Concurs NEMIRA: Vernor Vinge

Unul din cei mai mari autori de science-fiction Vernor Vinge cu multe premii la activ Hugo,Nebula,Locus, Campbell , Prometeu dar si cu multe nominalizari a inventat termenul de singularitate.Prima data publica in anul 1965 o proza scurta Apartness(Ciudatenie) iar ritmul publicarii desi rar il propulseaza printre cei mai buni autori de sf din toate timpurile prin ideile si lumile extrapolate in scrierile lui.

NEMIRA a dat doua lovituri cu doua carti excelente aparute sub pana maestrului Vinge

Foc in adanc a castigat Premiul Hugo in 1993

Foc in Adanc reprezinta demolarea unui vechi cliseu al SF-ului prin care se postula ca sistemele solare mai vechi si mai apropiate – unele dintre ele – de centrul galaxiei ar fi fost primele care au adapostit civilizatii atat de evoluate, incat puteau calatori printre stele. Dimpotriva, explica Vernor Vinge, densitatea materiei din centrul galaxiei actioneaza ca un incetinitor universal – al luminii, al navelor spatiale si chiar al gandului. Din aceasta cauza, inalta tehnologie nu se poate dezvolta decat la marginea galaxiei, periferia devenind adevaratul “centru” de schimburi economice si culturale, locul de trecere – pe scurt, leaganul civilizatiei.Cu acest roman, Vernor Vinge ne daruieste cel mai fabulos space opera al deceniului.

 

Continuarea aventurii incepute cu Foc in adanc.

Castigator al premiilor Hugo, Campbell Memorial, Prometheus si Kurd Lasswitz

„Intoarcerea in universul romanului Foc in adanc… insa cu 30.000 de ani mai devreme. Povestea are aceeasi vastitate epica, in cea mai mareata traditie SF.” David Langford

„Conflict politic, lupta pentru putere, manipulare, societati aflate in razboi, tehnologii naucitoare, calatorii in adancurile cosmosului si o civilizatie de paianjeni… ce v-ati putea dori mai mult? O intriga epopeica de anvergura seriei Dune.” SFRevu

Vinge ofera o multime de incantari pentru cititorii de hard SF, printre care scara galactica si stiinta ezoterica, dar relatiile dintre oameni si paianjeni sunt cele care il confisca pe cititor.Vinge exploreaza natura obsesiei, reluand tema iar si iar in aceasta «fuga» literara.” – Isaac Asimov’s Science Fiction Magazine

Editura Nemira impreuna cu blogul Fansf organizeaza un nou concurs  care are drept premiu cele doua carti ,astfel premiul 1 va fi Adincurile Cerului, iar premiul 2 va fi Foc in Adinc.Cei doi premianti vor fi alesi prin tragere la sorti din cei care vor raspunde corect la urmatoarea intrebare:

Cum se numeste ultimul roman scris de Vernor Vinge si traducatorii celor doua carti de mai sus?

Deadline-ul concursului este vineri ora 24:00.

Va urez succes!

UP DATE: Cistigatorii concursului sunt:

1.Elena Zaharia a cistigat Adincurile Cerului

2.dorinp82 a cistigat Foc in adinc

posted by voicunike

You might also like

35 Comments

 1. avatar
  vali says:

  traducatorul cartii Foc in adanc este Mihai Dan Pavelescu si traducatoarea cartii Adancurile Cerului este Antuza Genescu. The Children of the Sky este ultima lui carte.

 2. avatar
  Elena Zaharia says:

  Imi incerc si eu norocul. Ultimul roman scris de Vernor Vinge este The Children of the Sky (2011). Traducatorul cartii Foc in Adanc(A Fire Upon The Deep) este Mihai Dan Pavelescu, iar traducatoarea cartii Adancurile cerului( A Deepness in the Sky) este Antuza Genescu. Multumesc pentru acest concurs!

 3. avatar
  Jo.hanna says:

  Ultimul roman se numeste Children of the Sky. Traducatorii sunt: Mihai Dan Pavelescu pentru Foc in Adanc si Antuza Genescu pentru Adancurile Cerului.

 4. avatar
  Cristi says:

  Ultimul roman se numeste Children of the Sky iar traducatorii sunt: Mihai Dan Pavelescu pentru Foc in Adanc si Antuza Genescu pentru Adancurile Cerului.

 5. avatar
  Nicu says:

  Ultimul roman – Children of the Sky

  Traducatorii:

  – Adancurile cerului – Antuza Genescu
  – Foc in adanc – Mihai Dan Pavelescu

 6. avatar
  Ion says:

  Ultimul roman este The Children of the Sky din 2011 si care face parte din „Zones of Thought” alaturi de celelalte doua volume descrise de dvs. si traduse de catre : Mihai Dan Pavelescu – A Fire Upon the Deep si Antuza Genescu – A Deepness in the Sky .

  Si speram ca Nemira sa ni-l aduca si pe acesta din urma .

 7. avatar
  BabyRalukutza says:

  1. Ultimul roman – Children of the Sky

  2. Traducatorii sunt:
  – Adancurile cerului – Antuza Genescu
  – Foc in adanc – Mihai Dan Pavelescu

 8. avatar
  Addicted says:

  Ultimul roman se numeste „Children of the Sky”. Traducatorii sunt: Antuza Genescu pentru Adancurile Cerului si Mihai Dan Pavelescu pentru Foc in Adanc.

 9. avatar
  nicusor says:

  Ultima carte publicata de Vernor Vinge este „The Children of the Sky” (2011) si este cel de-al treilea volum al seriei „Zones of Thought”.
  – „Foc in adanc” a fost tradus de Mihai Dan Pavelescu
  – „Adancurile cerului” a(au) fost tradus(e) de Antuza Genescu

 10. avatar
  endymion says:

  cand apare children of the sky?:)
  mai stie cineva ceva de leviathan wakes? cand apare? parca era vorba de sfarsitul lui martie.

 11. avatar
  fansf says:

  Ai si tu oleaca de rabdare 🙂 Cit despre Leviathan Wakes va fi luna viitoare, stii si tu ca apar probleme cind iti este lumea mai draga la „facerea” unei carti.Raule 😀 !

 12. avatar
  Rimio`de`Vassur says:

  1. Children of the Sky
  2. Mihai Dan Pavelescu (Foc in adanc); Antuza Genescu (Adancurile cerului)

 13. avatar
  George says:

  Ultimul roman se numeste Children of the Sky iar traducatorii sunt: Mihai Dan Pavelescu pentru Foc in Adanc si Antuza Genescu pentru Adancurile Cerului.

 14. avatar
  dorinp82 says:

  Ultimul roman al lui Vernor Vinge se cheama „Children of the sky”
  Traducatorii celor doua romane sunt:
  Foc in adanc – Mihai Dan Pavelescu
  Adancurile cerului – Antuza Genescu.

 15. avatar
  hellena says:

  Ultima carte tiparita este „Children of the sky” (2011) si traducatorii sunt Mihai Dan Pavelescu („Foc in adanc”) si Antuza Genescu („Adancurile cerului”).

 16. avatar
  dana71 says:

  Ultimul roman scris este „Children of the Sky” (este ultimul volum al seriei ce cuprinde celelalte 2 carti aparute la Nemira si ce apar in concurs).
  Traducatorul pentru „Foc in adanc” este Mihai Dan Pavelescu, iar pentru „Adancurile cerului” este Antuza Genescu.

 17. avatar
  pompiliu says:

  Ultimul roman aparut este Children of the Sky si traducatorii celor doua volume sunt Mihai Dan Pavelescu si Antuza Genescu.

 18. avatar
  hoyad says:

  Ultima carte tiparita a scriitorului Vernor Vinge, este ultimul volum al seriei „Zones of Thought”, avand titlul „Children of the Sky” (2011).
  Traducatorii romani pentru primele doua volume, sunt Mihai Dan Pavelescu si Antuza Genescu.

  P.S. Observ ca sunt din ce in ce mai putini „doritori” de a castiga carti SF…si este mare pacat, mai ales ca acum se ofera 2 titluri „grele” ale genului.
  („Foc in adanc” am citit-o anul trecut si acum poate am norocul sa citesc si continuarea… :))

 19. avatar
  stalker says:

  1 – Children of the Sky
  2 – Mihai Dan Pavelescu (Foc in adanc) si Antuza Genescu (Adancurile cerului)

 20. avatar
  Glamour says:

  Ultimul roman scris de Vernor Vinge se numeste Children of the Sky. Traducatorii celor doua carti sunt : Mihai Dan Pavelescu (Foc in adanc) si Antuza Genescu (Adancurile cerului).

 21. avatar
  georgeta says:

  Ultima carte tiparita a lui Vernor Vinge, este „Children of the Sky”.
  Traducatorii sunt Mihai Dan Pavelescu pentru „Foc in adanc” si Antuza Genescu pentru „Adancurile cerului”.

 22. avatar
  emilian says:

  „Children of the Sky”
  Mihai Dan Pavelescu – „Foc in adanc”
  Antuza Genescu – „Adancurile cerului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *