Integrala PYGMALION 2

Cu dedicatie pentru Vlad Puescu,Kyo,Aspoiu si Costi Gurgu

In echipa editurii Pygmalion aparea inca de la sfirsitul anului 1994 un om care avea sa schimbe radical colectia Cyborg cu titluri si autori numai number one,este vorba de celebrul Mihai Dan Pavelescu.

Numarul 11. Roman nominalizat la  premiul  A.C.Clarke 1995

Cea mai uluitoare carte si cea mai frumoasa despre nanotehnologie pe care mi-era dat sa o citesc pina atunci.Remarcabila,a nu se rata sub nicio forma!

Numarul 12-13.Premiile  Hugo 1981,Locus 1980-1981

Unica! nu cunosc decit o singura carte cu care poate fi comparata-Dune.O uluitoare fresca a unui viitor indepartat.

Numarul 14.

Apocalipsa nu poate fi descrisa decit ca o catastrofa nucleara,oare mai pot fi supravietuitori?Si daca da citi?

Numarul 15.

Un adevarat maestru al extraterestrilor, Phillip Mann.Un space opera de calitate si o revelatie aceasta carte nemaipomenita.

Numarul 16.Premiul  Hugo 1982

O carte MARE,dragoste la prima vedere si fan pe viata asa a fost prima intilnire cu aceasta mare scriitoare,C.J.Cherryh si cu fenomenala Statia Orbitala A Lumii De Jos.Cea mai superba carte citita de mine dupa Dune.Super recomandata!

Numarul 17.

Beneficiind de traducerea excelenta a celui mai titrat scritor roman de SF,romanul Spatiul Mana:Recolta Norocoasei este o carte care te face sa visezi cu ochii larg deschisi,tulburatoare si complexa cartea face parte dintr-un diptic care din nefericire nu a mai apucat sa fie publicat si volumul doi desi traducerea era gata.Una din cartile speciale care iti ramine in minte chiar si dupa trecerea multor ani.Mai mult decit recomandata!

Numarul 18. Premiile Hugo 1974,Nebula1974 si Ditmar 1974

Haldeman impinge peste limite desfatarea cititorilor la lectura acestei carti, Razboiul etern,un adevarat compendiu SF despre razboi si latura negativa a pshicului uman .

Numarul 19.Premiile BFA 1983 si BSF 1983

Incepind cu acest numar la cirma colectiei se instaleaza cunoscutul sefist Catalin Ionescu.

Incepind cu anul 2000 se anunta serie noua cu acest numar, serie care debuta cu surprinzatorul roman Astronautii Zdrentarosi un roman inventiv si totodata paradoxal.

Numarul 20.Premiul Jazzonia

Primul autor roman care era publicat in colectia Cyborg.O carte aflata la granitele subgenurilor din sf&f,un amestec  de actiune si teoretizare care te ameteste.

va urma

posted by voicunike

You might also like

Comments

  1. avatar
    bebe says:

    Nicusor, la Nr.18 Hugo ’76- Nebula ’75.Cele doua premii nu se acorda in acelasi an. Cine o fi scris pe coperta acei ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *