Noutăți Editoriale 7 – Grupul Editorial Art (Ianuarie – Februarie – Martie 2016)

Publicat pe De Liviu Szoke

Trezirea Leviatanului

James S.A. Corey – Trezirea Leviatanului (Expanse I: Leviathan Wakes, 2011)

Ce pericole ar mai putea pândi în spaţiul cosmic după ce umanitatea reuşeşte să colonizeze o mare parte din sistemul solar, iar lupta pentru apă, aer şi hrană trebuie purtată în fiecare zi?

Cu milioane de ani în urmă, fiinţe necunoscute din Univers au lansat asupra Pământului un virus cu o inteligenţă superioară, menit să reconfigureze planeta şi pe locuitorii ei. Dar protomolecula îşi ratează ţinta şi călătorește prin spaţiu aşteptând să fie trezită la viaţă.

Când virusul cade în mâinile unor sociopaţi, sute de mii de oameni îşi pierd viața, iar sistemul solar este ameninţat de izbucnirea războiului civil. În haosul care se stârneşte, două personaje cu principii antagoniste – James Holden, ofiţer pe un transportor de gheaţă, şi detectivul Miller – vor porni împreună într-o cursă pentru salvarea omenirii.

– Publicată în martie 2016
– Traducere de Mihai-Dan Pavelescu
– hardcover, 632 p
– ISBN 978-606-8673-02-8
– Domeniu: Science-fiction

Furia Roșie | Paladin

Pierce Brown – Furia Roșie (Red Rising I: Red Rising, 2014)

În viitor, populaţia lumii e împărţită în clase având funcţii strict și clar definite, iar fiecărei clase îi corespunde câte o culoare. Darrow e un Roşu şi un Sondor al Iadului care lucrează în adâncul minelor de pe Marte pentru a face suprafaţa planetei locuibilă. La fel ca toţi cei din neamul lui, trudeşte din greu pentru a oferi un viitor mai bun generaţiilor următoare. Darrow va descoperi însă destul de repede că umanitatea ajunsese demult să populeze planeta Marte, iar cei ca el sunt ţinuţi drept sclavi de o clasă conducătoare decadentă, cea Aurie. Singurul mod în care se poate face dreptate în această societate abuzivă este ca Darrow să se infiltreze în mijlocul Auriilor, devenind unul dintre ei.

„Ender, Katniss și acum Darrow.” Scott Sigler

„O poveste gata să fie preluată de Hollywood, plină de acțiune și de emoție.” Publishers Weekly

„Bine ritmat, captivant, excelent scris – genul de roman pe care nu poți să-l lași jos. Abia aștept următorul volum.” Terry Brooks

PS: Cartea se va lansa la Final Frontier, sâmbătă, 2 aprilie, de la 16:30, iar despre ea voi vorbi eu.

– Publicată în martie 2016
– Traducere din engleză de Iulia Pomagă
– hardcover, 506 p, 140×210
– ISBN 978-606-8673-25-7
– Bestseller, Recomandată
– Autor: Pierce Brown
– Domeniu: Science-fiction

Elantris

Brandon Sanderson – Elantris (Elantris I: Elantris, 2005)

Elantrisul, orașul solar al oamenilor-zei, își pierde măreția atunci când, pe neașteptate, este lovit de blestemul Reodului, iar semizeii se transformă în cadavre vii.

Povestea ia o întorsătură și mai sumbră atunci când însuși prințul moștenitor al Arelonului, Raoden, cade pradă blestemului și este închis în orașul decăzut.

Între timp, Sarene, prințesa care urma să-i devină soție, sosește în Arelon, unde i se spune că alesul inimii ei este mort. Niciunul dintre ei nu este însă dispus să-și accepte soarta, așa că vor porni separat într-o luptă pentru aflarea adevărului și a naturii Reodului, fiind ajutați de ființe cu puteri supranaturale. Când se vor întâlni, îl va mai recunoaște Sarene pe Raoden? Soarta Elantrisului este în mâinile lor.

– Publicată în martie 2016
– Traducere de Iulia Dromereschi
– hardcover, 744 p
– ISBN 978‐606‐8673‐03‐5
– Autor: Brandon Sanderson
– Domeniu: Fantasy
– Colectie: Fantasy Masters

 

Al cincilea val

Rick Yancey – Al 5lea Val (The 5th Wave I: The 5th Wave, 2013)

O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic.

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.

Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.

„Fascinant şi original, Al Cincilea Val este un roman-tsunami care te prinde şi nu-ţi mai dă drumul. O poveste post-apocaliptică despre o invazie extraterestră, cu o eroină inteligentă şi vulnerabilă în mijlocul acţiunii.“ New York Times

– Publicată în ianuarie 2016
– Traducere din limba engleză de Laura Sandu
– hardcover, 530 p, 140×205
– ISBN 978-606-9363-19-5
– Autor: Rick Yancey
– Domeniu: Science-fiction

Povestea slujitoarei

Margaret Atwood – Povestea Slujitoarei (The Handmaid’s Tale, 1985)

Într-o Americă dintr-un viitor deloc îndepărtat, instaurarea violentă a unui regim teocratic creștin și escaladarea abruptă a abuzurilor acestuia ajung să priveze femeile de toate drepturile și libertățile. Ele sunt împărțite în diverse categorii, având roluri precise și sarcini stricte de îndeplinit. Din cauza natalității scăzute, există o castă a Slujitoarelor cărora le revine rolul de „utere umblătoare”, iar Offred face parte din prima lor generație. Chinuită de o singurătate dureroasă, Offred se străduiește să-și reprime fluxul amintirilor care provin de pe vremea când avea o familie și o viață normală și încearcă să se resemneze pentru a supraviețui în îngrozitoarea lume nouă. Curând însă, descoperă că regulile sunt făcute să fie încălcate, și chiar de către cei care le-au instaurat.

Povestea Slujitoarei este o distopie sumbră și un roman răscolitor, considerat de mulți capodopera scriitoarei canadiene.

„Acest roman vizionar, în care Dumnezeu şi Guvernul şi-au unit forţele iar America e condusă în chip de Teocraţie puritană, poate fi luat drept un volum care-i ţine companie romanului lui Orwell 1984 – drept reversul lui, de fapt. Îţi dă la fel de mulţi fiori descriind variatele experiențe ale unei vieți trăite sub o tiranie; evocă aceeaşi oroare în timp ce inteligenţa lui caustică te face să zâmbeşti.” – E.L. Doctorow

„Atwood aruncă o privire în unele dintre cele mai întunecate, secrete și, în mod ciudat, erotice colțuri ale minților noastre – iar rezultatul este un avertisment răscolitor, fascinant și scris cu măiestrie.” – Toronto Sun

– Publicată în februarie 2016
– Traducere din engleză și note de Diana Marin-Caea
– hardcover, 200 p, 140×205
– ISBN 978-606-710-286-4
– Autor: Margaret Atwood
– Domenii: Ficţiune, Science-fiction
– Colectie: Cărți cult

Făuritoarea de albastru

Lois Lowry – Făuritoarea de Albastru (The Giver Quartet II: Gathering Blue, 2000)

Trecând printr-o serie întreagă de dezastre, civilizaţia a regresat până la un stadiu primitiv. Cei slabi sunt alungaţi din rândul semenilor, căci nu li se găseşte niciun rost în comunitate. În această lume, o copilă cu un beteşug la picior, rămasă de izbelişte după moartea mamei sale, este pe cale să fie alungată din satul în care şi-a trăit toată viaţa. Ceea ce o salvează este talentul cu care e înzestrată. Kira stăpâneşte arta brodatului ca nimeni alta şi astfel ajunge să i se încredinţeze o enormă responsabilitate. Dar Kira întrevede nişte secrete teribile ţinute ascunse de către cei ce deţin puterea. Responsabilitatea ei e chiar mai mare decât ar fi crezut vreodată.

„Lowry revine la o lume metaforică a viitorului, cum crease şi în romanul câştigător al Medaliei Newbery, Darul lui Jonas… Găsim suficient material de reflecţie şi de discuţie, cât şi un strop de magie şi un tulburător indiciu despre celebrul final ambiguu al precedentei cărţi.“ Kirkus Reviews

– Publicată în martie 2016
– Traducere din limba engleză de Andreea Caleman
– hardcover, 208 p, 140×205
– ISBN 978-606-93962-8-5
– Autor: Lois Lowry
– Domenii: Ficţiune, Young Art

Furia Roșie

Pierce Brown – Furia Roșie (Red Rising I: Red Rising, 2014)

În viitor, populaţia lumii e împărţită în clase având funcţii strict și clar definite, iar fiecărei clase îi corespunde câte o culoare. Darrow e un Roşu şi un Sondor al Iadului care lucrează în adâncul minelor de pe Marte pentru a face suprafaţa planetei locuibilă. La fel ca toţi cei din neamul lui, trudeşte din greu pentru a oferi un viitor mai bun generaţiilor următoare. Darrow va descoperi însă destul de repede că umanitatea ajunsese demult să populeze planeta Marte, iar cei ca el sunt ţinuţi drept sclavi de o clasă conducătoare decadentă, cea Aurie. Singurul mod în care se poate face dreptate în această societate abuzivă este ca Darrow să se infiltreze în mijlocul Auriilor, devenind unul dintre ei.

„O poveste despre răzbunare, război şi cucerirea puterii… amintind de Jocurile foamei şi de Urzeala tronurilor.“ Kirkus Reviews

„Pierce Brown a făcut o treabă fantastică, oferindu-ne prin această carte o mostră convingătoare de literatură care va rămâne, cu siguranţă, întipărită în minţile cititorilor.“ The Huffington Post

„Se citeşte dintr-un foc şi e incredibil de fascinantă… o carte pe care atât fanii SF-ului clasic, cât şi cei ai noilor epopei distopice nu trebuie s-o rateze.“ Examiner.com

– Publicată în februarie 2016
– Traducere din limba engleză de Iulia Pomagă
– hardcover, 504 p, 140×205
– ISBN 978-606-93962-3-0
– Bestseller, Recomandată
– Autor: Pierce Brown
– Domenii: Ficţiune, Science-fiction, Young Art

 

Cronicile din Narnia II. Leul, Vrăjitoarea și dulapul

C.S. Lewis – Cronicile din Narnia II: Leul, Vrăjitoarea și Dulapul (The Chronicles of Narnia II: The Lion, the Witch and the Wardrobe, 1950)

Peter, Susan, Edmund şi Lucy se ascund într-un dulap și ajung într-o altă lume, cuprinsă de o iarnă aprigă, fără sfârșit. Minunatul tărâm întrupat din cântul Leului Aslan a căzut pradă Vrăjitoarei Albe, care s-a autoproclamat regină și a făcut din Narnia un loc în care Moș Crăciun nu ajunge niciodată.

Numai Aslan, adevăratul rege, poate să salveze această lume și să aducă înapoi primăvara.

– Publicată în februarie 2016
– Ilustrații de Pauline Baynes
– Traducere de Irina Oprea și Radu Paraschivescu
– hardcover, 168 p, 140×205
– ISBN 978-606-8620-55-8
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: C.S. Lewis
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani

Povestea Ellei

Gail Carson Levine – Povestea Ellei (The Enchanted Collection I: Ella Enchanted, 1997)

Neînfricata Ella este complet neputincioasă în faţa unei… porunci. La naşterea ei, Lucinda, o zână zăpăcită, i-a făcut un dar cât se poate de neobişnuit: darul supunerii. Biata de ea trebuie acum să îndeplinească orice ordin, oricât de caraghios sau de nedrept ar fi. Iar mama şi surorile ei vitrege îi cunosc secretul şi profită de el ca să-i facă viaţa un chin.

În această rescriere a basmului Cenuşăresei, Ella nu stă cu mâinile în sân în aşteptarea unui salvator, ci porneşte chiar ea în căutarea Lucindei, ca să anuleze o dată pentru totdeauna blestemul care o înrobeşte.

Povestea Ellei e o carte fermecată cu zâne, căpcăuni, elfi şi cavaleri şi cu o eroină pe care n-ai cum să nu o îndrăgești.

– Publicată în ianuarie 2016
– Traducere din engleză de Mihaela Ghiță
– hardcover, 248 p
– ISBN 978-606-8620-86-2
– Pentru copii
– Autor: Gail Carson Levine
– Domeniu: Beletristică 12+

Magia Copacului Depărtărilor

Enid Blyton – Magia Copacului Depărtărilor (The Faraway Tree II: The Magic Faraway Tree, 1943)

Beth, Frannie şi Joe sunt deja vizitatori obişnuiţi ai Copacului Depărtărilor. Pentru o perioadă vine să locuiască la ei vărul Rick. Mândri nevoie mare, copiii îl duc degrabă în Pădurea Fermecată, să-i arate pe viu minunăţiile pe care i le-au povestit.

Dar Rick nu ştie cum merg lucrurile pe tărâmurile magice din vârful copacului şi intră în tot felul de încurcături. Pe Tărâmul Leacurilor Fermecate ia ba nişte pastile care-l măresc teribil de mult, ba unele care-l fac atât de mic, încât poate sta într-un borcan. Pe Tărâmul Bunătăţilor se înfruptă din tot ce-i iese în cale, inclusiv din clanţa unui locatar furios, care-l închide în casă.

Tărâmul Alandala, Tărâmul Cum-Te-Taie-Capul sau Tărâmul Viselor sunt numai câteva dintre locurile care invită la aventură.

 – Publicată în ianuarie 2016
– Ilustrații de Jan McCafferty
– Traducere din engleză de Alexandra Columban
– hardcover, 240 p, 165×225
– ISBN 978-606-8620-88-6
– Pentru copii, Ilustrată
– Autor: Enid Mary Blyton
– Ilustrator: Jan McCafferty
– Domeniu: Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Cărţile lui Radu…
O buclă în timp | Cărțile de aur ale copilăriei

Roman științifico-fantastic și fantasy, O buclă în timp este o carte clasică, apreciată de copiii din lumea întreagă pentru aventura pe care o propune în lumea fascinantă a științei.

Ghidaţi de simpaticele şi enigmaticele doamne Cine, Ce şi Care, Meg şi Charles Wallace, doi fraţi aparte, pornesc într-o călătorie fantastică prin spațiu și timp. Ajutaţi de Calvin, prietenul lor, teserează în căutarea tatălui lor, care a dispărut misterios cu mai mulţi ani în urmă.

– Publicată în martie 2016
– Traducere din engleză de Andreea Caleman
– paperback, 232 p, 130×180
– ISBN 978-606-788-011-3
– Pentru copii
– Autor: Madeleine L’Engle
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Cărțile de aur ale copilăriei

Percy Jackson și Olimpienii (#5). Ultimul Olimpian

Un an întreg semizeii s-au pregătit pentru marea confruntare cu titanii, ştiind că lupta va fi încrâncenată. Armata lui Cronos este mai puternică decât a fost vreodată şi cu fiecare recrut care i se alătură devine din ce în ce mai necruţătoare.

În timp ce zeii încearcă să-l înfrângă pe monstrul Tifon, Cronos înaintează către New York, pentru că Olimpul a rămas de izbelişte. Acum totul stă în mâinile lui Percy Jackson şi ale micii lui armate. Ei sunt singurii care îl mai pot opri pe zeul timpului.

Ca o umbră peste toate se întinde marea profeţie rămasă încă nedescifrată.

– Publicată în februarie 2016
– Traducere din engleză și note de Alex Moldovan și Mariana Buruiană
– hardcover, 392 p, 240×205
– ISBN 978-606-8620-84-8
– Bestseller, Recomandată, Pentru copii
– Autor: Rick Riordan
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 7-12 ani
– Colectie: Seria Excalibur

Toate pânzele sus!

Radu Tudoran – Toate Pânzele Sus (1954)

Anton Lupan, un român şcolit la Paris, porneşte în 1881 în căutarea bunului său prieten, Pierre Vaillant, care dispăruse pe mare. La bordul goeletei lui, Speranța, Anton adună oameni unul şi unul: neînfricaţi, omenoşi şi dornici de aventură. Între ei se leagă o prietenie trainică şi împreună cutreieră mări şi oceane, țin piept piraţilor și stihiilor naturii, şi își înfruntă propriii demoni.

Toate pânzele sus! este mai mult decât o carte. Este o navă care te transportă în spațiu și în timp. Te scoate cât ai clipi din peisajul ordonat și previzibil al cotidianului. Îți livrează la domiciliu aventuri, locuri exotice și prieteni de nădejde. Citind, devii membru al fantasticului echipaj de pe Speranța. Dacă ești mic, te vei simți mare și puternic, iar dacă ești deja mare și puternic, te vei simți din nou copil, vrăjit de farmecul acestei cărți picurându-ți în suflet elixirul tinereții fără bătrânețe.“  Florin Bican

– Publicată în februarie 2016
– hardcover, 624 p, 165 x 225
– ISBN 978-606-8620-70-1
– Pentru copii
– Domenii: Beletristică 12+, Beletristică 14+, Beletristică 7-12 ani

Posted by Liviu

8 comentarii la „Noutăți Editoriale 7 – Grupul Editorial Art (Ianuarie – Februarie – Martie 2016)

  1. Buna ziua tuturor Revin cu o noua postare despre felul in care se vand cărțile la editura Paladin. Astăzi am facut o noua încercare sa cumpăr Furia Rosie,care mai nou a aparut cu o noua coperta la noutăți si doamna care răspunde la telefon mi-a spus ca stocul sa epuizat. Va vine sa credeti ca nici nu a aparut si este deja epuizata.Ma chinui de doua luni sa o cumpăr si nu reusesc pt ca nu exista, in schimb a aparut in doua editii, in doua colecții diferite.Daca voi întelegeti ceva va rog sa ma lămuriți si pe mine, pt ca mie mi se pare ca isi cam bat joc de cititori. Pe 16 mar. 2016 12:16, „Blog-ul fanului science fiction” a scris:

    > fansf posted: ” James S.A. Corey – Trezirea Leviatanului (Expanse I: > Leviathan Wakes, 2011) Ce pericole ar mai putea pândi în spaţiul cosmic > după ce umanitatea reuşeşte să colonizeze o mare parte din sistemul solar, > iar lupta pentru apă, aer şi hrană trebuie purtată î” >

    1. @Marian: Salut! Dacă n-o găsești pe Elefant sau nu vrei s-o iei de pe un magazin online, o poți găsi sigur, ambele ediții, la Târgul Final Frontier de pe 2 și 3 aprilie, căci acolo voi vorbi despre ea, sâmbătă, de la 16:15, când editura Paladin va lansa cele trei volume: Furia Roșie, Trezirea Leviatanului și Elantris.
      @Valmon & MJ: s-a respectat întocmai coperta ediției germane, și ei au tăiat acolo cele două inițiale, dar dacă n-au fost plângeri din partea agenților sau a celor doi autori…: http://ecx.images-amazon.com/images/I/519XDX%2B6VeL._SX329_BO1,204,203,200_.jpg. Heyne a publicat seria și a folosit acest nume în continuare: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41XoCTgNKxL._SX329_BO1,204,203,200_.jpg.

      1. Coperta editiei germane, de ce tocmai asta. Lumea intreaga publica c-an original, ei iau editia germana. Eu voiam sa stiu de ce, ca o curiozitate.

      2. Ma gandesc ca in germana S:A: are conotatie nazista, este prescurtarea de la Sturmabteilung – diviziile de asalt. Asa s-ar putea explica acceptul agentului literar.

  2. Eu ma intreb care este ratiunea trunchierii numelui James S.A. Corey in James Corey? Mi se pare o totala lipsa de profesionalism. Or fi crezut ca elimina S.A. de la societate pe actiuni?

    1. wow, dacă asta e coperta finală, chiar e ceva, să nu scrii numele autorului complet. și publicarea aceleiași cărți la 2 edituri (chit că fac parte din același grup), în 2 ediții separate, una încadrată la o categorie literară și a doua la altă categorie literară, e ceva nou pentru mine.

      1. Ei mai au obiceiul sa publice cate doua editii cu coperte diferite, vezi Povestea slujitoarei. Care a mai aparut prin 90 si ceva la Univers sub numele Povestea cameristei, in 2006 la Leda Povestirea cameristei si acuma Povestea slujitoarei. C-am multe editii, banuiesc ca din nevoia de perfectionare a traducerilor. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *