Despre ce va fi,si altele

E vara si tot omul se gindeste la mare,la munte si cum sa scape de soarele dogoritor de afara,sa intre cit mai repede in afurisitul ala de concediu care nu mai vine odata si sa cistige cit mai mult timp pentru el ,pentru distractie si pentru lectura.
De ce ne place lectura? e unicul fel in afara de-a visa, care iti permite sa evadezi din umbra deasa si coltoasa a realitatii iar placerea unei lecturii unei carti bune nu se compara cu nimic.Se pare ca editurile au lasat motoarele la turatie mai mica urmind ca sa treaca pe modul turbo pentru ca tirgul de toamna se apropie cu pasi repezi iar concurenta bate zdravan la usa.Sa vedem ce avem in pregatire si citi bani trebuie sa punem deoparte din s-asa banii putini de concediu sau salariu,la editura Humanitas vine in sfirsit Drumul al lui Cormac McCarthy o carte care trebuia sa apara de acum doi aproape trei ani de zile,la editura Leda volumul doi din seria Soarele Nou este deja tradus ,dat la redactat si pe la inceputul toamnei sa speram ca-l vom citi in romaneste,tot la Leda va fi si Chemarea lui Chtulhu pina la sfirsitul lunii iulie,la editura Alexandria vom avea volumele trei si patru din seria Terramare la care se lucreaza de zor,iar pina la mijlocul lui decembrie vom avea si Calde al Soarelui Lung,la Tritonic vom avea la inceputul lui august Vinatoarea Sfinta si la putin timp si Gindul Inmiit ( offtopic-B.H. a promis pe blogul editurii ca pina la sfirsitul anului vor fi cel putin 10 titluri sf&f !!?),la Rao va fi in octombrie volumul patru din seria Roata Timpului cel care trebuia sa iasa la tirg dar a fost aminat,la Nemira urmeaza Ancestors of Avalon si un Philip K. Dick iar toamna se anunta una incendiara(salivez la ce bunataturi vom avea), si la MillenniumPress vom avea ceva surprize-carti asteptate la care lucreaza bunul Urs, cel cu drujba!
Ar mai fi multe de spus ,dar incurcate sunt caile Domnului si ale editurilor.Citeva din titlurile asteptate:
Sabia lui Bedwyr
Vellum
Graveyard books
Melcul pe Povirnis
Anul molimei
Antologia Wastelands
si mai sunt dar deocamdata atit!Chiar daca este vara traducatorii trag din greu ,plecaciuni in fata acestor oameni care lucreaza pentru noi sa citim in romana cartile autorilor straini !
Posted by Nicu

You might also like

16 Comments

 1. avatar
  jeje says:

  Asta cu Vellum chiar e o surpriza.Esti sigur?
  (Off topic: pune virgula imediat dupa ultimul caracter si pe urma lasa spatiul)

 2. avatar
  voicunike says:

  Vellum mai are nitel si iese de la tradus,momentan traducatorul este in vacanta undeva prin strainataturi! Speram pentru toamna!

 3. avatar
  stefan ghidoveanu says:

  „The Game-Players Of Titan” a fost predata la Nemira pe 15.07.2009. Restul e… Nemira? In rest, traducatorii chiar trag din greu. Oricum, veti avea, asa cum am mai spus, „Cruciada Masinilor” la Targul Gaudeamus! Sau poate si mai devreme? Vorbiti cu HNU… (sic!)

 4. avatar
  valentin says:

  Nu v-ati dat seama ca Bogdan Hrib si-a batut joc atunci cand anunta ca apar 10 sf pana la sfarsitul anului? Avea si completarea „si 25 de titluri anul viitor”. Tritonic cred ca nu scoate, per total, 25 de titluri pe an. Se observa din tonul mesajului ca pe Hrib il enervase cel ce postase mai inainte si intrebase de sf. A vrut sa fie ironic. De la Tritonic sa zicem merci daca mai apar Vanatoare sfanta si Gandul cu o mie de fete!

 5. avatar
  fansf says:

  @Aspoiu-la Tritonic bineinteles! din informatiile de care dispun traducatorul mai are cam vreo 100 de pagini din Vellum de tradus!:) sa speram ca in toamna la Gaudeamus o vom citi in romaneste! si stii care este ironia vietii? tot la Tritonic au traducerea si redactarea gata dar din motive care imi scapa,ceva legat de drepturi si alte cele!nu pot publica The Graveyard Books a lui Gaiman!?
  @Valentin-ai si mata dreptate in felul tau! 😀 sunt de la un timp cam refractari fata de sf cei de la Tritonic, dar am primit asigurari ca Vinatoarea Sfinta va aparea pina la sfirsitul lunii august si apoi Gindul cu o mie de fete la interval de doua saptamini! murim cu speranta! 😉 😀

 6. avatar
  md says:

  „la Tritonic vom avea la inceputul lui august Vinatoarea Sfinta si la putin timp si Gindul Inmiit” – ramane valabil?

 7. avatar
  voicunike says:

  @md-imi pare rau dar se pare ca aceasta criza a afectat planurile tritonicului mai tare decit se asteptau! dar nu-i nimic le vom avea la sfirsitul lunii august-inceput de septembrie! ce vrei?! lumea este in vacanta(concediu)! 😀

 8. avatar
  Aspoiu says:

  Nu-i de la criza taica, nu-i de la criza…
  De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, nu-i de la CRIZA aia e o stie toata lumea. Tritonicul are crizele lui… si nu le mai zic aici ca deja ca-s fara numar si m-am plictisit si le stie toata lumea… Si oricum nu ajuta, ca tot domnul mister Ciupearca e cel destept om alive ever etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: