SF

Tirg, premii,evenimente si amestecate

Marturisesc cu sinceritate ca dupa o luna in care am tot alergat ba dupa una ba dupa alta am obosit crunt. Vreau doar sa apuc o noapte de somn bun si apoi cu forte proaspete sa o iau de la inceput.

Avem tirg doamnelor si domnilor! Avem iarasi tirg unde veti gasi numai bunaciuni si mult sf&f si cireasa de pe tort multi scriitori si editori importanti din acest domeniu.

Programul si evenimentele le gasiti aici si aici.

Sa vedem cu ce ne mai rasfata HNU la Final Frontier:

O noua editie a volumului INTRE BARIERE, volum semnat de DORU STOICA recent laureat al Premiului VLADIMIR COLIN si premiat al Premiilor FANSF

Între bariere e una dintre cărţile cele mai importante ale primului deceniu al mileniului, nu doar pentru iubitorii de F&SF, ci pentru literatura română în general, aşa că a publica o nouă ediţie a fost hotărîrea firească a editurii din colţu’ hărţii. Iar surprizele nu se opresc aici, in GALILEO 4 apare o noua povestire beton marca Doru Stoica.

 În urmă cu cîteva luni, la Gaudeamus 2011, Millennium a lansat cea mai nouă serie a editurii, Novella, publicînd ediţia secundă a volumului Adrenergic! de Sebastian A. Corn (pe care o puteţi cumpăra aici în forma tipărită şi aici în format electronic). De sîmbătă 17 martie, la Final Frontier II, cititorii români vor avea prilejul să achiziţioneze cel de-al doilea volum al seriei, Un spaţiu periculos de Kelley Eskridge, o nuvelă nominalizată în 2010 la Premiul Nebula, în traducerea Lorenei Lupu.

 Si nu in ultimul rind asteptatul numar patru din revista GALILEO unde sunt publicati autori unul si unul.

Felicitari editurii Millennium Books!

NU RATATI un eveniment si o discutie cu OLIVIU CRAZNIC despre

Gothicul în literatura română şi universală: de la Bram Stoker şi Vasile Voiculescu la Mircea Eliade şi Anne Rice

Sâmbătă, 17 martie, începând cu ora 14:00, în cadrul târgului de carte Final Frontier, va avea loc o discuţie publică pe tema “Gothicul în literatura română şi universală”.

La eveniment vor participa: Ştefan Ghidoveanu, Florin Pîtea, Laura Sorin, Oliviu Crâznic (moderator).

De la poveştile cu lupi ale lui Maupassant şi Voiculescu la vampirii lui Eliade şi King, de la experimentele nebuneşti ale lui Frankenstein la cunoştinţele interzise din Necronomicon, de la istorisirile despre dragoste întunecată şi subjugare ale lui Teophile Gautier (Moarta îndrăgostită) şi Liviu Radu (Trudnică procurare a hranei…) la întâmplările cu fantome, iele, îngeri şi demoni… Scriitori şi totodată buni cunoscători ai literaturii fantastice, invitaţii şi moderatorul vor aduce pe tapet cărţi celebre ca şi capodopere uitate, mai vechi sau mai noi, din cultura română ca şi din cultura universală, prezentând publicului un gen literar valoros, viu, în care cititorii amatori de “orori, pasiuni şi mistere” vor găsi numeroase satisfacţii. Totul încheindu-se cu un anunţ-surpriză care îi va bucura, fără îndoială, atât pe fanii lui Bram Stoker sau H.P. Lovecraft, cât şi pe cei ai lui Stephen King sau Anne Rice.

http://finalfrontier.ro/2012/03/09/gothicul-in-literatura-romana-%c8%99i-universala/

Dar cel mai important sa nu care cumva sa absentati de la Premiile Galileo 2012!

Duminica 18 martie 13.30-14.00 PREMIILE GALILEO 2012.

Nu ratati intilnirile cu scriitori debutanti ,consacrati sau in devenire, inarmati-va cu apa si mincare pentru doua zile pline de sf&f, veti avea multe de vazut si ascultat si bineinteles sa cumparati multe, multe carti bune!

Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung la Premiul Vladimir Colin sa ma intilnesc cu multi prieteni dar si sa particip la festivitatea celui mai important premiu de la noi in sf&f, conjunctura a facut ca sa lipsesc de la eveniment pentru a ajuta un prieten drag si sa petrec un weekend plin de aventuri si patanii unele hazlii altele mai putin.

In alta ordine de idei sunt fericit ca am gasit multa intelegere la editura Leda, Millennium Books, Nemira si libraria Elefant care astfel au devenit sponsorii Premiilor FANSF.

Multumiri din inima si din suflet.

Multumiri speciale celor doi oameni minunati Mike si Ona care ne-au ajutat enorm de mult la „nasterea” premiilor.

Asa cum v-am obisnuit pina acum in fiecare simbata veti gasi cite un interviu cu un scriitor sf de la noi iar  maine am o surpriza pentru voi.

Ne vedem la tirg maine si poimaine.Va astept!

posted by voicunike

 

 

 

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *