Mari reduceri la NAUTILUS!

In perioada 23-30 aprilie Nemira ofera 30% reducere la orice carte SF sau Fantasy din vestita si iubita colectie NAUTILUS

Dintre titlurile recomandate de FANSF va prezint trei „virfuri”:

Bun venit în lumea lui George R.R. Martin! Scriitorul care a cucerit milioane de cititori cu saga CÂNTEC DE GHEAŢĂ ŞI FOC vă invită din nou într-un univers plin de urzeli, încleștări și festinuri. Gardner Dozois povestește despre un război care schimbă lumea, David Ball vă provoacă să elucidaţi faptele unui împărat sadic, David Weber născocește o luptă dintr-o Românie condusă de Nicolae Băsescu, iar Steven Saylor se întoarce în Cartagina. Ţineţi-vă bine! Începe aventura!

Ce a reusit Asimov pentru robotica, reuseste Hamilton pentru ingineria genetica, inclusiv o cultura întreaga bazata pe avantajele ei. În privinta scenelor de actiune, a bataliilor spatiale si a tehnologiilor folosite în zborurile interstelare, Hamilton îi depaseste pe toti autorii de SF.

Prin al doilea volum, trilogia ZORII NOPTII a lui Peter F. Hamilton isi cimenteaza statutul de cea mai solicitanta si imposibil de ignorat saga din istoria genului space opera. Nici macar Dune si urmarile sale n-au fost atat de ambitioase. Poate doar universurile Star Trek si Star Wars sa fie mai mari, insa au avut nevoie de cincizeci de ani si de numeri creatori care le-au conferit forma si substanta. Lumea lui Hamilton este viziunea coerenta si focalizata a unui singur autor. Este echivalentul SF pentru Razboi si Pace.

Nu ezitati si folositi acest avantaj pentru a citi unele din cele mai bune carti ale literaturii!

Degeaba se dau de ceasul mortii cei care citesc mainstream, literatura cea mai buna este cea SF&F, recunosc ca nu exista padure fara uscaturi si-n literatura sf&f dar numai daca isi foloseste imaginatia si mintea omul poate visa nestingherit.

posted by voicunike

You might also like

5 Comments

 1. avatar
  Dan says:

  Nicu draga, poate ai niste informatii de la MDP si poti sa ne spui cand estimeaza ca termina de tradus si volumul 3 din seria lui Hamilton….dar ceva mai concret decat anul asta

 2. avatar
  Vasile Suhov says:

  Bine zis ca au fost „ambitioase”. Mie, autor mai expert in batut apa in piua pe enspe mii de pagini…poate doar Vernor Vinge sa il egaleze. Marturisesc ca am citit „Steaua Pandorei” asa cum am citit si „Razboi si pace”, dintr-un sentiment al datoriei. La fel de mult m-au plictisit ambele carti, la fel de mult imi venea sa le abandonez . Sincer, „Razboi si pace” a mers terminat rontaind ciocolata, „Steaua Pandorei” a mers cu alune…”Disfunctia realitatii” a fost abandonata pe la mijlocul volumului 2. Nu mai puteam, uitam personaje, actiune, trebuia sa rasfoiesc cartea tot timpul sa vad ce si cum. Si marele Dan Simmons scrie alambicat, dar e un maestru jedi pe langa un mic padawan. Chiar, au trebuit sa moara Isaac Asimov si Herbert, ca sa le aruncam stilul clar si precis la gunoi? Mie nu imi place ce se scrie azi in SF, asa ca ma intorc tot timpul la clasici (recitesc acum cu mare placere „Odiseile…” lui Arthur Clarke). Si nu imie rusine sa recunosc ca am citit cu mare placere, si eu si familia, „Jocurile Foamei”, am vazut si primul film si am recomandat peste tot cartea ca si carte SF. Parerea mea este ca „Jocurile…” sunt muult mai SF decat tot ce o sa scrie Hamilton intr-o mie de ani, indiferent cati robotei si rase extraterestre o sa inventeze.
  Si oricat ne-am codi, SF-ul e intr-o criza pe plan mondial, criza generata poate de lipsa de autori seriosi care sa se aplece asupra genului, de concurenta generata de vrajitori si vampiri cretinei…cine stie ? Poate si faptul ca omenirea nu mai viseaza (inchiderea programului NASA de navete nu cred ca a facut bine mentalului colectiv).
  Cu multa tristete, o zi buna in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *