Aparitie noua si ce va sa vie!

Dupa 8 ani de asteptare iata ca Humanitas reuseste sa ne aduca volumul doi din trilogia MATERIILE INTUNECATE – PUMNALUL DIAFAN de Philip Pullman.

Pullman s-a născut în Norwich ,Norfolk ,Marea Britanie , fiul pilotului Alfred Outram și al lui Audrey Evelyn Merrifield. Familia călătorea foarte mult din cauza locului de muncă al tatălui său, ajungând inclusiv în Zimbabwe , unde a făcut și o parte din școală. Tatăl său a fost ucis într-un accident de avion în 1953 când Philip avea 7 ani. Mama sa s-a recăsătorit. Odată cu mutarea lor în Australia, Pullman a descoperit benzile desenate , inclusiv Superman si Batman, un domeniu care încă îl mai atrage. Din 1957 a făcut școala Ysgol Ardudwy în Harlech, Gwynedd  și a petrecut timp în Norfolk  cu bunicul său. În această perioadă, a descoperit cartea Paradis Pierdut a lui John Milton , care urma să aibă o influență majoră în Materiile Întunecate.Din 1963, Pullman a urmat cursurile Colegiului Exeter, din Oxford. În 1970, s-a căsătorit cu Judith Speller în 1970 și a început să predea și să scrie piese școlare.A predat part-time la Westminster College, Oxford  între 1988 și 1996, continuând să scrie. A început să lucreze la Materiile Întunecate în 1993. Primul volum a fost publicat în 1996 și a câștigat premiul Carnegie , unul dintre premiile cele mai prestigioase din domeniul literaturii pentru copii și premiul Guardian Children’s Fiction.Philip Pullman a devenit scriitor în 1996.

Lyra – curajoasă, cercetând neobosită misteriosul fenomen al Prafului – şi Will – noul ei prieten, fugar pe urmele tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată – se întâlnesc pe tărâmul straniu şi exotic numit Cittàgazze, „ţinutul coţofenelor”. Un tărâm unde oamenii mari s-au făcut nevăzuţi, înghiţiţi de teribilele, înfricoşătoarele Spectre, iar copiii par toţi sălbatici. Din momentul în care aletiometrul îi dă Lyrei comanda „Găseşte-l pe tatăl lui Will!”, căutările îi poartă pe cei doi prieteni în miezul unei lupte crâncene: muritori, vrăjitoare, fiare şi duhuri de peste tot se unesc împotriva forţei nevăzute care stăpâneşte Spectrele. O singură armă, străveche şi fermecată, în stare să taie ferestre între lumi, o poate învinge: mult râvnitul Pumnal Diafan.

Am fost tare impresionat de primul volum BUSOLA DE AUR, amestec de steampunk si fantasy , e o carte care se citeste usor dar care te si impresioneaza, pe o scara de la unu la zece cartea primeste nota 7,5.

Lyra Belacqua si daimonul sau – Pantalaimon – pornesc intr-o calatorie fantastica spre taramul magic al Nordului, tinut ocrotit de luminile fermecatoarei Aurore Boreale, unde ursi cu armura stapanesc gheturile, clanuri de vrajitoare strabat cerul intunecat si o echipa de savanti face experimente atat de infricosatoare, incat nu pot fi dezvaluite decat in soapta. Taina pe care o descopera Lyra poate schimba soarta lumii.

„Este una dintre cartile pe care nu te induri sa le lasi din mana… Incredibil de captivanta si convingatoare.” (Linsey Fraser, The Scotsman)

„Nu stiu daca vreodata li s-a mai oferit cititorilor un sipet atat de plin de minuni.” (Christina Hardyment, The Independent)

Interesant va fi cind se va publica ultimul volum al trilogiei.

La editura LEDA va aparea o carte caruia CITITOR SF i-a facut o recenzie acum ceva timp, dar care mi-a ramas in memorie ca o carte care trebuie neaparat citita

Scott Westerfeld, unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani de SF/Fantasy pentru tineri şi adulţi, s-a născut în 1963 în Texas, SUA. Este căsătorit din anul 2001 cu scriitoarea australiană Justine Larbalestier.
Romanele (PolymorphFine PreyEvolution’s DarlingSo Yesterday) şi seriile de romane (The Risen EmpireMidnightersPeepsLeviathan, precum şi cea de faţă, Urâţii) scrise de Westerfeld s-au bucurat de un mare succes, aflându-se pe lista de bestselleruri New York Times şi primind mai multe premii.
Cartea întâi din seria Urâţii a fost inclusă de către American Library Association pe lista celor mai bune cărţi pentru tineri, în anul 2006. De asemenea, în anul 2008, în Franţa, a primit Grand Prix de l’Imaginaire pentru cel mai bun roman străin adresat tinerilor.

Tally e pe cale să împlinească şaisprezece ani şi… de-abia aşteaptă! Nu ca să-şi ia permisul de conducere, ci ca să devină frumoasă. În lumea ei, cea de-a şaisprezecea aniversare aduce cu ea o operaţie care te transformă dintr-o persoană considerată ca fiind de o urâţenie respingătoare într-una uimitor de frumoasă.Dar noua ei prietenă, Shay, nu vrea să fie frumoasă. Mai degrabă ar risca să trăiască în afara acestei lumi. Când Shay evadează, Tally află care este de fapt adevărul în ceea ce-i priveşte pe frumoşi. Autorităţile o pun pe Tally în situaţia de a alege între două variante la fel de rele: fie o va găsi pe prietena ei şi o va spiona, fie nu va mai fi niciodată frumoasă.

Ca urmare a alegerii pe care o va face Tally, lumea ei se va transforma pentru totdeauna.

La editura VOYAGER PREMIUM BOOKS in curind:

LEVIATAN WAKES- TREZIREA LEVIATANULUI

Leviathan Wakes (Expanse, #1)

Jim Holden este secundul unei nave extractoare de gheata care face curse între inelele lui Saturn si statiile miniere din Centura. Când împreuna cu echipajul sau întâlneste nava Scopuli aflata în deriva, Holden se pomeneste în posesia unui secret pe care nu si-l dorise niciodata.Un secret pentru care cineva este gata sa ucida… si care începe sa ucida la o scara inimaginabila. Razboiul este pe punctul de a izbucni în sistemul solar, daca el nu va putea afla cine si de ce a abandonat nava.

La editura Nemira va aparea cit mai curind Dansul Dragonilor in varianta paperback

 Dansul dragonilor este o lectura captivanta, uneori frustranta, dar cel mai desea incintatoare, asa cum e literatura fantasy de cea mai buna calitate. dupa ce ai devorat romanul, te intrebi din nou: Pe cind urmatorul volum?

La editura Litera va aparea in curind o alta carte cu dragoni

imblanzitorul-dragonilorDomnita Quenelda a avut dintotdeauna o legătură magică cu dragonii, iar visul ei este acela de a zbura pe un dragon de luptă, alături de tatăl său, comandantul Gărzii Dragonilor, în războiul cumplit pe care locuitorii din Împărăţiile Celor Şapte Mări îl poartă de sute de ani cu goblinii.Dorința cea mai mare a micuțului Rădăcină este să se țină cât mai departe de dragonii înspăimântători, cu limbile lor de foc, iar când este numit scutier al tinerei Quenelda, încep să sară cu adevărat scântei.În ciuda tuturor aşteptărilor, între cei doi se naște o prietenie adevărată. Când Domul Dragonilor este amenințat de un complot mortal, domnița Quenelda și curajosul ei scutier vor reuşi să dejoace planurile unui uneltitor perfid, a cărui identitate îmbracă straie surprinzătoare.

Prima carte din Cronicile Domului ne dezvăluie un tărâm de legendă și o poveste magică, despre curaj, loialitate și prietenie.

Cam atit deocamdata si fiti cu ochii pe blog , urmeaza o surpriza placuta tare de tot.Stay toones folks!

posted by voicunike

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: