VOYAGER PREMIUM BOOKS-Dezvaluiri

Inconjurata de mister iata ca nou lansata editura VOYAGER PREMIUM BOOKS isi face anuntata intrarea pe piata cu o carte celebra dar si cu un autor si mai celebru TIM POWERS, autorul fiind nominalizat de trei ori la Nebula, cistigator de doua ori al premiului World Fantasy Award si cu multe nominalizari la premiul Hugo si BSFA , finalist si cistigator la premiul Philip K. Dick si Locus. Cu un palmares impresionant, desi cunoscut( a aparut la noi cu PALATUL MUTANTULUI si REGELE PESCAR) acest autor a fost intr-un fel evitat de edituri o vreme, lucru pe care editura Voyager Premium Books nu l-a ratat, ca dovada aparitia acestei carti superbe

Pirati! Zombi! Barba-Neagra! Voodo! Fantana Tineretii!

Si cartea care a inspirat filmul „Piratii din Caraibe 4”.

Jack Shandy si vestitul pirat Barba-Neagra, calatoresc impreuna spre teritorii de vis, la capatul carora ii asteapta Fantana Tineretii.

Orson Scott Card: „Povestea promite minuni si orori, si le ofera pe toate”.

În anul 1718, arhipelagul Caraibelor e o lume înca noua, tainica, incitanta, virgina, un paradis al piratilor si al vrajilor.Barba-Neagra, al carui suflet este stapanit de fantome, a construit un imperiu maritim al piratilor, in care lupta si cei vii si cei morti, un imperiu guvernat de credinte vodoo….În acest univers al piratilor si al vrajitorilor, bântuit de fantome si de zombi, ajunge din întâmplare John Chandagnac.

Nascut in Europa, de meserie artist-papusar, porneste spre Jamaica pentru a recupera o mostenire furata. Capturat de pirati, va avea de ales: sa se alature echipajului sau sa fie ucis si, binenteles, o viata de pirat este mai buna decat nimic.John Chandagnac, acum cunoscut sub numele de Jack Shandy, va invata sa mânuiasca velele, sabia de abordaj, pistolul si tunul, devenind unul din piratii asociati ai lui Barba-Neagra.

Intre piraterie si vrajitorie, intre tradare si acte de eroism, Pe ape si mai tulburi este povestea lui Jack Shandy si a lui Barba-Neagra, a capitanilor-pirati, a trupurilor fara suflet si a sufletelor fara trup, ajunsi, dupa nenumarate lupte si aventuri, la Fantana Tineretii.

Un roman strabatut, de la un capat la celalalt, de firele rosii ale unor povesti de dragoste, mai mult sau mai putin bizare: povestea lui Benjamin Hurwood, care doreste cu sa-si readuca la viata sotia moarta  si povestea fiicei lui, Beth Hurwood, pe care o doresc trei barbati: vestitul Barba Neagra, piratul-rege, stapânul neîncoronat al Marii Caraibelor, Leo Friend, ucenicul-vrajitor, obez si frustrat, si John Chandagnac, hotarât sa o salveze de vrajile care se tes in jurul ei.

Pentru a o elibera, Jack Shandy este obligat sa se foloseasca de sabie, de magie neagra si chiar de teatrul cu papusi.

Pe ape si mai tulburi este un roman intunecat ca jungla din Haiti si dinamic ca o furtuna in Caraibe, un roman construit cu atata maiestrie, incat si un istoric al sau un vrajitor-shaman il poate savura.

Despre autor: Tim Powers este considerat un mare maestru al „istoriilor secrete” si al miturilor repovestite fiind recompensat de doua ori cu premiul World Fantasy Award si nominalizat, de nenumarate ori, la premiile Hugo, Locus si Nebula.

Un fragment din roman puteti citi aici pe blogul traducatoarei, dealtfel excelenta, ANA VERONICA MIRCEA care lucreaza de zor si la alte traduceri. Multumim din suflet Tushica! nu stiu ce ne-am face fara tine! Multumiri si editurii Voyager si sa fie intr-un ceas bun!

Aici puteti face precomenzi si va pot asigura ca ar trebui sa fiti cit mai iuti de mina, cartea e prea misto ca sa fie ratata.

Va pot spune ca in viitor aceasta editura ne va mai face multe surprize si bucurii, fiti cu ochii-n patru pe site-ul lor unde in curind vor aparea mai multe bunataturi.

posted by voicunike

You might also like

3 Comments

  1. avatar
    Pax says:

    Eu caut de ceva vreme o alta carte a lui Tim Powers,The Stress of Her Regard. Nu suna rau nici asta, asa ca poate o sa o incerc si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *