Atelier de scriere SF & Fantasy

10592718_454843171322074_5834579573108433203_n

Dacă v-aţi dorit dintotdeauna să scrieţi, dacă literatura voastră preferată e science fiction sau fantasy, dacă vreţi să „furaţi meseria” de scriitor de la cei care o practică, acum aveţi o şansă să vă împliniţi visul! Revista de Povestiri în colaborare cu Bookblog.ro organizează în perioada 15 octombrie – 26 noiembrie 2014 un atelier de science fiction & fantasy. Dacă totul va merge conform planurilor organizatorilor, am putea avea, în sfîrşit, un echivalent românesc al Clarion-ului american.

De-a lungul celor 12 întîlniri veți învăța cum să aşterneţi pe hîrtie (sau pe pixeli), în cea mai bună formă, ceea ce v-ați propus. De ce scrieți, ce anume și cum scrieți sînt întrebări la care vă veți răspunde singuri, iar „profesorii” vă vor fi aproape, avînd misiunea să vă ghideze prin „pădurea narativă”, în general, și prin genurile science-fiction și fantasy, în special. Fiecare întîlnire va aborda o temă legată de scris (structură, personaje, dialog, genuri etc). E vorba de antrenament serios aici! Și mai e vorba de feedback pe text, vital pentru scriitorii debutanți. Întîlnirile atelierului se vor desfăşura de două ori pe săptămînă, în Bucureşti, începînd cu 15 octombrie, în principiu între orele 19.00 şi 20.30. Participanţii – în număr de minim 10 şi maxim 15 – vor achita o taxă în valoare de 600 de lei, din care un avans de 300 lei în momentul în care pe lista înscrişilor se vor fi strîns minimum 10 scriitori-aspiranţi. Cine vor fi instructorii? Patru dintre cei mai importanţi autori de F&SF de la noi: Michael Haulică, Marian Coman, Oliviu Crâznic şi Florin Pîtea.

Dacă aveţi nevoie de un motiv în plus pentru a vă înscrie, s-ar putea să vă fie pe plac ssă aflaţi că povestirile cele mai valoroase care vor rezulta în urma frecventării acestui atelier îşi vor găsi locul în sumarul unei antologii, care va apărea – pe hîrtie şi în format electronic – la Millennium Books, cel de-al treilea partener în organizarea atelierului.

Cum vă înscrieţi? E simplu: trimiteți la adresa simina [at] revistadepovestiri.ro un e-mail cu subiectul „Atelier SF&F” și motivația participării. Atenţie! Locurile se ocupă în ordinea înscrierii. Pentru lămuriri suplimentare, organizatorii pot fi contactaţi la adresa de mai sus sau la telefon 0732 009 198.

Michael Haulică a condus cîteva reviste (Lumi virtuale, Nautilus, Fiction.ro, Galileo Online), a coordonat cîteva colecții de F&SF (Tritonic, Millennium Books), a colaborat cu rubrici permanente la revistele Observator cultural, Dilemateca, Știință și tehnică. A publicat opt cărți – printre care Madia Mangalena (1999), Așteptînd-o pe Sara (2005), Transfer, (2012) –, a editat trei antologii. Laureat al premiilor Vladimir Colin, Dan Merișca, RomCon, Galileo ș.a. A fost tradus în limbile engleză, maghiară, croată, daneză, bulgară, franceză, cehă, japoneză, portugheză. În prezent coordonează colecțiile F&SF ale editurii Paladin și este redactor-șef al revistei Argos. Este membru al Uniunii Scriitorilor.

Scriitor și jurnalist, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Conveției Europene de Science-Fiction. A publicat volumele  Nopți albe, zile negre, Testamentul de ciocolată șiTeoria flegmei. Apel la mitocănie, iar în prezent este unul dintre scenariștii singurei reviste profesioniste de bandă desenată din România, Harap Alb continuă, unde publică, în foileton, romanul Fluviul șoaptelor.

Oliviu Crâznic este scriitor şi publicist. Romanul său, …Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul (Ed. Vremea, 2010), a fost considerat de critică „Momentul Walpole în literatura română” (Mircea Pricăjan, în revista culturală Familia). În antologia Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului (Millennium Books, 2012), a selectat 12 texte gotice remarcabile, semnate de 12 scriitori români (printre care 2 debutanţi). Laureat al Premiului de Încurajare acordat de Societatea Europeană de Science-Fiction şi al mai multor premii naţionale (Galileo, Visul etc. – la categoria „Roman”), a publicat proză fantastică şi ştiinţifico-fantastică, dar şi teorie şi istorie literară şi chiar poezie, în reviste şi antologii din România şi de peste hotare (Suspans, Galileo Science Fiction&Fantasy, Ziarul Financiar, Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice „Anticipația”, Argos Science Fiction&Fantasy, Cover Of Darkness, Bloodbond, Europa SF, Revista Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy etc.). Deține rubrica de analiză, critică și istorie literară Ghidul cititorului de fantastic în revista culturală EgoPHobia.

Florin Pîtea este lector la Facultatea de Litere a Universităţii Spiru Haret şi în 2011 a primit titlul de doctor în filologie engleză cu o lucrare despre subgenul (post)cyberpunk intitulată Art Wasn’t Quite Crime (Millennium, 2011). Şi-a făcut debutul literar în 1992, în revista Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia, iar până în prezent a publicat două volume de proză scurtă (Necropolis, 2001, respectiv An/Organic, 2004) şi două romane (Gangland, 2006, respectiv Anul terminal, 2012). Lucrările sale sunt prezente în antologii, almanahuri şi periodice, dintre care amintimCele 1001 de scorneli ale Moşului SF şi Dincolo de noapte. A fost distins cu premiile ARSFan (1994, 1995) şi Vladimir Colin (2002-2005, 2005-2007).

Posted by Liviu

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *