Lipici cu NUANTE DE CENUSIU

Nu credeam vreodata ca un autor ma va cuprinde in mrejele scriiturii lui cum a facut-o JASPER FFORDE cu o carte mai mult decit EXCELENTA si cu lipici la inima =NUANTE DE CENUSIU.E bun ,al dracului de bun si asta se vede citind ,are un stil fluent care curge dar si te atrage,reuseste dintr-un lucru banal la prima vedere sa faca o intreaga actiune de suspans si iti patrunde in inima si nici nu stii cind incepi sa dai pagina dupa pagina.

În lumea lui Eddie Russett, culoarea înseamnă destin. Odată testată, percepţia culorii le determină oamenilor locul în Cromatocraţie. Nimeni nu poate vedea preponderent decât o culoare şi nimeni nu ştie de ce –, dar sunt o mulţime de necunoscute apărute după Ceva Ce s-a Întâmplat, dezastrul care s-a abătut asupra omenirii şi care a fost urmat de deFaptizare şi de Retroziuni.

Ca pedeapsă pentru răzvrătirea împotriva birocraţiei Colectivei, Eddie – un Roşu, aşadar cu doar o treaptă deasupra Cenuşiilor, clasa muncitoare – este trimis să facă un recensământ al scaunelor în Carminul de Răsărit, în Hotarele Îndepărtate, un ţinut unde locuitorii au un mod aparte de a interpreta Regulamentul. Într-o lume în care întrebările şi cei care le adresează nu sunt văzuţi cu ochi buni, Eddie se îndrăgosteşte, se răzvrăteşte împotriva Prefectului, află un mare secret şi este înghiţit de un copac carnivor.

Nuanţe de cenuşiu este un roman provocator, sofisticat şi plin de substanţă.

Asta ar fi in sinopsisul dar cartea ,oh!, cartea este un adevarat deliciu literar.Dupa Stephen King asta este singurul autor care iti intra la inima atunci cind il citesti.

Nu ratati o imensa ocazie de a citi o carte buna.

posted by Nicu

 

You might also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: