajută să nu se mai teamă de litere sau de citit. Datorită lui și bunilor ei prieteni, ajunge să nu se mai simtă ca un pește în copac și acceptă faptul că a fi diferit nu e deloc ceva rău.

Dragă domnule Henshaw

Carte câștigătoare a Medaliei Newberry, inclusă de National Education Association în topul celor mai bune 100 de cărți pentru copii din toate timpurile

Lui Leigh Boots îi place atât de mult cartea Cum să distrezi un câine, încât se hotărăște să îi trimită o scrisoare autorului ei. Când domnul Henshaw îi răspunde, Leigh continuă să îi scrie, iar cei doi devin adevărați prieteni prin corespondență.

Băiatul îi povestește domnului Henshaw cum s-au despărțit părinții lui, cum nu are niciun prieten în orașul în care s-a mutat și cum își dorește ca într-o zi să devină și el un scriitor cunoscut. Iar cu timpul, această prietenie epistolară îl învață de Leigh să accepte lucrurile pe care nu le poate schimba și, cel mai important, îl învață să ierte.

Talentata Clementina

La școală, clasa a III-a va organiza un mare spectacol de talente. În timp ce colegii sar în sus de bucurie că vor urca pe scenă, Clementina intră în panică: nu are niciun talent, își spune ea. Ce număr să pregătească pentru eveniment?

Așa începe cursa găsirii talentului perfect: să danseze step, să facă jonglerii cu o pisică și cu cești de cafea (pline!), să cânte o piesă de Elvis în timp ce fratele ei imită un câine? Nimic nu pare să i se potrivească.

Însă fetița cu bucle roșii nu se dă ușor bătută și își descoperă talente speciale pentru care nici măcar nu-i trebuie scenă.

Citește și prima carte din serie: Eroina Clementina.

Copila-Stea

Copila-Stea Calaway poartă rochii lungi și chimonouri, cântă la ukulele, e veselă și îi place să danseze. Mai toți colegii cred că e venită de pe o altă planetă sau că părinții ei sunt acrobați la circ. În primele săptămâni, întreg liceul e fascinat de nonconformismul ei.

Dar oamenii sunt schimbători și capricioși, iar cei ce ies din rândul lumii nu sunt văzuți mereu cu ochi buni. În scurt timp Copilei-Stea i se cere să fie „normală“ – iar asta o poate distruge, pentru că înseamnă renunțarea la tot ce o face să fie ea însăși.

De același autor: Magee, zis Maniacul 

Crenshaw

Lui Jackson îi plac foarte mult lucrurile adevărate, care pot fi verificate, și visul lui este să devină zoolog. Urăște să fie mințit, iar părinții lui tocmai asta fac: ca să-i protejeze pe el și pe surioara lui, se poartă ca și cum totul ar fi bine și le ascund că s-ar putea să ajungă din nou fără casă.

Doar Crenshaw, prietenul lui imaginar, îl înțelege și îl ascultă. Motanul uriaș care se dă cu skateboardul și căruia îi place să facă baie cu clăbuci îl ajută pe Jackson să înțeleagă că nu e nevoie să poarte singur pe umeri povara familiei și că uneori chiar trebuie să spună tot ce are pe suflet.

De aceeași autoare: Ivan cel fără de seamăn (Medalia Newberry 2013)

Domnul Fox, vulpoi fantastic

Domnul Fox iese în fiecare noapte și fură câte ceva de-ale gurii de la trei fermieri tare nesuferiți. De la Boggis fură găini, de la Bunce, rațe și gâște, iar de la Bean, curcani.

Asta până când, exasperați, aceștia pun la cale un plan ca să-l scoată pe vulpoi din vizuină. Însă fermierii nu știu cât de fantastic este domnul Fox și de câte este în stare ca să își apere familia.

Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată

Cum ar fi să te culci seara bine mersi, iar dimineața să te trezești pur și simplu plat? Efectiv turtit. Ca un bloc de desen. Stanley o pățește și, culmea, se adaptează repede la noua lui condiție. Călătorește într-un plic pus la poștă ca o scrisoare obișnuită, zboară pe post de zmeu și ajunge expus drept tablou la muzeu.

Dar cum ar fi să găsești o lampă veche, iar din ea să iasă nici mai mult, nici mai puțin decât un duh? Și nu oricare, ci unul care îți poate îndeplini orice dorință! Stanley o pățește și pe asta și nu-i ia deloc mult timp până să-i spună duhului, pe nume Prințul Haraz, ce-și dorește el mai mult și mai mult.

Stanley și fratele său, Arthur, trăiesc aventuri care întrec orice imaginație și te țin cu sufletul la gură.

Pădurea fermecată

Credeai că ai citit toate cărţile cu minuni, toate cărţile despre copaci fermecaţi şi păduri misterioase? Stai să vezi ce găsesc cei trei fraţi – Beth, Frannie şi Joe – în pădurea de lângă noua lor casă!

Pregăteşte-te să întâlneşti cele mai neobişnuite personaje pe măsură ce urci tot mai sus pe crengile Copacului Depărtărilor: domnul Barbă-Lungă, doamna Spălăceală, Moş Cratiţă, Lună-Plină și zâna Mătăsuţă. Personaje surprinzătoare, care-şi poartă magia… în buzunare!

Crezi că totul se opreşte aici? Nicidecum: deasupra Copacului Depărtărilor se deschide un drum către noi tărâmuri – cum sunt Tărâmul Luaţi-Poftiţi sau Tărâmul Zilelor de Naştere –, mereu altele şi altele, de la care nu ştii niciodată ce s-aştepţi.

Şi cum crezi că ajung înapoi, jos, cei trei copii? Nicicum altfel decât prin lunecuş-alunecuş, un tobogan construit în trunchiul copacului!

Ia-poftim şi citeşte ca să afli toate peripeţiile ineditelor personaje!

Magia Copacului Depărtărilor

Beth, Frannie şi Joe sunt deja vizitatori obişnuiţi ai Copacului Depărtărilor. Pentru o perioadă vine să locuiască la ei vărul Rick. Mândri nevoie mare, copiii îl duc degrabă în Pădurea Fermecată, să-i arate pe viu minunăţiile pe care i le-au povestit.

Dar Rick nu ştie cum merg lucrurile pe tărâmurile magice din vârful copacului şi intră în tot felul de încurcături. Pe Tărâmul Leacurilor Fermecate ia ba nişte pastile care-l măresc teribil de mult, ba unele care-l fac atât de mic, încât poate sta într-un borcan. Pe Tărâmul Bunătăţilor se înfruptă din tot ce-i iese în cale, inclusiv din clanţa unui locatar furios, care-l închide în casă.

Tărâmul Alandala, Tărâmul Cum-Te-Taie-Capul sau Tărâmul Viselor sunt numai câteva dintre locurile care invită la aventură.

Sylvester și pietricica fermecată

„Sylvester şi pietricica fermecată este o minunăție de carte – proaspătă, plină de cea mai pură bucurie, de inteligență și de măiestrie. O capodoperă.“ Maurice Sendak, autorul cărții Regele tuturor sălbăticiunilor

„O carte magică a lui William Steig, el însuși un magician.“ Eric Carle

„Sylvester şi pietricica fermecată este o carte dezarmant de simplă și extrem de sofisticată în același timp, plină de tandrețe și de farmec. Cred că este cartea mea preferată pentru copii din toate timpurile.“ Ian Falconer, autorul cărții Olivia

„Aveți aici pagini întregi de perfecțiune în stare pură. Veselă, adorabilă, prostuță, profundă – este tot ce-ți poți dori de la o carte ilustrată sau de la orice fel de carte.“ William Joyce

„Iubesc povestea acestui măgăruș adorabil și nu mă satur de ea la nicio vârstă. De fiecare dată când o citesc, sufăr alături de Sylvester și de părinții lui și mă bucur împreună cu ei la final.“ Betsy Lewin

Animale fantastice și unde le poți găsi

Explorează universul din Animale Fantastice și unde le poți găsi în această galerie fascinantă cu ilustrații alb-negru, în care vei întâlni personaje și scene din film, precum și câteva dintre schițele folosite pe parcursul filmărilor.

Urmează-l pe Newt Scamander pe străzile aburinde ale metropolei înfloritoare care pulsează în ritmul jazzului și, departe de ochii Mageamiilor, descoperă o lume paralelă cu a lor, o lume secretă în care magia există!

Cronicile din Narnia

O carte minunată de colorat, cu ilustrațiile originale realizate de Pauline Baynes – cadoul perfect pentru fanii Cronicilor din Narnia și de fapt, pentru oricine, indiferent de vârstă, care iubește să coloreze. Pășește în dulap și intră în lumea magică a Narniei: un tărâm unic al centaurilor, faunilor, și al leului Aslan.

Harry Potter și copilul blestemat

A OPTA POVESTE. NOUĂSPREZECE ANI MAI TÂRZIU.

Bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, Harry Potter şi copilul blestemat este o nouă piesă semnată de Jack Thorne. Este a opta poveste din seria Harry Potter şi prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondială a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End. Acest volum conține scenariul repetiției cu public și ne invită să luăm parte la un nou episod din saga lui Harry Potter, a prietenilor şi familiei lui.

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuşi, iar acum, când lucrează până la epuizare la Ministerul Magiei, are soţie şi trei copii care merg la şcoală, nu e cu mult mai uşor.

În timp ce Harry se războieşte cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă şi el cu greutatea unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o niciodată. Când trecutul şi prezentul se contopesc ameninţător, şi tatăl, şi fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aştepţi.

Posted by Liviu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *