AR DELEANU: Mister si Evolutie

„Inventiv, atent la stil, pasionat de povestea bine articulată, cu tâlc, având ştiinţa complicată a dozării misterului, A.R. Deleanu este, fără putinţă de tăgadă, unul dintre cei mai interesanţi tineri scriitori care au apărut în ultimii ani. Toate atributele anterioare sunt dublate la el de o rigoare pe care am întâlnit-o la foarte puţini dintre scriitorii români, iar asta mă face să-mi pariez – deloc orbeşte! – bruma de arginţi pe succesul său. Cu un stil aparte, cu o stilistică proprie, cu subiecte incitante tratate într-un mod surprinzător, dând dovadă de o adaptabilitate a limbajului la diferite situaţii textuale, luându-şi în serios munca de documentare şi inserând rezultatele ei după o bună cumpănire şi cernere, textele lui A.R. Deleanu se detaşează clar de marea masă a literaturii tinere scrise în acest moment în România.
Îmblânzitorul apelor îmi dă dreptate.“ (Mircea Pricăjan)
Cuvinte care izvoresc din inima si care exprima purul adevar, am urmarit si eu cu atentie „izbucnirea” lui A.R. Deleanu si ii dau toata dreptatea lui Mircea.

A. R. Deleanu s-a născut la Braşov în 1985 iar acest nume este pseudonimul lui literar.Este colaborator al revistelor tiuk! şi Suspans. A publicat proză, articole şi poezie în tiuk!SuspansEgophobiaFamiliaDilema Veche etc.Îmblânzitorul apelor are 174 de pagini, este publicat de Casa de Pariuri Literare cu sprijinul AFCN, beneficiază de o postfaţă semnată de Mihail Vakulovski, iar ilustraţia copertei îi aparţine lui Gustave Dore. Preţul e de doar 5,20 lei. Romanul va fi lansat la Braşov joi, 19 iulie, începând cu ora 19:30, la localul Rockstadt, în cadrul CenaKLUbului TIUK! moderat de Mihail Vakulovski.„Cred că tânărul A.R. Deleanu este cea mai mare surpriză din ultima vreme, despre el neştiindu-se aproape nimic în lumea literară până la acest volum. Vă spun doar că A.R. Deleanu vine din zona muzicală şi că Îmblânzitorul apelor este debutul lui literar, un debut care sunt sigur că nu va trece neobservat – nu are cum! Îmblânzitorul apelor este o poveste existenţială în care încap şi iubirea, şi familia, o carte foarte bine scrisă care te pune serios pe gânduri. Pentru A.R. Deleanu, scrisul este ca respiraţia, iar literatura este viaţa. Un debut remarcabil, un text plin de substanţă, un scriitor energic, vivace şi surprinzător de interesant.“ (Mihail Vakulovski)

„E o carte absolut atipică pentru literatura actuală, şi nu numai, din România; asta e un risc, dar poate fi şi un mare atu. Cartea, în ansamblul ei, după lectură, îţi lasă un sentiment de apăsare, ceea ce demonstrează că atinge zone foarte profunde pe care le face să vibreze; asta e mult, asta e enorm. E vină, e spaimă, e pedeapsă, e purificare, e crimă… şi revenirea foamei aceleia încă de la începutul textului, care se acumulează treptat pe parcurs, te face să reflectezi mult.“ (Nora Iuga)
Daca v-am facut curiosi vizitati blogul scriitorului  deleanu.wordpress.com si cititi si cartea. Astept opinii si critici.
posted by voicunike

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *