Recenzii serioase #01

– Liz Williams • Detective Inspector Chen #01 – Snake Agent – o excelenta variatie la Hellblazer, de data asta cu un erou asiatic – s-a mentionat Chow Yun Fat, dar eu il vad ca fiind mai degraba Tony Leung – mai aproape de personajul sau din Lat sau san taam decat cel din Mou gaan dou. Revenind – un univers interesant cu destule aspecte originale, o poveste grozava cu niste twisturi foarte bine puse la punct si o colectie de personaje care chiar-ti raman in memorie. Mai adaugam si coperta superba de la Night Shade Books si-avem o bunatate care nu trebuie scoasa din biblioteca.

– Ken Scholes • Psalms of Isaak #01 – Lamentation – o serie ‘light’ care totusi impresioneaza printr-o incantatoare sinteza de sci-fi si epic fantasy. Personajele sunt atat de putine ca le poti numara pe degetele de la o mana, firul actiunii e extrem de simplu, sistemul de magie si worldbuilding-ul sunt lasate pe backburner, dar ca in ciuda faptului ca este opusul lui ASOIAF ea functioneaza foarte bine – distreaza, chiar daca nu provoaca.

– Jim Butcher  Dresden Files #01 – Storm Front, #02 – Fool Moon  – un inceput decent pentru o serie, ceva mai dezamagitor decat ma asteptam dupa ce-am vazut initial ecranizarile. Foarte lejera seria, nici pe pe departe pe masura inspiratiilor sale – Raymond Chandler si Joss Whedon. Personaje placute, dar nu indeajuns de bine dezvoltate, un fir al actiunii foarte simplu, putine twisturi, niciun moment epic, desi s-a incercat. Doar ok, ca si a doua carte, asa ca am abandonat a treia carte si nu cred c-o sa incerc si restul. Prea putina substanta pentru gustul meu.

– Justin Cronin • The Twelve #01 – The Passage – delicios. Fictiune apocaliptica facuta cum trebuie – un sfarsit credibil, personaje bune, twisturi interesante, plotting excelent, pesimism cat cuprinde. Din pacate, cartea incepe abia dupa prima treime – undeva pe la pagina 250, atunci are loc schisma, iar pana atunci e doar expozitiune banala care m-a scos din sarite pentru ca nu parea sa aiba, si mai tarziu am realizat ca ea chiar nu avea, legatura sau influenta cu restul romanului. Credeam ca mor cu cartea in brate, o caramida hardcover >1kg, care ma plictiseste la lacrimi. De vreo patru ori am tot renuntat la ea si mai citeam recenzii pozitive intre timp, incercand sa inteleg ce le place lor. Ei bine, lor le place aventura post-apocaliptica care incepe dupa primele 300pg. Cartea e, de fapt, grozava, desi un amalgam din cele mai bune elemente ale genului (gandeste-te The Stand cu Reapers din Blade), daca incepi lectura de la pagina 260, de la inceput citind doar capitolul 2 (cel cu mailurile, +-6pg). Acum mai ramane doar sa se publice si restul trilogiei, desi cine stie cat o sa dureze si asta. Voi astepta insa in liniste. *** */2

– J. L. Bourne  Day By Day #01 Armageddon & #02 Beyond Exile – o saga neterminata, o cronica a apocalipsei zombie. Realista, interesanta, provocatoare, teribil de deprimanta. Undeva la jumatatea distantei dintre Dawn of the Dead (1978) si 28 Days Later ca nivel al calitatii, aproape Oz ca atmosfera, aproape Supernatural ca si Deus-Ex-Machina. Excelenta.

– Richard Kadrey • Sandman Slim #01 Sandman Slim & #02 Kill The Dead – ca si Butcher Bird, prima mea lectura Kadrey, saga lui Slim este urban-noir-fantasy turned up to 11 – un anti-erou aproape imposibil de placut, personaje secundare remarcabil de demente, o poveste excesiv de over-the-top presarata cu un umor atat de negru incat sarcasmul imbatabil pare o scapare placuta, iar goana dupa razbunare si apocalipsa iminenta sunt simple popasuri in acest turneu global al autodistrugerii. O placere de lecturat.

You might also like

Comments

  1. avatar
    Jen says:

    Un amic de-al meu e maaaare fan Jim Butcher, asa ca m-a convins sa citesc si eu Dresden Files. M-am chinuit sa termin primele 2 volume si chiar nu pot sa inteleg ce i-a placut la ele. Nu-s prea amuzante, actiunea nu m-a prins deloc… bine ca n-am dat banii pe ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: